Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
jak dla mnie to za duzo.ja za swoja dalem 14tysiecy ale nie w polsce.18tys przebiegu.opony zimowe i letnie skorka i wszystko 2.0,coupe.gwarancje na ilosc przebiegu mialem bo samochod byl w szwecji kupiony znaczy sie z salonu i wszystkie papiery z przegladow byly,gdzie bylo zapisywane ile mial przebiegu na kazdym przebiegu
nic tak nie odpreza jak minuta dla weza
Opublikowano (edytowane)

no wiesz

sam niedawno kupowalem 323 i dowiedzialem sie troche na temat cen rynkowych a wycen aut z poszczegolnych rocznikow

musz Cię kolego rozczarowac 323 w sedanie z 95 roku jest wyceniane na 10 tys zl, na tyle ubezpieczysz auto czyli wg ubezpieczalini mozesz liczyc z AC, dodatkowo Eurotax dolicza cos za stan i wyposazenie max 2 tys

urząd skarbowy wyceni auto wyzej, wiadomo czemu, na jakies 13, zresztą możesz sam zrobic sobie wycieczke i podpytac,

fakt: mój kumpel kupil 323 sedan z 96 na identycznych alu jak Twoje, z parktronikiem, nic wiecej nie ma w tym aucie ciekwawego

auto bylo do oplat i trzeba bylo pomalowac blotnik, za auto dal ok 11 tys

jezdzi tym juz 2 m-ce i jak narazie fura super

wyceny a zycie:

wiadomo ze auto w dobrym stanie kosztuje wiecej i kto sie zna i komu zalezy zaplaci wiecej

moja rada taka: zmien cene z 19 na 16 i zaznacz ze radio mozesz oddac za doplata 1 tys a fele za 2

narazie kazdy kto zobaczy 19 tys 323 95 rok pomysli :duh: i skonczy to czytac

wiem ze chcesz jak najwiecej za fure, to przeciez normalne, tylko ze jak napiszesz wiecej to bedziesz sie tym bujal a nie e39, albo 323 bedzie stalo i tracilo na wartosci

powodzenia

Edytowane przez gladol
Opublikowano

No fakt. Z cena poszedles jak przecinak :)

Ja za moja co prawda 2.0 ale w Coupe i z 1997 roku w marcu dalem 16.400 zł!!!!

Tak jak kolega wczesniej napisal zmien cene z 19 na 16 bo mozesz miec problem z klientela. Fakt faktem ze samochod b. dobrze sie prezentuje.

ZYCZE SZCZESCIA.

PS. mam nadzieje, ze masz zamiar znowu kupic BMW :)

Opublikowano

Dobra,kilka postów mi wystarczyło.Temat nieaktualny.Chyba nie czytacie opisu bo tak zmieniam na e-39.A silnik M50b20 to nie M52b25.

Po drugie ceny autotaxu są śmieszne.

Jest cena 160.000zł do uzg.

Mozna temat zamykać :)

Opublikowano
Dobra,kilka postów mi wystarczyło.Temat nieaktualny.Chyba nie czytacie opisu bo tak zmieniam na e-39.A silnik M50b20 to nie M52b25.

Za 160 000 zł nikt nie kupi :roll2:.

Opublikowano

Za 160 000 zł nikt nie kupi :roll2:.

Pomyliłem się 16.000zł

Opublikowano

16 za sprawne auto, to nie jest wygórowana cena jeśli jest w dobrym stanie i nie trzeba dużo przy niej zrobić na dzień dobry - ważne też co ostatnio było ostatnio wymieniane, w jakim stanie jest blacha i zawias, czy wszystko działa itp. - ja kupiłem z niemiec auto na fabrycznym zawiasie i w momencie kupna było OK, ale po roku (z resztą spodziewałem się tego) stare amortyzatory powiedziały naszym wyboistym drogom nara i trzeba było wymieniać - ktoś, kto wie o co chodzi będzie brał takie rzeczy pod uwagę - ktoś, kto tego nie pojmuje i tak nie kupi R6, bo dużo palą :? ... i OK - niektórzy wybierają 4-o cylindrówki i my ich szanujemy

poza tym są fajne felgi, jest fajne wyposażenie (OBC, fajny sprzęt AV, klimka, sportsitze i takie tam) i co ważnie NIE JEST ZWIEŚNIACZONA, co prawda co nieco jeszcze brakuje - myślę głównie o grzaniu tyłka, elektrycznych tylnych szybach i kontroli trakcji, ale wszystkiego mieć nie można - jest natomiast bardzo fajny silnik, który jeśli jest w dobrym stanie potrafi sporo zdziałać w mieście i na trasie... więc jeśli ktoś porównuje 320i (nawet z M52) i 323i, to od razu widać, że nie bardzo ma pojęcie - przecież to kolosalna przepaść - bynajmniej nie chodzi tu o te 20KM

usiądź przed kompem, przejrzyj ogłoszenia (także zagraniczne i dolicz koszty sprowadzenia) i przemyśl sprawę - jeśli uważasz, ze auto jest godne tej ceny, to z niej nie schodź - jeśli tak jest, to ktoś ją kupi, a jak nie, to nie zawsze znajdzie sie ktoś, kto zbije cenę bez Twojej pomocy

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano
16 za sprawne auto, to nie jest wygórowana cena jeśli jest w dobrym stanie i nie trzeba dużo przy niej zrobić na dzień dobry - ważne też co ostatnio było ostatnio wymieniane, w jakim stanie jest blacha i zawias, czy wszystko działa itp. - ja kupiłem z niemiec auto na fabrycznym zawiasie i w momencie kupna było OK, ale po roku (z resztą spodziewałem się tego) stare amortyzatory powiedziały naszym wyboistym drogom nara i trzeba było wymieniać - ktoś, kto wie o co chodzi będzie brał takie rzeczy pod uwagę - ktoś, kto tego nie pojmuje i tak nie kupi R6, bo dużo palą :? ... i OK - niektórzy wybierają 4-o cylindrówki i my ich szanujemy

poza tym są fajne felgi, jest fajne wyposażenie (OBC, fajny sprzęt AV, klimka, sportsitze i takie tam) i co ważnie NIE JEST ZWIEŚNIACZONA, co prawda co nieco jeszcze brakuje - myślę głównie o grzaniu tyłka, elektrycznych tylnych szybach i kontroli trakcji, ale wszystkiego mieć nie można - jest natomiast bardzo fajny silnik, który jeśli jest w dobrym stanie potrafi sporo zdziałać w mieście i na trasie... więc jeśli ktoś porównuje 320i (nawet z M52) i 323i, to od razu widać, że nie bardzo ma pojęcie - przecież to kolosalna przepaść - bynajmniej nie chodzi tu o te 20KM

usiądź przed kompem, przejrzyj ogłoszenia (także zagraniczne i dolicz koszty sprowadzenia) i przemyśl sprawę - jeśli uważasz, ze auto jest godne tej ceny, to z niej nie schodź - jeśli tak jest, to ktoś ją kupi, a jak nie, to nie zawsze znajdzie sie ktoś, kto zbije cenę bez Twojej pomocy

I tu widać miłośnika marki.Jak jest napisane w auto wsiadasz i jedziesz gdzie chce.Nic nie puka(za mojej kadencji wymieniałem 2 sworznie,końcówkę i łącznik stabilizatora) na dziś jest wszystko oki.Co do silnika jest igła a co przy nim robiłem to pompa wodna , wisko i świece nowe.

Opublikowano

kolego to sa średnie ceny z tego co sobie wiara krzyczy za auto, a z wlasnego doswiadczenia wiem ze czasem nawet swietny stan nie jest wart przeplacenia 40 procent, np sedan e36 za grubo ponad 20 tys :duh: za tyle to mozesz sobie e46 do oplat kupic

ogolnie rzecz ujmując to rzeczywiste ceny są nizsze, np dzięki negocjacjom

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
np sedan e36 za grubo ponad 20 tys :duh: za tyle to mozesz sobie e46 do oplat kupic

Za 20kzł to można kupić kupe złomu najwyżej w stanie agonalnym albo coś klepane z kosza na śmieci, a nie E46. :lol:

Opublikowano
np sedan e36 za grubo ponad 20 tys :duh: za tyle to mozesz sobie e46 do oplat kupic

Za 20kzł to można kupić kupe złomu najwyżej w stanie agonalnym albo coś klepane z kosza na śmieci, a nie E46. :lol:

nastepny delikwent, ktory przeczyta jedno słowo i sie czepia!!

co jak co, ale jak ktoś dobrze poszuka to kupi cos WZGLĘDNEGO za 24-25 tys

napewno nie 330i :norty:

Opublikowano
Gladol, twoje wypowiedzi być może są OK ale tylko potwierdzają regułę że cena zależy od wielu czynników - a na pewno nie może być wykładnią dobre targowanie. Bo zapewne nie każdy jest tak dobry w negocjacjach ja Ty :norty: Ja kupiłem swój samochód za zachodnią granicą i ze zwykłej ciekawości przeglądam tam oferty. Niestety dobre samochody z małych przebiegiem dobrze wyposażone kosztują inaczej niż tzw "okazje".
Opublikowano
Gladol, twoje wypowiedzi być może są OK ale tylko potwierdzają regułę że cena zależy od wielu czynników - a na pewno nie może być wykładnią dobre targowanie. Bo zapewne nie każdy jest tak dobry w negocjacjach ja Ty :norty: Ja kupiłem swój samochód za zachodnią granicą i ze zwykłej ciekawości przeglądam tam oferty. Niestety dobre samochody z małych przebiegiem dobrze wyposażone kosztują inaczej niż tzw "okazje".

jesli juz wsponinasz o zakupie auta za granicą i mówisz że są droższe i to sporo, to moze napisz dlaczego tak jest,

jak dla mnie pominąłeś pewne istotne fakty, które mają duzy wpływ na odbiór Twpjej wypowiedzi,

wiem coś na temat rynku Niemieckiego i tym sie tu zajmę:

auta tam dzięlą się na dwie kategorię: na export i dla swoich, jak ktos woli to tanie i drogie; dlaczego tak jest, niemiecki handlarz musi dac klientowi gwarancję na auto używane, jesli nie wymieni w umowie jakiejs wady a to wystapi w pewnymm okresie od kupna to musi handlarz musi naprawic usterkę na swój koszt; sprawa wygląda inaczej jesli kupujesz auto od osoby prywatnej, tylko ze przewaznie nie sa ro auta tanie, bo jesli auto jest tanie, to przewaznie tureccy handlarze są pierwsi.

W Niemczech przegląd techniczny TUV jest o wiele szerszy i przygotowanie auta do przeglądu wymaga sporych środków, dlatego tanie auta maja CZĘSTO (prosze nie czepiac się, pisząc że ktos kupil np 320 92 za 500 euro miesiac po TUVie) krotki termin waznosci badania technicznego.

Podsumowując w Niemczech mozna tanio kupic tanio auto uszkodzone lub w srednim stanie technicznym, auta w znakomitym stanie z małym przebiegiem trzeba zapłacic o wiele wiecej od szacunkowej wartosci rynkowej

wracając do srednich cen z portalu moto.pl, liczone sa one z cen proponowanych przez włascicieli, a faktycznne ceny za jakie sprzedawane są auta sa sporo nizsze z uwagi na wiele czynników

jareklimas zarzucasz mi, że jako jedyny czynnik obnizajacy cene sprzedawanego auta uważam negocjacje, a faktycznie źle odebrałes moja poprzednią wypowiedz, podalem tylko to jako przyklad

Opublikowano
Jedno Panowie jest pewne-Dobre Auto Musi Kosztować i inaczej nie będzie!! Ja za cene jaką dałem u Niemca za moją E36 kombi(a mało nie dalem jak na Polskie warunki) śmiało mogłem kupić w Polsce E46, ale niestety ich stan był bardzo kiepski!!!
BMW i tylko BMW!!!!
Opublikowano

Mi wydaje się,że 19kzł za auto z 1995 roku, to odrobinę za dużo... Jeśli jednak jest taka jak Rafi zapewnia (a nie mam powodów,by sądzić inaczej), to byłbym skłonny zapłacić za nią jakieś 17.500 :mrgreen:

Na szczęście temat zakupu 323i mam już zamknięty :8)

Prawdą jest,że warto zapłacić troszkę więcej za auto z jasną przeszłością i zadbane!

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano

Gladol, absolutnie sie z Tobą teraz zgadzam. :cool2:

Ja w zasadzie przebywam po zachodniej stronie wiec też znam temat.

Swój samochód też kupiłem na zasadach które opisałeś ( nadmieniam że cena nie było tania - ale wszystko pewnie ) - 12 -mcy bardzo pewnej i dużo szerszej gwarancji. Testowałem tą gwarancje i jest tak jak sprzedawca obiecał. Wszystko wynika z tego że rynek niemiecki jest bardziej cywilizowany itd..... myślę że nie ma sensu tego tematu rozwijać bo wiadomo o co chodzi i może jest to temat na inny post.... :D

Opublikowano
niemiecki handlarz musi dac klientowi gwarancję na auto używane, jesli nie wymieni w umowie jakiejs wady a to wystapi w pewnymm okresie od kupna to musi handlarz musi naprawic usterkę na swój koszt; sprawa wygląda inaczej jesli kupujesz auto od osoby prywatnej,

Gwarancja tylko na Niemczy czy na cała UE? Jak to sie ma do Polski - Polak kupil od Niemca handlarza i uzytkuje auto w Polsce i tu nastapila awaria? Kto pokrywa koszty, gdy setki km dzieli handlarza i kupujacego?Mozesz przy okazji napisac jaka roznica w zakupie od osoby prywatnej, z gory dziekuje

Opublikowano

odpowiem za gladola ....http://unfallwagen.net/....tutaj znajdziesz wiele uwag. niestety jak przerejestrujesz auto na polskie blachy... :duh: jest źle.

sprawy sądowe, tłumaczenia...nawet nie chce mi się myśleć ile "kasy" potrzebne jest ............ :jawdrop: