Skocz do zawartości

skrzynia prośba o szybką pomoc!!!!!!!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Koledzy zacznę od usprawiedliwienia. Jak wynika z tematu postu chodzi o olej do skrzyni w BMW e39 2000r 523IA. Szukałem na forum przeczytałem wszystkie posty związane z wymianą oleju nawet pisałem na forum automat.pl. Niestety nigdzie nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi na pytania.

1. czy na pewno mam skrzynię 5HP19?

2. czy do tej skrzyni leje się olej Esso LT 71141?

3. jeśli tak to gdzie go kupić i jaki koszt?

Dodam, ze na misie skrzyni jest zielona naklejka z numerem 83229407807.

Koledzy proszę o odpowiedź skrzynia zaczyna mi szwankować i chce jak najszybciej zmienić OLEJ TYLKO NA JAKI??????????? Sami wiecie, że w takiej sytuacji czas odgrywa rolę. Pozdrawiam i dzięki za odp.

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano
Trochę nie rozumiem jeżeli skrzynia już szwankuje to potrzebna jakaś naprawa, a nie tylko wymiana oleju. Co takiego sie dzieje?
Opublikowano
Trochę nie rozumiem jeżeli skrzynia już szwankuje to potrzebna jakaś naprawa, a nie tylko wymiana oleju. Co takiego sie dzieje?

Popieram: olej to skrzyni może pomóc... z siłą równie wielką jak kamfora umarłemu :mrgreen:. Jedź Przyjacielu do jakiegoś mechanika.

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

• Moderatorzy
Opublikowano
Witam

Koledzy zacznę od usprawiedliwienia. Jak wynika z tematu postu chodzi o olej do skrzyni w BMW e39 2000r 523IA. Szukałem na forum przeczytałem wszystkie posty związane z wymianą oleju nawet pisałem na forum automat.pl. Niestety nigdzie nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi na pytania.

1. czy na pewno mam skrzynię 5HP19?

2. czy do tej skrzyni leje się olej Esso LT 71141?

3. jeśli tak to gdzie go kupić i jaki koszt?

Dodam, ze na misie skrzyni jest zielona naklejka z numerem 83229407807.

Koledzy proszę o odpowiedź skrzynia zaczyna mi szwankować i chce jak najszybciej zmienić OLEJ TYLKO NA JAKI??????????? Sami wiecie, że w takiej sytuacji czas odgrywa rolę. Pozdrawiam i dzięki za odp.

Numer 83229407807 na 100% to LT 71141 wiec lej tylko taki i z chiny nie daj się namówić na inny.

Opublikowano
objawy szwankowania skrzyni to szarpnięcie przy zmianie na tryb "D" i delikatne szarpnięcia podczas jazdy. Gdzie mogę kupi ten olej LT 71141. Podobno tylko w ASO czy jest jakiś inny olej o podobnych właściwościach którym mogę zalac tą skrzynie?
  • Moderatorzy
Opublikowano
objawy szwankowania skrzyni to szarpnięcie przy zmianie na tryb "D" i delikatne szarpnięcia podczas jazdy. Gdzie mogę kupi ten olej LT 71141. Podobno tylko w ASO czy jest jakiś inny olej o podobnych właściwościach którym mogę zalac tą skrzynie?

NIE zalewaj innym!!Ten olej można kupić wszędzie tam gdzie sprzedają oleje np. w hurtowniach ale jest też w Allegro.

Opublikowano

w hurtowniach on występuje pod inną nazwą czy taka samą LT 71141

bo 10 litrów to troszke za dużo mi trzeba 6-7

• Moderatorzy
Opublikowano
w hurtowniach on występuje pod inną nazwą czy taka samą LT 71141

bo 10 litrów to troszke za dużo mi trzeba 6-7

Nazwa zawsze ta sama ESSO LT 71141

• Moderatorzy
Opublikowano
ciekawo czy mają w inter cars

Pewnie maja.

Opublikowano
ciekawo czy mają w inter cars

Mają napewno, a poza tym jeżeli masz jakiegoś znajomego w inter cars to można załatwić sobie niezłe upusty. Ale na twoim miejscu pojechałbym naprawdę do jakiegoś konkretnego mechanika od automatów żeby się przjechał i stwierdził czy napewno nowy olej pomoże.