Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
fajnie, w takim razie w czym problem? nie kupuj bmw tylko audi :)

kolego ... a w w niczym :lol:

... i tak właśnie zrobię :!: Żegnam.

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
tak jak czytam forum- to ciagle zglaszaja usterki 530d

a prawie nigdy 530i ?

Jest ten silnik az tak awaryjny ?

Chodzi mi o auto 4-5 letnie.

Bad_boy,

a skąd masz te opinie :?: Czy nie czasem z forum motor-talk.de :?: Jeśli nie, to podaj jakiś link. Chętnie poczytam. Mam identyczne rozterki jak Ty. Już dawno powinienem coś kupić, ale właśnie boję się wtopy i czekam i czytam...i czytam...i nie mogę kupić :( :mrgreen:

Nie bierzesz ew. pod uwagę Audi A6 3.0 TDi ? Tam raczej nie natknąłem się na problemy z silnikami :8)

Wybor miedzy 5tka a A6 jest baaardzo trudny. Sam niedawno przed takim stanalem. Wybralem 5tke i nie moge powiedziec ze w 100% jestem zadowolony.

Jezdzilem i 530xd i a6 3.0 tdi quatro i wrazenia mialem takie, ze bmw jest szybsze a a6 bardziej komfortowe i przede wszystkim duzo bardziej solidne.

bmw daje duzo wiecej frajdy z jazdy!

pytanie tylko co do awaryjnosci. Mysle, ze audi od kilku lat robi duze postepy i jest bardziej niezawodne. (moje bmw - 38 000km i przekladnia do wymiany i na przekladni sie nie skonczy)

Argumentow bedzie wiele po obu stronach np audi nie ma takich foteli jak bmw, bose w audi gra lepiej, audi jest wieksze, solidniej wykonczone, bmw ma lepsze osiagi (przynajmiej tak odczulem), audi mniej pali i raczej ma sztywniejsze nadwozie.

Jeatem przekonany, ze gdybym wybral audi to pokilku tygodniach tez by cos mnie denerwowalo, nie da sie wybrac zwyciezcy. Trzeba kupic oba :norty:

Myslalem o sprowadzeniu auta z niemiec - mam tam pewnego czlowieka od samochodow i audi uzywane jest drozsze od bmw, co sugeruje (niemiecki rozsadek) ze audi jest mniej awaryjne. Potwierdzaja to statystyki dekry czy innych tamtejszych instytucji co do awaryjnosci i wizerunku marki.

No ale ta....przyjemnosc z jazdy.... :dance:

Opublikowano
Bose w Audi gra lepiej? A z jakim sprzętem w BMW porównujesz? :) Też stałem przed takim wyborem. Wybrałem bmw ze względu na duszę i pewne zacięcie sportowe. Audi a6 jest po prostu nudne wg.mnie, a już bez pakietu s-line to auto jest raczej nijakie, silnik 3.0 tdi w połączeniu z quattro na pewno dobry. Poza tym BMW moim zdaniem ma zdecydowanie większe możliwości indywidualizacji ciekawym wyposażeniem. No a chyba najważniejszym argumentem były samochody ex ag proponowane przez BMW i wziąłem piątkę, mimo że w tym samym czasie z audi złożono mi ofertę na fabrycznie nową a6 3.0tdi quattro w cenie nieco wyższej niz cena mojej 5tki, jednak zdecydowanie gorzej wyposażoną, no i nie mającą tego czegoś:) Mały off top może zrobiłem - sorry. pzdr
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

troche zeszlismy z tematu, ale jesli chodzi o bmw vs. audi... audi wygrywa napedem Q i tu sie wszelkie zalety audi nad bmw koncza (w mojej opinii)

praktyczne doswiadczenie to porownanie e39 z poprzednia a6 2,5 tdi 180 km (2002 i 2003), audi jest glosniejesze, zawieszenie bardziej miekkie (niektorym to bardziej pasuje, mi nie), zawieszenie nieporownywalniej drozsze w utrzymaniu, pali duuuuzzzzzoooo wiecej

byc moze cos sie zmienilo w najnowszych modelach, tj. e60 oraz najnowszym a6 3,0 tdi, po stronie audi musialby byc to postep o x lat swietlnych, aby ten samochod przewyzszyl bmw

na koniec polecam (za kolega z forum raport dekry) - tu niestety tylko podsumowanie

http://www.dekra.de/dekra/presse/show.php3?id=5320&nodeid=18&_language=de

http://www.dekra.de/dekra/presse/show.php3?id=5320&nodeid=18&_language=en

na, ale mialo byc 530d vs 530i :D

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Po okresie bardzo kiepskiego naglosnienia w bmw(nawet H/k w e46 np)Mysle ze juz LOGIC 7 duzo nie ustepuje BOSE DSP w audi.Masz w jeszcze INDIVIDUAL i ten nalezaloby jako szczytowa oferte porownywac z BOSE w A6
Opublikowano

Akurat naglosnienie w aucie to moje hobby i w moim e46 wlozylem w to 2000 euro ;-) lubie jak dobrze gra.

Wracajac do tematu- coraz bardziej jestem zniesmaczony i zaczalem nawet szukac w e46 M3 albo e46 330i Cabrio

Opublikowano
Po okresie bardzo kiepskiego naglosnienia w bmw(nawet H/k w e46 np)Mysle ze juz LOGIC 7 duzo nie ustepuje BOSE DSP w audi.Masz w jeszcze INDIVIDUAL i ten nalezaloby jako szczytowa oferte porownywac z BOSE w A6

Wydaje mi sie, ze Logic7 nie tyle "nie duzo ustepuje Bose" ale w ogole nie ustepuje. Prawdopodobnie system Bang&Olufsen w Audi jest lepszy od Logic7, ale to juz inna bajka.

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano
Bose w Audi gra lepiej? A z jakim sprzętem w BMW porównujesz? :) Też stałem przed takim wyborem. Wybrałem bmw ze względu na duszę i pewne zacięcie sportowe. Audi a6 jest po prostu nudne wg.mnie, a już bez pakietu s-line to auto jest raczej nijakie, silnik 3.0 tdi w połączeniu z quattro na pewno dobry. Poza tym BMW moim zdaniem ma zdecydowanie większe możliwości indywidualizacji ciekawym wyposażeniem. No a chyba najważniejszym argumentem były samochody ex ag proponowane przez BMW i wziąłem piątkę, mimo że w tym samym czasie z audi złożono mi ofertę na fabrycznie nową a6 3.0tdi quattro w cenie nieco wyższej niz cena mojej 5tki, jednak zdecydowanie gorzej wyposażoną, no i nie mającą tego czegoś:) Mały off top może zrobiłem - sorry. pzdr

Porownywalem z logic 7 i jestem tego pewien i nie chce na ten temat dyskutowac - zacietym audiofilem nie jestem ale ucho mam wycwiczone, zreszta pracowalem ladnych pare lat przy naglasnianiu samochodow,( trzeba jeszcze wziasc od uwage, ze kazdy czlowiek slyszy troszke inaczej ale dynamika w bose jest lepsza) co do reszty zgadzam sie w 100 %.

Tez zakupilem ex ag.

Opublikowano
Ja osobiście na Logic7 nie narzekam, bardzo mi odpowiada;) pozdrawiam
Sprzedam Hondę Civic Sport 1.4, salon PL, bezwyp., I właściciel, 80 tys. km - info PW
Opublikowano

ja tez nie narzekam, jak na sprzet fabryczny gra dobrze, nawet bardzo.

Chyba jeszcze nigdy w bmw tak dobrze nic nie gralo.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

ja tez nie narzekam, jak na sprzet fabryczny gra dobrze, nawet bardzo.

Chyba jeszcze nigdy w bmw tak dobrze nic nie gralo.

Oprócz 6 garów w rzędzie :D

Wizyta na stacji benzynowej - 300 zł

Zakupy w sklepie motoryzacyjnym - 1000 zł

Jazda BMW - bezcenne

Opublikowano

Mi się wydaję, że ludzie kupując nowe samochody np BMW nie zastanawiają się nad wyposażeniem, które wybiorą pod względem awaryjności a jedynie ceny i ewentualnej przydatności...

poprawcie mnie, ale wszelkiego rodzaju:

- adaptacyjne światła skręcające

- adaptacyjne zawieszenie

- adaptacyjny tempomat

- radary nie radary

- czujniki (tysiące czujników!!!)

- wspomagacze i inne moduły

to przecież idealny materiał na psucie się, awaryjność itp...

radocha z jazdy!
Opublikowano

Pewnie, stopien komplikacji jest tak wysoki, ze nawet ASO nie maja pojecia o prawidlowej obsludze tego samochodu. Umieja tylko podlaczac kompa i wymieniac poszczegolne moduly sterujace ;)

No ale rozumowanie w taki sposob tez do niczego prowadzi. Takie zabawki sa przyjemne, mimo wszystko nie tak awaryjne jak mozna by sie obawiac - no i gdybym chcial miec prosty samochod do przemiesczcania sie z A do B to kupilbym Toyote Corolle 1,4, w ktorej najbardziej zaawansowanym techniczne elementem jest klimatyzacja i radio CD ;)

pozdrowienia

Krzysztof

Opublikowano

Pewnie, stopien komplikacji jest tak wysoki, ze nawet ASO nie maja pojecia o prawidlowej obsludze tego samochodu. Umieja tylko podlaczac kompa i wymieniac poszczegolne moduly sterujace ;)

No ale rozumowanie w taki sposob tez do niczego prowadzi. Takie zabawki sa przyjemne, mimo wszystko nie tak awaryjne jak mozna by sie obawiac - no i gdybym chcial miec prosty samochod do przemiesczcania sie z A do B to kupilbym Toyote Corolle 1,4, w ktorej najbardziej zaawansowanym techniczne elementem jest klimatyzacja i radio CD ;)

muszę Ci przyznać rację...raz, że nie powinno być tak, że za taką kasę coś się sypie, dwa, jak chcesz prosty samochód...kup Corolle.

mimo wszystko szkoda, że nie mam takich problemów. żeby je mieć muszę najpierw zmienić pracę :)

pozdrawiam,

Jędrek

radocha z jazdy!
Opublikowano

Krzysiek - jeszcze jedno - chyba masz mój ulubiony kolor beemeki (tak przynajmniej wygląda po miniaturce), tj. stalowy metalik...uwielbiam.

W połączeniu z elementami chromu na zewnątrz i tapicerką skórzaną w kolorze, jak ja to nazywam - WERTELS ORIGINAL tworzą "mój" typ kolorystyczny.

może kiedyś :)

radocha z jazdy!
Opublikowano
Krzysiek - jeszcze jedno - chyba masz mój ulubiony kolor beemeki (tak przynajmniej wygląda po miniaturce), tj. stalowy metalik...uwielbiam.

Dzieki :)

pozdrowienia

Krzysztof