Skocz do zawartości

Co sądzicie o produktach firmy DEPO i innych . . . [lampy]

Ki-Ko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jestem nowy na tym forum z racji niedawno nabytego pojazdu BMW. Posiadam E39 z '96 roku. Chciałbym sobie zmienić lampy z tyłu na te jaśniejsze, ale nie białe oraz lampy przednie na takie z jasnymi kierunkowskazami lub nawet z ringami.

Chciałbym się dowiedzieć czy macie jakieś opinie na temat produktów firmy DEPO które są ogłaszane na allegro?? Możecie poradzić jakich produktów się trzymać??

Pozdrawiam

ja mam tej firmy tylnie z bialym kierunkiem...moim zdaniem sa fajne..zmienione byly juz w DE :mrgreen:

• Moderatorzy
Miałem w poprzedniej E39 Depo.Były kiepskie , długo z nimi walczyłem bo parowały i musiałem kleić bo są z jakiegoś kiepskiego plastiku i łatwo pekaja uchwyty.

Mam kierunki przednie przyciemniane przezroczyste i musze powiedziec ze Depo robi postępy. Myślicie ze te tzw In-Pro czy tym podobne są robione przez kogos innego? Naprawde dobre lampy kosztują a czego spodziewac sie za 400-600zł za komplet na tył? Ja tez kupię tylko czekam na czerwono przyciemnione przezroste.

Coś w tym stylu tylko przyciemnione jasne pola:

http://www.allegro.pl/item277456051_bmw_5_e34_super_red_clear_.html

Ostatecznie to:

http://www.allegro.pl/item263667104_lampy_tylne_bmw_e34_smoke_red_ciemne_kierunki_.html

Bandite Motor Wagen

W poprzedniej e39 mialem lampy tylne DEPO, w e38 tez oraz kierunki przednie tez DEPO i byly super....

Idac tym tropem kupilem lampy przednie DEPO do CLK mojej dziewczyny, i wygladaja super sa na soczewce, ale niestety swieca bynajmniej slabo... wiec czar prysł...

Moje zdanie... mozna miec lampy DEPO wszystkie tylko nie przednie....

Bylo:

'98 728iA

'96 520i

'97 528i Touring

'02 X5 4.6is

'04 M3

jest:

'06 530xd

'07 118d

ja mam Depo przednie biale kierunki i tylne lampy z bialym kierunkiem.

co do jakosci wykonania to rewelacji nie ma, ale trzeba wiedziec na co patrzec :). sam robie lampy do samochodow to wiem :) jak za ta kase to uwazam, ze sa OK.

swieca ladnie, nic nie peka przy mocowaniu. Depo to jedna z lepszych firm produkujacych zamienniki.

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.

przód zmieniałeś na jasne kierunki czy masz pomarańcz ??

przod tez biale zalozone w DE...zadnych problemow :cool2:

Powiedźcie mi jeszcze skoro wiemy że jakość jest jak cena czy warto wymieniać?? Jeżeli zdecydowałbym się na droższe ale lepsze to co możecie polecić?? Jakieś konkretne firmy z ewentualnymi linkami bym prosił.

Ogólnie dziękuję za wzmożenie ruchu :clap:

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze

Mojej siostrze po dzwonie blacharz wcisnąl DEPO na przód do E36.

Moje zdanie jest takie. Wolę orginał nawet jeśli ma nie być nowy.

Lampy mocno parują i granica światło-cień jest bardzo rozmyta. No i jak stanąć przed ścianą to widać pełno plam w miejscu gdzie STANOWCZO powinno być ciemno.

Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!

Mojej siostrze po dzwonie blacharz wcisnąl DEPO na przód do E36.

Moje zdanie jest takie. Wolę orginał nawet jeśli ma nie być nowy.

Lampy mocno parują i granica światło-cień jest bardzo rozmyta. No i jak stanąć przed ścianą to widać pełno plam w miejscu gdzie STANOWCZO powinno być ciemno.

to ze paruja to nie znaczy ze sa zle...orginaly tez paruja...a wystarczy tak malo zrobic zeby nie parowalo :norty:

• Zasłużeni forumowicze
Jeśli chodzi o parowanie to jeśli tak łatwo to poprawić to niech poprawia to producent. Kupując nowe lampy mam prawo oczekiwać , że nie będę zmuszony je poprawiać.

Jeśli chodzi o parowanie to jeśli tak łatwo to poprawić to niech poprawia to producent. Kupując nowe lampy mam prawo oczekiwać , że nie będę zmuszony je poprawiać.

a moze mechanik ci zle zalozyl :?: ..wystarczy ze odpowietrzniki lamp pozaklejal lub nie sprawdzil :mrgreen:

Nie oszukujmy sie. Jesli kupujesz lampy za 500 zł, a Bosch czy Hella kosztują 2000 to wymagasz od wszystkich tych marek tego samego? :) Moze wizyte producenta celem montazu :) Mam kierunki DEPO i zdaje sobie sprawę z ich jakości. Na szczęście Depo nauczone doświadczeniami zrobiło jakies otworki wentylacyjne od środka i nic nie paruje :)

Bandite Motor Wagen

• Zasłużeni forumowicze

Nie będę się upierał jeśli nie sprawdzę tych odpowietrzników.

Teraz nie mogę ale sprawdzę.

Pozostaje jeszcze kwestia kształtu światła który jest dla mnie bardziej istotny niż wygląd lampy.

Nie będę się upierał jeśli nie sprawdzę tych odpowietrzników.

Teraz nie mogę ale sprawdzę.

Pozostaje jeszcze kwestia kształtu światła który jest dla mnie bardziej istotny niż wygląd lampy.

Moje kierunki dają zupełnie kształtne światło :) Ale musze dokupić teraz czarne Hella bo raczej Ringów zakladał nie bedę a Hella bedzie ładnie licowała z ciemnymi gładkimi kierunkami.

Bandite Motor Wagen

• Zasłużeni forumowicze
a jeśli chodzi o wygląd to miałem w swojej poprzedniej BETCE halogeny firmy TYC. Wyglądały ok. <świeciły fatalnie ale miało być o wyglądzie więc o tym sza...> :wink:

kupiłem tylne DEPO do moigo e39

w kartonie wyglądają super , montaż super pasują , ale pierwsze rozczarowanie są to same klosze bez mocowań żarówek więc nici ze sprzedania swoich starych lamp bo mocowanie z żarówkami przekłada się swoje

no i parują ... cza objechać je silikonem i następnie jest już OK !

świecą ładnie , szczególnie cieszy światło cofania bo w porównaniu ze starymi oryginalnymi lampami jest dużo lepiej

no i ostatnia wada - nie mają w sobie odblasków no i firma DEPO odblaski prostokątne dorzuca do kartona z lampami

http://images23.fotosik.pl/133/33a01026d2696009.jpg

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//images32.fotosik.pl/95/04be3c6f33d602b9.jpg

tu już u mnie ale po małej modyfikacji ...

a te to już z wyglądu są do ...

http://images25.fotosik.pl/133/b29f443a9a4fb462.jpg

a cena taka jak DEPO

W mojej poprzedniej E39 miałem Depo z tyłu w wyglądało to tak

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img175.imageshack.us/img175/1081/90642043zm6.jpg

Przednich lamp innych niż orginały nie polecam. Poliftowe orginały można kupić od 1400 - 2200 w zależności czy zwykła soczewka czy xenon.

Rok temu też zastanawiałem się nad wymianą lamp przednich w E34 - trochę słabo świeciły, jedna ramka miała ułamane uszy mocujące, niektóre mocowania reflektorów też się rozlatywały. Myślałem sobie - szkoda stare strucle łatać, lepiej kupić cały zestaw nowych.

Ale najpierw kupiłem przeciwmgielne, takie z Allegro Depo, Tyc czy inne takie chiny - bo też do wymiany były. I całe szczęście, że na tym poprzestałem. Jakość wykonania zewnętrznie nawet niezła, ale w środku gruz. Po założeniu okazało się, że jeden świeci na drogę, a drug w powietrze - był źle złożony. Otworzyłem i okazało sie, że powierzchnia reflektora matowa, nierówna, pokryta odbłyśnikiem, który w związku z tym mało przypominał lustro. Przysłona strumienia światła i mocowanie soczewki zrobione z blaszki alu tak cienkiej, że gnie się przy dotknięciu. Świeci toto słabo, strumień światła jest rozmyty, brak wyraźnego odcięcia.

Jak to zobaczyłem, to stwierdziłem, że do mijania żadnej chińszczyzny nie kupię. Wyczyściłem wkłady oryginalne, wymieniłem jedną ramkę, kilka zaczepów i świecą dobrze. W razie potrzeby wymienię na nowe wkłady Helli. A zamienników z Allegro jako światła główne (mijania) nie polecam.

Kierunki czy tył to zupełnie inna historia - tam wystarczą, bo tam nie walczy sie o jakość wiązki światła i maksymalną jasność - mam przednie białe kierunki z Allegro i są OK.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)