Skocz do zawartości

Najlepszy , najgorszy motor w E39

Paweł.P

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejny trochę dziwny temat - moja 528 też pali max 12l w mieście i nie jest to nic dziwnego bo moje miasto ma 40tys ludzi i daje się po nim jeździć. Mojemu staruszkowi Citroen C4 1.6 też pali 12 litrów w mieście ale mieście Łodzi gdzie on się porusza ze średnią prędkością wg kompa 21km/h a ja 34km/h a to całkiem znacząca różnica. Więc nie do końca spalanie jest wyłącznie wynikiem dużej pojemności. Ma na to wpływ również technika jazdy i warunki drogowe. Dlatego nie będę się spierał że 528 może spalić w mieście 15,16 czy 20 litrów bo jak ktoś jest zdolny i szybko lubi przerabiać auta na szroty to pewnie taki wynik też jest do osiągnięcia. Niemniej ja ze swojej jestem bardzo zadowolony i zdecydowanie polecam ten motor. 528 :cool2:

PS A już w ogóle nie rozumiem jak można się tak wściekle kłócić o spalanie... :think:

Tomek

• Odpowiedzi 100
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

panowie umówcie sie na ustawke ew na mate

podzielcie sie na diesle benzynę małą dużą i LPG zacznijscie się lać może tak rozstrzygniecie bo poki co to największe forum napinaczy internetowych w necie jest wogóle szok kto ma większy..... silnik więcej kasy komu bardziej wyszło w życiu

dyskusji na temat zero

Póżniej sie dziwić że słośliwi mówią że beemką jezdzić to obciach bo to tylko buraki kupują(zaraz ktoś mi powie sam jesteś burak hehe trudno)

Troszke więcej luzu i dystansu do swoich samochodów i do samych siebie

ehh może w koncu coś o awaryjności ?? np silników nowszych m54 bo juz kilka razy padło pytanie pewnie wiele osob jest ciekawych jak tam spisuje się bi-vanos

Moja BetsY zobacz

Interfejsy BMW INPA USB

Instalacje LPG Sekwencyjne montaż serwis

Powiem tak, nie będę trzymał niczyjej strony w tym delikatnym sporze i dość dziwnej wymianie zdań. A jeśli chodzi o spalanie 528i, to według instrukcji w miescie pali 14,2, a w trasie 7,5. Jak to się ma do rzeczywistości, to chyba nie trzeba mówić. Jak ktoś mówi, że 528i pali w mieście 12, to chyba należy zadać sobie pytanie jak w tym mieście się jeździ, z jaką prędkością średnią i nie tylko średnią. Nie ma co tu chyba porównywać techniki jazdy, bo zakładam, że każdy jeździ normalnie i o takiej jeździe mówimy. Mi komp pokazuje średnią prędkość około 33km/h, natomiast średnie spalanie 14,8, w większości jeżdżę po małym mieście z krótkimi uliczkami, rondami i po osiedlu. W trasie zaś uważam, że między 7,5 i 9 można się zmieścić przy 100-120km/h. Natomiast w mieście z klimą coś między 15-17. Wiadomo, że instrukcje delikatnie zaniżają, albo dotyczą osiągów nowych samochodów. To wszystko.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

ja będę ucierał nosa takim ja ty.tylko weź pod uwagę ze mam jeszcze dwie e39 i w tym taka jak ty buuuuhahaha.i dla twojej wiadomości dnia 12.12.07 kupiłem Chryslera 300C w 2007r 3.5 255Km.ot co.to właśnie ty lans uprawiasz myśląc ze jak masz e39 to jesteś gość ze już nie ma lepszego i na tej mechanice dłuuugo jescze zejdzie kiedy będziesz mógł sobie pozwolić mieć dwie e39 i e32 po to żeby mieć satysfakcje-ja właśnie po to ja mam.

więc nie wyskakuj mi tu z tekstami bo wydaje mi się ze jestes ograniczony umysłowo-tak sie zachowujesz jak małe dziecko

masz napisane w podpisie tylko małopolska pewnie jesteś ze wsi i nie twoje wypowiedzi właśnie sie do takich ograniczją

O gratuluje nowego nabytku jakim jest Chrysler 300C 3.5 i tylko 255koni? Smiech! Moze tata Ci kupil i teraz bedzisz rznal cwaniaka na miescie (albo najprawdopodobniej w swojej wsi) heh. dla mnie raczej nie masz sie czym chwalic bo amerykanskie auta nie robia na mnie kompletnie najmniejszego wrazenia (bylem w stanach kilka lat dlatego wiem co pisze). Jak chcesz to kup sobie jeszcze nawet i 5 Nysek jak nie masz co z kasa robic tylko tyrac zeby utrzymywac 3 lub 4 samochody hah. Mnie tam wystarczy tylko jeden i gdy nie mam pozostalych 3-ech moge sobie za odlozona kase pojechac na wycieczke z laska a nie pucowac pozostalych fur w garazu. Jestem fanem marki BMW a nie maniakiem... Niby masz 4 bryki ale wklejasz fotke starej e-32 ? bueeheheh... :cool2:

Edytowane przez dlugas78

Po piewrwsze napisałes do goscia który jeździ E39 ze pewnie ma silnik 1.8 a tylko nalepkę 528.

Jak masz problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego to sugeruje powrot do podstawowki: Nie napisalem ze konkretnie on przykleja nalepke 2.8 na E-39!!!! Napisalem ze ktos jesli ma 518 moze sobie dokleic 528 (niekoniecznie w E-39!) podobnie jak widze nieraz zwykle BMW trojki z naklejka "M POWER"- Zakumales dowcip juz, czy mam pisac nastepnego posta???????

Po drugie zastanawia mnie co Tu robisz i jak długo jeszcze bedziesz spłacał raty za swoją E39

Jesli potrafisz to sobie wyobrazic to swoja E-39 kupilem po kilku miesciacach calkiem luzackiego odkladania kasy bez zadnych wyrzeczen. A dlaczego tak krotko czytaj nizej.

Po czwarte przejechałem już w życiu na swoich i służbowych (również w Krakowie w którym mieszkalem 2 lata i do którego pewie jeździsz raz na jakis czas zeby zobaczyć jak wygląda miast oraz w Irlandii czyli po drugiej stronie drogi), ponad 500 tysiecy klilometrów, więc mam pojecie o czym mowię.

Po piąte w Irlandii zarobiłem troche kasy i stac mnie na zmianę samochodu, ale lubie swoje zadbane E34, które ma swój charakter i nie mam zamiaru go szybko sprzedawac.

Tak masz racje jezdze zobaczyc jak wyglada prawdziwe miasto Londyn, nie do zasyfialej Irlandii gdzie ty siedzisz i jarasz sie ze jestes bog wie kim bo zarobiles TROCHE :twisted2: kasy (pewnie na zmywaku albo pikujesz buraki w warehousie dla TESCO buuuuhahaha) i kozaka zgrywasz wozac sie stara E-32 buueehehehe. Wyobraz sobie (jesli odpowiednio sie skupisz to moze dasz rade) ze siedze w Anglii (wczesniej usa kilka lat) (Londyn) juz 5 lat i tez zarobilem wiecej niz TROCHE (dlatego E-39 kupilem spokojnie po paru mies) kasy i przejechalem po twojej "drugiej stronie" heh wiecej niz twoje smieszne 500tys km (kierowca tira) Wiec na przyszlosc nie oceniaj ludzi zbyt pochopnie i nie wyskakuj w chmury ze jestes w Iralandii i zarobiles TROCHE kasy hahah bo obecnie na wyspach siedzi baaaardzo wielu polakow i na nikim wrazenia juz swoja zalosna Irlandia nie zrobisz...

Po siódme gdybyś powiedział mi to co napisałes w twarz nie musiałbym tu siedzieć i pisac tego posta - byłoby juz po sprawie.

Wlasnie udowodniles jakim jestes typowym stereotypem dresa w BMW heh litosc mnie bierze jak czytam twoje szczeniackie posty...

Ale ok zagramy po twojemu: Moge Ci to w kazdej chwili powiedziec prosto w twarz KMIOTKU bo jestem z twojego miasta albo nie, to ty jestes z mojego! Mysle (Ba! jestem pewien!) ze te kilkanascie lat trenowania kick-boxingu nauczylyby cie w kilka sekund szacunku dla ludzi ....

Mam nadzieje ze wybaczysz sobie swoja kompromitacje i przestaniesz w koncu wywyzszac sie nad innymi i udowadniac swoje IQ ktore jest wprost porporcjonalne do modelu BMW jakim obecnie sie wozisz (5) heh.

Naprwade nastepnym razem zanim zaczniesz po kims "jechac" przeczytaj uwaznie posta a czasami czytaj "miedzy wierszami" zeby potem nie wyjsc na ograniczonego czlowieka ktory nie rozumie tekstu pisanego...

Ja naprawde nie mam zamiaru spedzac tu czasu na pisanie postow kompletnie nie na temat, bo nie o to chodzi na tym forum, wiec tobie radze albo czytac i zrozumiec co ktos ma do przeslania , albo nie czytac wcale...(to drugie bedzie dla ciebie znacznie prostsze)

Edytowane przez dlugas78

tak włąsnie wklejam fotki starej e32 bo z niej najbardziej czerpie satysfakcje,bo e39 mieć ładna to nie sztuka a e32 ktore jest 18-letnim samochodem tak.dziewczynie swojej tez nie załuje kasy i nie robie tylko na samochody.moim zdaniem warszawa to nie taka wieś no ale skoro ty tak uważasz to ok. :norty: tylko 255KM bo akurat taki sie trafił..trudno bo chcialem SRT.jak dla mnie znowu juz 528 przestało robić wrażenie.dlaczego nie masz 540i jak jestes taki kozak?przecież masz fuul kasy a t kupiłes ekonomiczne 2.8bueeheheh

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

no tak przepraszam,juz nie będę sie wypowiadał na temat tego "pana" bo nie ma najmniejszego sensu.jeszcze duzo musi przeżyć w swoim zyciu i kilka beemek więcej zeby coś powiedzieć.

pozdrawiam,jak dla mnie to koniec tego tematu.

One heart,one beat

Moja E32 735i

panowie to ze jeden i drugi za==la za granica to nie zaden prestige swiadczy to tylko o waszym braku zaradnosci, a diesla kupuje sie jak sie duzo jezdzi mi 320d pali 5,5 co wedlug kogos kto ma taka sama z przebiegiem 600kkm(na szafie 150)jest nie do osiagniecia bo jemu pali 8

tak włąsnie wklejam fotki starej e32 bo z niej najbardziej czerpie satysfakcje,bo e39 mieć ładna to nie sztuka a e32 ktore jest 18-letnim samochodem tak.dziewczynie swojej tez nie załuje kasy i nie robie tylko na samochody.moim zdaniem warszawa to nie taka wieś no ale skoro ty tak uważasz to ok. tylko 255KM bo akurat taki sie trafił..trudno bo chcialem SRT.jak dla mnie znowu juz 528 przestało robić wrażenie.dlaczego nie masz 540i jak jestes taki kozak?przecież masz fuul kasy a t kupiłes ekonomiczne 2.8bueeheheh

Dobra malolacie ktory najwiecej w zyciu przeszedles i zaliczyles najwiecej samochodow a pewnie i kobiet tez buuuehehehehe. Napisze ostatniego posta a potem wale ci ignora...

Tu gdzie obecnie mieszkam (Anglia) nie musze sie lansowac 528i i wcale "nie chce, bo na nikim taka fura tutaj wrazenia nie zrobi. Jest to po prostu szare zwykle auto ktore latwo miesza sie z tlumem, a mi wlasnie o to chodzi bo ja nie z tych lanserow ktorzy to probuja zablysnac kupujac Chryslera 300C buueehehe(moze w Pl ci sie uda ale szczerze watpie)

Jesli juz ktos ma sie ogladanc za samochodem na ulicy to musialoby to byc Porsche 911 Carrera, Jakis nowy model Astona Martina lub jeden z nowszych modelow Ferrari (bo tych starych jezdzi tu w brod i ludzie nie padaja jakos na kolana ale zapewne ty bys wyciagnal aparat fot. i pytal kierowce czy mozesz sobie trzasnac fote w srodku hah) A juz najwieksze zainteresowanie przechodniow budza fury z lat 30 tych lub 50tych odpicowane chromy w sloneczna pogode! To jest lans! Pozatym osobiscie tylko na mnie wrazenie robi (bo lubie BMW) jakas Mka w 5 budzie (jest ich tu od groma) ale lubie tez popatrzec jak przeleci Mka w trojce. Wyjedz zagranice zobacz czym ludzie tu jezdza i co sie nazywa prawdziwym "lansem" bardzo "doswiadczony zyciem" chlopczyku heh.

Nie musze sie tlumaczyc dlaczego kupilem E-39 2.8i ale dla ciebie zrobie wyjatek heh:

silnik 2.8 jest najlepszym kompromisem zposrod typowanych przezemnie 2.0 i 2.3, pali niewiele wiecej a frajda z jazdy lepsza.

nadwozie jak i wnetrze 5tki jest obszerne

zawieszenie bardzo komfortowe oraz pewne prowadzenie na prostej i w zakretach

automatyczna skrzynia biegow dla wyzszego komfortu

sprzedawal ja dziadek angol i byla super zadbana (jest nadal) z ksiazka serwisowa i wszystkimi fakturami

po prostu zawsze podobala mi sie piatka!

Styknie Ci???????

Oczywiscie moglem sobie kupic 3.5 ale po co??? W przeciwienstwie do ciebie mam jeszcze wiele innych hobby i zainteresowan w ktore inwestuje dlatego 2.8 jest dla mnie ekonomiczna i zarazem szybka fura i co najwazniejsze nie musze montowac w nim "szamba" bo stac mnie na paliwko... A co niektorzy doswiadczeni zyciem lanserzy tacy jak np. TY kupia nawet 4,4 ale potem katuja te nieszczesne silniki instalacjami gazowymi bo oczywiscie nie stac na utrzymanie buuuuuuhahaha. Nie sztuka jest kupic auto nawet z 5 litrowym silnikiem ale sztuka jest go utrzymac...

Zakumales juz dlaczego jezdze 528 a nie 535 lub wiekszym??????? Mam nadzieje ze tak.

dlugas78 a gdzie " po trzecie" i " po szóte" bądź konsekwentny.

A poza tym pewnie te dwa punkty, to integralna całość Twoich wypowiedzi i pewnie "dużo wniosą"

Jesli Ty i Twoj uposledzony kolega nie potraficie przeczytac wszystkiego dokladnie to chyba ja nie musze odpowiadac na wszystkie Jego niepelnosprytne pytania? Nieprawdaz? buuuuuhahahah.

a ja ci mowie ze mam juz druga z kolei 528 i nie musisz mi mówić o zaletach tego samochodu.wiedzie ze dłuższa konwersacja z tobą nie ma najmniejszego sensu z tego względu ze już taki jeden pan był ze nie maja racji i tak sie w tym utrwalał.i ty tez taki jesteś nie znasz mnie a mówisz to i owo.wiec nie mów nic na mój temat bo sie mylisz w każdym swoim wypowiedzianym zdaniu ma mój temat.nie kupuje samochodów dla lansu jak ty to napisałeś tylko mam je bo to lubię.i to jest moje hobby póki co...a jak mi się odmieni to zmienię je na inne.

One heart,one beat

Moja E32 735i

Przepraszam ale czytając posty tego typa co w Anglii na zmywaku robi mam wrazenie ze to ta sama osoba która kreciła baczki wieśniacką trójką przed autobusem. Już wiem o kim mówią "burak w BMW". Gość który na pewno jest i doświadczony (kierowca TIRa) i wyjechał do anglii i cos tam jeszcze. I dobrze. Szkoda tylko że taki typ reprezentuje nas w Wielkiej Brytanii i ze nas tak bedę postrzegac. Koleś który oprócz obrazania innych nie potrafi napisać niczego konstruktywnego. Mam nadzieję ze życie nauczy Cię jeszcze pokory.
Bandite Motor Wagen

Jesli Ty i Twoj uposledzony kolega nie potraficie przeczytac wszystkiego dokladnie to chyba ja nie musze odpowiadac na wszystkie Jego niepelnosprytne pytania? Nieprawdaz? buuuuuhahahah.

Sorry dlugas78, ale chyba się zagalopowałeś. Nie liczę już poprzednich wypowiedzi. Nie obrażamy innych korzystających z forum, to jedna z podstawowych zasad dobrego wychowania. Także zostajesz zbanowany, dalsze ostrzeżenia nie mają chyba sensu.

Edytowane przez KinceK

BMW - Broń Masowego Wrażenia

Moja 850i

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=26&t=120911

http://img121.imageshack.us/img121/5670/pasek2e.jpg

detailing http://www.funkyking.eu

Powodem tego jest coraz wieksza liczba "buraków cukrowych"która dorwała się do znaczka BMW i mysli ze zwojowała świat.Wystarczy zobaczyć ilość postów danego forumowicza , który daje popalić od samego początku.Pozdrawiam