Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie.

Udało się :D , 7 odpaliła już z nowym silniczkiem, na starcie były pewne problemy z stabilizacją obrotów ale już się naprawiło. Teraz pozostaje jeszcze dolać olej do ASB (koszmar) bez kanału. Ale jakoś musze. Czekam jeszcze na kilka nowych uszczelek, bo poskładałem dekle na starych i podcieka. Ale ogólnie jestem z siebie zadowolony.:)

Pozdrawiam.

Widzisz teraz jak bardzo się mści składanie silnika na starych uszczelkach:)

Co do oleju do ASB to nanim zaczniesz odkręcac korek aby ci jakieś zarenko piasku albo jakiś syfak do srodka sie nie dostał

Do nalewania najlepsza wielka szczykawka do której mocujesz wężyk akwarystyczny co powietrze podaje, na końcu weżyka załuż kawałek rurki miedzianej zakrzywionej na kształtlaski możesz do tego wykorzysta jakiś stary przewód hamulcowy.

Zanim nie skostruujes sobie czegoś takiego nawet się za to nie zabieraj bo szkoda twoich nerwów :D

Ponoc można dolac tez przez bagnet jak silnik chodzi ale nigdy nie sprawdzałem

Pozdro

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano

Ponoc można dolac tez przez bagnet jak silnik chodzi ale nigdy nie sprawdzałem

A gdzie ty w jakiejkolwiek 740ce widziałeś bagnet do skrzyni :shock: :lol:

Opublikowano

Właśnie odebrałem uszczelki pod dekle. Jutro zakładam, i na tym koniec uszczelniania silnika wszystko nowe i czyściutkie :). Co do dolewania oleju to będzie zabawa, brak kanału. ASB mam 5HP24 czyli, dolewamy perzez koreczek z boku skrzyni odkręcić, heh no problem ale, jak zakręcić po dolaniu z pracującym silnikiem, i to od góry auta. Tu zaczynają się problemy. Kolektory gorące, ręka za krótka. Ale jakoś trzeba. Ma ktoś jakieś pomysły??:)

Z góry Dzięki:)