Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czesc,

sporo czytalem na forum zanim kupilem tarcze, komplet przod i tyl ATE (e39 530dA), po ok. 3k km przod zaczal bic, przy predkosci ok 100-120 km/h, w tym czasie nie mialem zadnego awaryjnego hamowania, wjazdu w kaluze itp., zawieszenie jest zdrowe (zanim zmienilem tarcze sprawdzalem czy nie sa wywalone wahacze - czy tuleje (?), ktore sa przyczyna krzywienia sie tarcz)

czytalem narzekania uzytkownikow - ale dotyczyly one w zasadzie wszystkich marek tarcz... mysle, ze teraz bede znowu wymienial i reklamowal - ktos ma jakies doswiadczenia z reklamacjami?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
A wiesz co?? Ja też od zawsze i do wszystkich aut kupowałem ATE (tarcze i klocki) i jak w e46 zapodałem taki komplet to też po około 3 tys zaczęło bić. Na szczęście cały komplet ATE wytrzymał jakos tak 12 - 15 tysi i kupiłem komplet oryginałów. Jest ja ręką odjął i od tego czasu wymieniłem tylko klocki przód po około 30 tys.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

wyglada na to, ze te ATE to jednak nie tarcze do BMW... no coz, bede reklamowal

piszesz, ze zakladales oryginaly - juridy?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
oryginały = kupione w serwisie. nie pamiętam marki, pamiętam że tarcze były innej firmy niż klocki, a klocki.....to chyba ATE.
Opublikowano
Tarcze oryginalne są zapewne firmy Textar i tą markę mogę wam polecić.

Pozdrawiam

Klocki to również textar.

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
To moje narzekania czytałeś, pokrzywiło mi 2 komplety ATE (po 10tys km). Już nigdy nie kupię tego chłamu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
czesc, reklamowales swoje tarcze? na jakich jezdzisz teraz?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Patrząc na posty o tarczach ATE to stanowczo wiecej jest na NIE niż na TAK.Moje zdanie jest takie że tarcze ATE nie nadaja sie do E-39 do tej wagi samochodu.Standardowe krzywienie i krótka żywotność w moim przypadku 30tysi.Następnym razem nie bede widziwiał tylko kupie w ASO DE oryginalne tarcze .

P.S. Bono miałem takie same objawy jak wszyscy niezadowoleni z tej firmy.Może troszke wiecej niż po 3 tysiach.Oczywieście kupiłem cały komplet ATE tarcze nacinane i klocki

Pozdrawiam.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam was

Ja własnie przymierzam sie do zakupu tarcz

Po zorientowaniu się w cenach

stwierdziłem że kupie wzmocnione tarcze ATE(550zł kom pdzód)(zwykłe znalazłem po 365za kompl.)

Teraz po przeczytaniu tego tematu jeste przerażony i całkoicie zbity z tropu,,

Czy są to jacyś zadooleni użytkownicy tarcz ATE :?:

http://img182.echo.cx/img182/3667/bmwx25qo.jpg

Sprzedaje materiał na podsufitki.

Opublikowano
czesc, reklamowales swoje tarcze? na jakich jezdzisz teraz?

nie reklamowałem, bo nie miałem innych na podmianę na czas reklamacji a poza tym napewno nie uwzględnili by reklamacji:/ Ciężko udowodnić winę producenta.

Teraz mam Zimermann Sport nawiercane, i to są najlepsze tarcze jakie miałem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzieki za opinie odnosnie Zimermann Sport, mozesz napisac czy kupowales z internetu? ewentualnie u kogo?

ja zamierzam reklamowac ten szajs, nie podaruje partacza - bicie po 3k km to przesada

jeszcze jedno pytanie, jesli teraz bede wymienial tarcze, czy moge zostawic te same klocki? przebieg minimalny, bo byly wymieniane razem z tarczami

pozdr

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Kiedyś pisałem, że reklamowałem ATE (530d przód po fl).

Miałem stare na podmianę.

I ku mojemu zaskoczeniu reklamację uznali, choć odpowiedzieli, że tarcze były założone na nieoczyszczone piasty.

Kupiłem je w listopadzie 2006, a reklamowałem ok lutego, marca 2007 po jeśli dobrze pamiętam ok 4,5 tkm przebiegu.

Na reklamację czekałem ponad miesiąc.

Także nie zastanawiaj się tylko reklamuj! Powodzenia

Opublikowano
Witam was

Ja własnie przymierzam sie do zakupu tarcz

Po zorientowaniu się w cenach

stwierdziłem że kupie wzmocnione tarcze ATE(550zł kom pdzód)(zwykłe znalazłem po 365za kompl.)

Teraz po przeczytaniu tego tematu jeste przerażony i całkoicie zbity z tropu,,

Czy są to jacyś zadooleni użytkownicy tarcz ATE :?:

Daj spokoj. ATE do 750??? Temat przerabialem - totalny syf!!!!!