Skocz do zawartości

Prośba o inf.!!! - stylizacja/silniki/opcje wyposażenia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie, a konkretnie to tak:

1. Czy można dokupić i zamontować oryginalny M-Pakiet do E46 Sedan? Można to zlecić w ASO czy nie ma takiej możliwości?

2. Co oznacza edycja "Sport" - tylko sportowe fotele i kierownicę czy coś jeszcze?

3. Wersja "Individual" to wolny wybór lakieru i wykończenia czy jakieś z góry przygotowane przez BMW zestawienia?

4. Czy opcja z podłokietnikiem zawsze likwiduje cup-holdery na tunelu środkowym? Są w E46 jeszcze jakieś cup-holdery gdzie indziej, jeśli jest podłokietnik?

5. Dlaczego w E46 po lifcie nie ma już silnika 2.8? Jeśli był stary (i zastąpił go 2.5 - tak mi się wydaje) to dlaczego jest oferowany w USA w E90? To ten sam silnik/jakieś jego rozwinięcie?

Z góry b. dziękuję za ewentualne odpowiedzi. Sprawa dla mnie ważna więc chciałbym się wszystkiego dowiedzieć. :D

PS

:search: już było ale nie znalazłem żadnych konkretnych odpowiedzi. Gdybym jednak coś przeoczył to proszę podać link do wątku. :wink:

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po lifcie E46 to był raczej silnik 3.0 zamiast 2.8. I właśnie ten silnik jest oferowany w USA- 231-konny 3.0. Choć nie wiem czemu nie oferują wersji 258-konnej, jak w Europie :doh:

Ad1. Myślę że tak, zadzwoń do ASO, dział części. Zderzak czy listwę/spojler na pewno zamontują, tylko ile to kosztuje :duh:

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
nawet szkoda dzwonić :shock: lepiej kupić juz taką wersję '' M3'' a mnie to wystarczył by 330Cd M57N :lol: i może pomysle o zmianie , E90 za drogie jak narazie :mad2:
Opublikowano
nawet szkoda dzwonić :shock: lepiej kupić juz taką wersję '' M3'' a mnie to wystarczył by 330Cd M57N :lol: i może pomysle o zmianie , E90 za drogie jak narazie :mad2:

Jak to ma sie do tematu ??

QUATTRO

Diesel ? No thanks....

Opublikowano
faktycznie odbiega od niego , no ale coupe jest ładna i nie wymaga poprawek stylistycznych , nie wiem jak wyglada opcja M ale chyba też ma coś więcej
Opublikowano
Po lifcie E46 to był raczej silnik 3.0 zamiast 2.8. I właśnie ten silnik jest oferowany w USA- 231-konny 3.0. Choć nie wiem czemu nie oferują wersji 258-konnej, jak w Europie :doh:

Więc pewnie chodzi o tą odmianę silnika. Na bmwusa.com 3 występuje tylko w wersjach 328/328xi/335/335xi. Myślałem, że w "u nas" 2.5 zastąpił 2.8 bo sugerowałem się mocą (jest tam chyba 1 KM różnicy) i do kiedy były wypuszczane auta z danym silnikiem.

Pozdrawiam

Opublikowano
Tylko że BMW 328i na stronie którą podałes ma silnik 3.0

Fakt - źle się zasugerowałem :duh:

Myślałem, że dla jankesów wymyślili jakąś nową jednostkę :wink:

Pozdrawiam

Opublikowano
1. Czy można dokupić i zamontować oryginalny M-Pakiet do E46 Sedan? Można to zlecić w ASO czy nie ma takiej możliwości?

tku

Ja kiedys z ciekawosci sie pytalem i powiedzieli mi za caly kompletny m pakiet 4750 zl :D ale teraz w katalogu zimowym widzialem ze sa promocje i ceny m pakietu od 3200zl...

pozdrawiam

Opublikowano

tku

Ja kiedys z ciekawosci sie pytalem i powiedzieli mi za caly kompletny m pakiet 4750 zl :D ale teraz w katalogu zimowym widzialem ze sa promocje i ceny m pakietu od 3200zl...

pozdrawiam

a jak to sie ma do e36 ... patrzales w katalogu glownym BMW czy gdzies indziej? jakis link czy cos... :D

B M W
Opublikowano
Taki urok E90 :roll2:. 328i - 3.0/231 KM, podobnie diesel 325d to 3.0/197 KM, (330d-3.0/231 KM). Jako ciekawostke napisze, ze roznia sie tez moca 330i z roku modelowego 2007r, limuzyna 258 KM/coupe 272 KM, (obecnie moc zrownana i jest 272 KM).
Opublikowano

tku

pozdrawiam

Czyli można. A to była cena z montażem? Jak bez to :duh: .

Orientujesz się może czym wyróżnia się "Sport edition" w E46?

Pozdrawiam

Opublikowano
Taki urok E90 :roll2:. 328i - 3.0/231 KM, podobnie diesel 325d to 3.0/197 KM, (330d-3.0/231 KM). Jako ciekawostke napisze, ze roznia sie tez moca 330i z roku modelowego 2007r, limuzyna 258 KM/coupe 272 KM, (obecnie moc zrownana i jest 272 KM).

Ta - nieźle namieszane :worried:

Ale prawdziwe jaja są jak się porówna spalanie tych jednostek (dla sedana trasa/miasto/mieszane):

320i (170KM) 4.8/8.4/6.1

325i (218KM) 5.5/9.8/7.1

330i (325i + 54KM = 272KM) 5.6/9.9/7.2

Coś nie chce mi się wierzyć w dodatkowe 100KM (względem 320i) i tylko średnio 1.5l więcej paliwa :worried:

Pozdrawiam

Opublikowano

tku

pozdrawiam

Czyli można. A to była cena z montażem? Jak bez to :duh: .

Orientujesz się może czym wyróżnia się "Sport edition" w E46?

Nie wiem czy do byla cena z montazem,ale uwazam ze troche drogo :)

Znalazlem link z m pakietem do E46 Coupe 4190zl http://www.bmw-shop.pl/go/_info/?id=1911

pozdrawiam