Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam.

Czy wymiana oleju w moście jest do wykonania we własnym zakresie ?

Gdzie jest korek spustowy , a gdzie wlewowy ?

E46 , 318i / 1998r

Dzieki

Edytowane przez radas1512
Opublikowano (edytowane)
tak jest wykonalna we wlasnym zakresie przydatna przy tym jest strzykawa do oleju bo bez niej ciezko nalac swiezy olej Edytowane przez assan
Opublikowano

korek spustowy na dole , wlewowy wyżej z boku , ja lałem rurką włożoną w otwór i przyklejoną do tylnej szyby taśmą a na niej lejek :twisted2: wchodzi 1,1 litra - trochę to trwało ale nie miałem innego sposobu.

Będą w ASO wmawiać że się nie wymienia ale olej to i wymień

Opublikowano
nie, chodzi mi o gume (poduszke) mocujaca glowke mostu do zawieszenia ,a ta guma do ktorej odnosi sie link to powoduje wibracje samochodu podczas jazdy oczywiscie jak jest zuzyta
Opublikowano
Przychyle sie do wypowiedzi wczesniejszych ze wymiana oleju nic nie da. Jesli wiesz ze w srodku jest oryginalny olej BMW to nie ruszaj, sprawdz stan oleju i tyle wystarczy. Ja dzis sprawdzalem w 12latku i ze srodka wyplynal olej o barwie oleju slonecznikowego (zero jakiegokolwiek zabrudzenia i objawow zuzycia). Jesli nie ma ubytkow oleju to z nim sie nic w srodku nie dzieje, a jak juz sie uprzesz to zmien ale na oryginalny BMW bo z innym nie ma co kombinowac a i oszczednosc zadna, oryginalny kosztuje ok. 60zl za litr tylko wez sobie buteleczke to Ci ja napelnia w ASO :) Jakby bylo malo oleju to most by Ci szumial ale nie stukal wiec problem najprawdopodobniej lezy gdzie indziej wiec szkoda wydawac na olej jesli jest odopowiedni jego stan a przeznaczyc fundusze na cos innego bo pewnie zajdzie taka potrzeba...
Opublikowano
mam znany na forum problem ... stuka mi przy wrzucaniu jedynki i przy gwałtownym puszczaniu pedału gazu podczas jazdy...moze faktycznie olej odpuszczę - co warto przejrzeć jako kolejną przyczynę takich stuków ?
Opublikowano
wymianiałem olej w skrzyni i moście w ASO Smorawiński.koszt troche ponad 300zł ale mam oryginał.niby nie trzeba wymieniac ale nie zaszkodzi
Opublikowano
Ode mnie w warsztacie ,w ktorym wymieniaja oleje na pytanie: Ile za to płacę? Padla odpowiedz.... "a dej pan na dobre piwo" - dalem mu 10 zl. Robili to specjalnym tlokiem (strzykawka jak kto woli), wiec jedź i zlec to komus, nie brudź sie, nie kombinuj z jakas rura. Chytry dwa razy traci... a takie pieniadze ti chyba nie sa jakies duze pieniadze. Pozdrawiam :)

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano
olej kupiłem w ASO, a im zlecilem tylko wymiane. Jestem pewny...jak tego ze jestem mezczyzna :8)

Sprzedam czesci do BMW E36 1.8(115KM)!!!

Kontakt: 502278481 lub pw.

Opublikowano
olej kupiłem w ASO, a im zlecilem tylko wymiane. Jestem pewny...jak tego ze jestem mezczyzna :8)

widzę Bełchatów , znasz Artura z Audi A3 ?? dokładnie stebrna , tak pytam

Opublikowano

(mam znany na forum problem ... stuka mi przy wrzucaniu jedynki i przy gwałtownym puszczaniu pedału gazu podczas jazdy...moze faktycznie olej odpuszczę - co warto przejrzeć jako kolejną przyczynę takich stuków ?)

Ja mam problem troszke inny problem niż kolega tzn. przy gwałtownym puszczaniu ''SPSZĘGŁA'' stuka mi w moście jak wrzuce pierwszy bieg , a później jak już Becia sie rozkołysze to nie ma tego objawu. I Oco Tu Choziiiiiii......... ???? :|