Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pixelozę i to dos zaawansowaną. Po zegarami w zasadzie nic sie nie da odczytac w tym aucie od ponad 2 lat, diode od oilservice widac tylko jednba zielona, te z prawej kolo zoltej. Przebiegu diznnego tylko 2 cyfry ostatnie... itp i td. Poniewaz z kierownica M i tak nie widze wyswietraczy wiec korzystam z tego na radio-kompie i git. Az tu nagle, wczoraj mnie zaskoczyła moja Beti totalnie. Odpalam, patrze a tu wszytko widac! Nie trzeba juz byc znawca hieroglifów by przeczytac kazdy piksel. I sie zastanawiam, czy to normalen i na jak dlugo? Widac tez, ze jednak udalo sie zresetowac wskaznik diod od przgladu, wszytkie zielone sa!

Jedno pytanko jednak mi sie nasuwa --> co to za czerwony punkcic swieci sie przy liczniku przebiegu km. Taka mała czerwona kropeczka.

PS

Zanim mnie pouczycie bym szukał odpowiem, ze szukalem, ale moze kiepsko mi to szlo, albo nie czuje do konca tej wyszukiwarki. Sorry, jezeli Zasmiecam.

(OO=[][]=OO)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wiesc gminna niesie, ze swiadczy to o grzebaniu przy przebiegu samochodu...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
A dzieki, tak tez mi troche podpowiadala pamiec, ale ze mgliste to bylo wyobrazenie, to wolalem sie upewnic. To auto jest pokradziezowe i wielu modulow po prostu nie bylo w nim gdy wjechalo do polski. Sporo dolozono z "zewnatrz" by je przywrocic do zycia. Moze to od tego?
(OO=[][]=OO)
Opublikowano
wiesc gminna niesie, ze swiadczy to o grzebaniu przy przebiegu samochodu...

Wieśc gminna klamie...

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
dokładnie brakujące piksele nie muszą świadczyć o grzebaniu przy przebiegu. Jest to typowa bolączka tych zegarów. To samo się dzieje w omegach opla. Temat do naprawienia
Opublikowano
dokładnie brakujące piksele nie muszą świadczyć o grzebaniu przy przebiegu. Jest to typowa bolączka tych zegarów. To samo się dzieje w omegach opla. Temat do naprawienia

O grzebaniu w zegarach ma swiadczyc czerwony Manipulation Point. U mnie swieci po zmianie zegarow na inne - brak zgodnosci VINu auta.

Tomek

Marzenia się spełniają...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

czy ktos pisal, ze znikajace pixele to grzebanie przy przebiegu?

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Oczywiście, że nie muszą świadczyć o jakiekolwiek ingerencji "z zewnątrz" (choć często zapewne tak bywa). Znajomy kupił onegdaj nową E39 i po jakimś czasie piksele zaczęły się "sypać" - wymieniony cały cluster w ramach gwarancji (bodaj dwukrotnie).
Opublikowano

Zaraz, czytajcie uwaznie. Pixele pixelami, a o przebiegu manipulowanym, badz niezgodnosci z VIN jak zrozumialem ma swaidczyc czerwony punkcikc. Czyli dwie rozne sprawy. :duh:

Pizele na razie jescze sa, (juz 3 ci dzien!) ale wole sie nie przyzwyczajac, bo potem bedzie zal jak znow pojda w cholere.

(OO=[][]=OO)
Opublikowano
@Basti735

Zaczales zdanie, to prosze dokończ... :?:

Poprostu tak dałem wielokropek . ;) nic więcej dodać nie chciałem ale teraz mogę sie zgodzić z tym zdaniem:

"To, że piksele wróciły mogła spowodować niska temperatura. Zaświeci znowu słońce i czar pryśnie... "

Dokładnie-Ople też to mają,ale na komputerze znikają.

O grzebaniu w zegarach ma swiadczyc czerwony Manipulation Point. U mnie swieci po zmianie zegarow na inne - brak zgodnosci VINu auta.

Ale Ty masz E39.

Opublikowano

Ale Ty masz E39.

A co niby ma autor watku?

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano

Witam.

Wydaje mi sie, ze odpowiedzia na oba zdarzenia moze byc wilgoc. Skraplajaca sie para wodna polaczyla spowrotem sciezki tasmy z plytka drukowana. Byc moze manipulation point rowniez zaswiecil sie z tego powodu, moze woda podala napiecie na ten element wywietlacza z sasiedniej sciezki.

Czy parkujesz "pod chmurka"? Czy masz zaparowana szybke wskaznikow?

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Parkuje pod chmurka, to fakt. Zaparowana nie jest, ale faktycznie pixele wrocily przy ociepleniu, zaraz po kilkudniowym mrozie. Czyli w temp okolo 4-5 st i przy ciaglym deszczu - niemal 1000 km zrobilem w deszczu. Ma sesn co piszesz i chyba na tak to wlasnie jest. Dzieki.
(OO=[][]=OO)
Opublikowano

Ale Ty masz E39.

A co niby ma autor watku?

Aaa sorry :duh: ,nie zauważyłem. :doh: To w takim wypadku zmienia postać rzeczy.

Sory za bład.

Opublikowano

Ano tak... To po osuszeniu autka, prawdopodobnie wszystko wroci, niestety, do normy...

E39 ma brzydka przpadlosc. Woda splywajaca po szybach bocznych w czasie deszczu, zostaje uwieziona w dzwiach i wydostaje sie z nich dopiero po otwarciu. Jezeli uszczelki dzwi lub odplywow sa do bani, woda przedostaje sie do srodka. Zle tez jest przy dobrych uszczelkach. Jezeli wody jest sporo, zawilgaca boczki drzwi i moze pojawic sie plesn...

Rada: otwierac drzwi po deszczu i pozwolic wodzie wyplynac z drzwi. Zwlaszcza czasami czesto nieuzywane tylne.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg