Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

pewna osoba zaproponowała mi instalacje gazową do mojej bunie za uwaga: :norty: 1500 zł !! pewnie to najgorszy chłam ale zapewnia że "będzie jeździć jak talala" hehe.

Co wy na to i ciekawi mnie który z użytkowników BMW skusiłby się na coś takiego? Tylko szczerze !

Aha dodam że mam 2,8i spalanie do 11 ltr. :)

Opublikowano
Za 1500zł?! Co to będzie?W życiu.Jeśli gaz-to sekwencja innego nie ma sensu.Bo nawet z blosem nie ma 100% pewności.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Witajcie,

pewna osoba zaproponowała mi instalacje gazową do mojej bunie za uwaga: :norty: 1500 zł !! pewnie to najgorszy chłam ale zapewnia że "będzie jeździć jak talala" hehe.

Co wy na to i ciekawi mnie który z użytkowników BMW skusiłby się na coś takiego? Tylko szczerze !

zobacz ceny orientacyjne......u masz ceny srednie zalozenia gazu....W poprzedniej 740 v8 miałem instalację Prinsa za którą zapłaciłem 6400zł (zakładana w EGP W-awa), w obecnej 540 mam instalację BRC seqent 56 (koszt minimalnie mniejszy)

Co to za instalacja za 3500zł do v8, to tak spadły ceny Polskich instalek?

Rodzaj instalacji LPG Cennik zł (brutto)

Gaźnik produkcji polskiej od 1 200,-

Gaźnik produkcji zachodniej od 1 200,-

Monowtrysk + katalizator od 1 650,-

Zachodni wtrysk wielopunkt + katalizator od 1 850,-

Wielopunktowy, sekwencyjny wtrysk gazu włoski do sam.

4-cylindrowego (plastikowy kolektor ssący) od 3 200,-

Wielopunktowy, sekwencyjny wtrysk gazu holenderski do sam.

4-cylindrowego (plastikowy kolektor ssacy) od 4 800,-

6-cylindrowego (plastikowy kolektor ssący) od 4 100,-

6-cylindrowego (plastikowy kolektor ssący) od 5 300,-

8-cylindrowego (plastikowy kolektor ssący) od 4 500,-

8-cylindrowego (plastikowy kolektor ssący) od 6 500,-

Wtrysk gazu ciekłego "JTG" V-Generacja

do samochodów 4-cylindrowych od 5 000,-

do samochodów 6-cylindrowych od 5 900,-

do samochodów 8-cylindrowych od 6 900,-..

Opublikowano
Witajcie,

a ja zapewniam Cię ze nie bedzie jeździc

:twisted:

Opublikowano

sam kit Staga 300-6 kosztuje ok 1600 pln

do tego butla+ wielozawor + zawor tankowania

przewody miedziane

przewody gumowe

trójniki aluminiowe

opaski

czasem robocizna / to zalezy od:....

:norty: /

sprawdz sobie ceny na allegro i zapytaj tego czlowieka co mu zrobiles ze cie tak nie lubi :cool2:

Opublikowano

4-cylindrowego (plastikowy kolektor ssący) od 3 200,-

ja dzis dostalem oferte od firmy ABART na instalacje sekwencyjna do bmw e36 316i compact - 2700zl brutto

opis: http://www.abart.com.pl/index.php?d=162

specyfikacja:

W cenę wliczone jest: - instalacja gazowa: sekwencyjny wtrysk gazu Sequent 24 firmy BRC, - zbiornik toroidalny o pojemności do 49l montowany we wnęce koła zapasowego lub zbiornik cylindryczny do 80l, - profesjonalny montaż wraz z regulacją, - wyciąg ze świadectwa homologacji sposobu montażu instalacji, - gwarancja producenta 24 miesiące, - podatek VAT 22%. Opcje za dopłatą: - zbiornik toroidalny o pojemności do 70 litrów - 100zł, - zawór tankowania montowany pod klapką wlewu benzyny - 100zł

Opublikowano

maja drozej ni ja zakladalem ...u tego goscia...http://www.autoeko.pl/?a=2..zaplacilem 4200zl.

a zobacz ceny co tobie proponowali...Silniki 5 - 6 cylindrowe (BRC Sequent 56) od 4000 zł. ...plus ..Zawór tankowania pod klapką wlewu benzyny 100 zł.

Pokrowiec na koło zapasowe 45 zł...

Flashlube (system dodatkowego smarowania zaworów) 300 zł...policz ile razem...tobie proponowali wielopunktowy prawdopodobnie...co juz zabytek :duh:

Opublikowano
Obdzwoniłem całą Warszawę, w zależnosci od ilosci cylindrów i jaki kolektor od 2300 do 2900, BRC sekwencja, oddzielny wtrysk na każdy cylinder, gwarancja bez limitu kilometrów na 2 lata, V-ki od 3200 do 3600. I o dziwo nikt nie chce więcej. Takie ceny oferują znane i sprawdzone warsztaty.
Opublikowano

Panowie chciałem usłyszeć wasze opinie bo mój staruszek ma Audi 100 C-4 2,8 V6 i właśnie ten sam typek zakładał mu instalacje przeszło rok temu za 1400 zł i Audica chula jak talala bez żadnych problemów noczasami coś tam strzeli przy filtrze ale rzadko, a dużo jeździ!

Ja sam za dużo kasy dałem za swoją małą by ryzykować uszkodzenie silnika,

dlatego zapytałem czy ktoś by się odważył na taką oszczędność.

Np: jeżdżąc dziennie 30km do pracy i w weekend jakieś 50km, no miesięcznie 400zł na gazie zaoszczędził bym 200 zł. Reasumując instalacja za 4tysie zwraca mi sie dopiero po dwóch latach, jak dla mnie to sie nie kalkuluje za drogo!

Opublikowano
te ceny instalacji do silników 6cyl to jakieś z kosmosu są , prawdopodobnie pośrednicy i reszta muszą dużo na tym zarabiać , bezproblemowo mogę mieć instalację dobrej firmy do silnika 6 cyl za 2 800 do 3 000 pln do silników 2500 cm . Albo w większych miastach jest taka róznica cen
Opublikowano
Audica chula jak talala bez żadnych problemów noczasami coś tam strzeli przy filtrze ale rzadko, a dużo jeździ!

Ja sam za dużo kasy dałem za swoją małą by ryzykować uszkodzenie silnika,

d

Reasumując instalacja za 4tysie zwraca mi sie dopiero po dwóch latach, jak dla mnie to sie nie kalkuluje za drogo!

wlasnie czasem strzeli :cool2: i tu jest pies pogrzebany :cool2:

duzo kasy dales za auto i chcesz zaoszczedzic 1500pln zaby kupowac kolektor i przepływkw????

chyba zle policzyles bo robisz ok 1000 miesiecznie czyli zwruci ci sie po ok roku

policzylem kiedys do innego watku:

2000 km przy 12l/100 na benie =250l = 1150 pln

2000km przy 15l/100 na lpg =300l + 10l b. = 690 pln + 45 =735 pln

na lpg miesiecznie zaoszczędzisz 415 pln

rocznie ok 5000 pln