Skocz do zawartości

przycisk na zegarach.. nie dziala ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Niedawno kupilem e46 i zanim zapoznalem sie z przyciskami na zegarach zabralem sie za ich rozmontowanie w celu zalozenia aluramek.

Po zlozeniu zastanawia mnie prawy przycisk - wciskajac go nie wydaje charakterystycznego klikniecia jak lewy i nie widac zadnej reakcji na wyswietlaczu

Mam pytanie jak go sprawdzic i do czego on sluzy ??

lewy jak wcisne to kasuja sie km jak przytrzymam wlanczaja sie jakies inne funkcje..

Edytowane przez decard86
Opublikowano

witam

mam podobny problem mi nie działa wogóle przycisk do kasowania przebiegu i innych funkcji, co począć?

rozebrać zegary, czy podłączać gdzieś pod kompa co pokaże?

Opublikowano
witam

mam podobny problem mi nie działa wogóle przycisk do kasowania przebiegu i innych funkcji, co począć?

rozebrać zegary, czy podłączać gdzieś pod kompa co pokaże?

moze zajrzyj do srodka, przyciski musza wejsc w swoje miejsce, mozliwe ze poprzednik cos tam grzebal i nie zlozyl odpowiednio mi dzial od kasowania km (lewy) tak charakterystycznie klika przy wcisnieciu, tylko jak wcisne prawy to zero reakcji (i nie ma tego klikniecia)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wciśnięcie prawego zmienia temp zewn. z C na F przy wyświetlanej temperaturze zewnętrznej i 12/24h przy trybie zegarka. Sprawdza się również datę wymiany płynu hamulcowego- wciśnij gdy na kompie świeci się info o dystansie do przeglądu, przełączy się na datę w formacie mm:rr i symbol małego zegarka

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
Wciśnięcie prawego zmienia temp zewn. z C na F przy wyświetlanej temperaturze zewnętrznej i 12/24h przy trybie zegarka. Sprawdza się również datę wymiany płynu hamulcowego- wciśnij gdy na kompie świeci się info o dystansie do przeglądu, przełączy się na datę w formacie mm:rr i symbol małego zegarka

A jak usunąć starą datę po wymianie płynu :?:

Opublikowano

Ach...

Przycisk Wam nie działa - lewy - bo został uszkodzony podczas demontażu cyferblatu od reszty plastiku.

Ja miałem ten sam problem kiedy montowałem ringi :(.

Ten guziczek jest bardzo delikatny sam w sobie, został złamany tak, że po wciśnieniu nie "sięga" aby nastąpiło charakterystyczne kliknięcie i w przypadku lewego guzika - skasował się przebieg kilometrów.

U mnie udało się to pokleić i wszystko działa (ach te superextra kleje:) )

Czy to jest wymienne nie wiem, raczej szukanie drugich zegarów i przekładka tych dzyndzelków :)

Pozdrawiam.