Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Do czego własciwie służy opłata recyklingowa. Czy jeżeli będę chciał złomować swój samochód, to rozumiem, że przyjedzie laweta lub holownik który zabierze moje autko a pracownik szrotu wystawi mi odpowiednie dokumenty, wszystko w ramach opłaty 500zl którą uisciłem. Może ktoś wie jak to wygląda w rzeczywistosci, lub jakie szczegółowe przepist to regulują. W moim WK nic nie wiedzą na ten temat. Czyżby to była nowa bandycka tradycja, zemsta za kartę pojazdu? Proszę o informację. Pozdrawiam.
Opublikowano

Witam.Może nie tyle zemsta za karte pojazdu (chociaz w pewnym stopniu napewno)ale za akcyze.Nikt Ci nie przyjedzie,nie weźmie auta za darmo w ramach opłaty.Płacisz bo wwozisz auto na teren RP.Co z tego że mozesz je potem sprzedać i Ty nie będziesz złomować?Ty jesteś 1szym włascicielem-Ty płacisz,i nikt(kupujący)Ci za to nie zwróci...A mało tego...przy oddaniu na złom za każdy brakujący kg masy katalogowej każą Ci zapłacić!Nie dość ze sprzedaja te częsci potem,to jeszce trzeba im płacic. :mad2: :duh:

Masakra.Polskie prawo...

Pozdrawiam również

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Wobec tego nasze państwo ukradło mi 500 zl. Ile jeszcze będziemy płacic tego typu haracze, za które nie otrzymujemy nic w zamian, co oni w twkim razie robią z tymi pieniędzmi. Pytanie oczywiscie retoryczne.
Opublikowano

No cóż...

Mówi się, że nasze kochane państwo funkcjonuje dzięki:

- kierowcom (opłaty, akcyzy, podatki itd.)

- pijakom (akcyza)

- palaczom (akcyza za paczkę fajek to... tadam!!! - do 80% :duh: )

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano

Tak właśnie jest nikt nie przyjedzie, sam musisz zapłacić za lawete na złom jak np rozbijesz auto!

I nie możesz wyjąć z takiego auta np sprawnego silnika czy skrzyni bo kochane państwo ukara cię domiarem wysokośc 5 zł za kilogram, czyli za silnik jakieś 800zł! Za skrzynie około 150zł itd :duh:

Także niby auto jest twoje ale tak naprawde to państwo decyduje co z nim możesz, a co nie możesz zrobić :nienie:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.