Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukalem na forum lecz niestety nie moglem znalesc odpowiedzi na moje pytanie... mianowiecie... dopadla mnie bolaczka 15L w baku (TDS) na ktorych poziom paliwa sie zatrzymywal i samochod dalej nie chcial jechac... wyczytalem ze powodem jest pompa paliwa.. ok... wyjalem ja ze zbiornika podlaczam kabelkami na krótko i nic... mowie sobie zdechla na amen... wyjalem ja z plastikowej obudowy tak ze trzymalem ja sama w reku i cos mnie tknelo zeby sprawdzic jeszcze raz... zadzialala ... i tu moje pytanie... czy padajace pompy tak maja?? czasem chodza czasem nie?? zamowilem juz nowa pompe siemens VDO i teraz sie zastanawiam czy potrzebnie... moze cos innego jest wadliwe.... fakt mialem czesto babelki w wezyku paliwa .... wyrazcie swoja opinie koledzy bo mnie dreczy ta mysl strasznie... nie lubie pakowac pieniedzy w cos co nie jest potrzebne

pozdrawiam

• Moderatorzy
Opublikowano
Teraz to za późno na rozterki :mrgreen:
Opublikowano
pompka może chodzić, ale może już nie dawać ciśnienia, może być zepsuty również zaworek zwrotny i paliwo może cofać się do baku
Opublikowano
dzieki chlopaki.... a tak na przyszlosc jakby odpukac wymiana pompy nie pomogla to gdzie sie znajduje ten zaworek zwrotny??

zaworek zwrotny własniue w pompie. jak pompa raz chodziła, raz nie to masz odpowiedź - na 99.9 % problem zniknie po wymianie pompy paliwa- tez tak miałem ja kupiłem zamiennik na allegro za 170 zł i odpukac jest opk.