Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 163
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Są przepisy obowiązujące w naszym kraju :) i mówi sie ze 50 - teren zabudowany .....ale nie powiem żeby to byly dobre przepisy - teren zabudowany to złe pojęcie.......czasami terenem zabudowanym jeden budynek byly PGR na prostej drodze......a czasami mamy 90 przez wieś....hmmm prosta droga 40... :shock: aaaa zakrety 80.....

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano (edytowane)
MIASTO DO 140...OD MIASTA DO WSI NAWET 2O0 A WUSTOSTRDA DO 235KMH:))))TO JEST FRAJDA!!!!!!!!

A bmwmaciej dostał na komunię młotek zamiast zegarka i codziennie przy wsiadaniu do auta uderza głową o ramę. Opuść fotel niżej, powinno Ci pomóc. Jak to nie pomoże to pewnie bedziesz musiał zasiegnac porady lekarza. Mądry człowiek pisze rozsądnie. U Ciebie oprócz głupoty, widzę za grosz logiki...

Edytowane przez TSA55
Bandite Motor Wagen
Opublikowano
Są przepisy obowiązujące w naszym kraju :) i mówi sie ze 50 - teren zabudowany .....ale nie powiem żeby to byly dobre przepisy - teren zabudowany to złe pojęcie.......czasami terenem zabudowanym jeden budynek byly PGR na prostej drodze......a czasami mamy 90 przez wieś....hmmm prosta droga 40... :shock: aaaa zakrety 80.....

Dokładnie tak. Tak się nie raz zastanawiam kto znaki wstawia i po co. Jadąc nie raz po rpostej drodze, NAGLE ograniczenie 70 tylko po co?? hmmm\

Zac a tak wogóle to jakoś dawno Cię nie było... :mrgreen:

Opublikowano

Racja,racja...są bezsensowne znaki i miejsca.

A Zac'a faktycznie nie było bo przecież wymuszać...yyy znaczy zarabiać musi :twisted: .

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano

Dokładnie tak. Tak się nie raz zastanawiam kto znaki wstawia i po co. Jadąc nie raz po rpostej drodze, NAGLE ograniczenie 70 tylko po co?? hmmm\

stoi bo kilka lat temu były tam jakieś roboty drogowe i zapomnieli zabrać... :mad2:

takich ograniczeń jest mnóstwo, kiedyś stawiali wszędzie gdzie się dało znak teren zabudowany np jadąc DK7 z wawy co kilka kilometrów teren zabudowany, stoją 3 chałupy i już zabudowany, co gorsza teraz zaczynają stawiać gdzie się da światła, jadąc DK8 co chwila czerwone, aż szlag człowieka trafia nie zdążysz się rozpędzić a już teren zabudowany albo światła :duh:

Opublikowano
Zac a tak wogóle to jakoś dawno Cię nie było...

No mialem chwilowy zawał roboty....bo bylem na urlopie :mrgreen: :mrgreen:

Ale wróciłem :) .....nie ukrywajac stesknilem sie....

Zac'a faktycznie nie było bo przecież wymuszać...yyy znaczy zarabiać musi

Hmm ktoś musi pilnować biznesu nie ? ...Ty ostatnio sie nie kwapisz żeby pozałatwiać starych dłużników...tzn.....ściągnąć należności :twisted:

A jeśli chodzi o ustawianie znaków - to zarząd jest winny i chore instytucje ktore to wymyslaja jak najwiecej glupich niepotrzebnych papierów - niszcząc tym coraz wiecej drzew....

Kazde ustawienie znaku - to tyle roboty papierkowej ze sobie nawet nie wyobrażacie...dlatego biedne urzedasy czasmi metodą CTRL+C CTRL +V robią takie protokoły :mrgreen: i wychodzi z tego wielka kupa.

Najlepszym przykładem jest centrum katowic :D , Solaris i Basti bedą wiedzieli o co chodzi...= brak zielonych strzałek na niektorych skrzyżowaniach - co prowadzi do gigantycznych korków po 16.00.....

Zrobili super tunel , super rondo....ale wystarczyło kilku kretynów nieodpowiedzialnych traktujących zielona strzalke jako zielone swiatlo...2 trupy....i strzałka zniknęła !!! i kogo za to winić??? nie władze tylko nie odpowiedzialność za kółkiem....Tutaj już my sami jestesmy winni temu co sie dzieje z przepisami...- urzednicy zrobia wszystko zeby tylko ograniczyc mozliwosc smiertelnych wypadkow...i tak zaniedlugo..bedziemy stac na czerwonym po 20 min....zeby bylo w miare bez kolizyjnie...Takie realia.

Pozdro.

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

Najlepszym przykładem jest centrum katowic :D , Solaris i Basti bedą wiedzieli o co chodzi...= brak zielonych strzałek na niektorych skrzyżowaniach - co prowadzi do gigantycznych korków po 16.00.....

Zrobili super tunel , super rondo...

Tunel naprawde jest bardzo przyjemny. Nie byłem tak chwile i jak przyjechałem w maju to naaapawde byłem zaskoczony! Europa mi sie pokazała... Już chwilę mineło od maja więc nie wiem jak teraz jest...

Opublikowano
Zac a tak wogóle to jakoś dawno Cię nie było...

No mialem chwilowy zawał roboty....bo bylem na urlopie :mrgreen: :mrgreen:

Ale wróciłem :) .....nie ukrywajac stesknilem sie....

My też :lol: .

Zac'a faktycznie nie było bo przecież wymuszać...yyy znaczy zarabiać musi

Hmm ktoś musi pilnować biznesu nie ? ...Ty ostatnio sie nie kwapisz żeby pozałatwiać starych dłużników...tzn.....ściągnąć należności :twisted:

Hoho...

ZacAnaheim 20:09:41

***** zrobiles u siebie ten paskudny grill?

ZacAnaheim 20:09:48

czy nic ***** nic nie poswiecasz czasu beci?

Basti 20:10:31

nie mam za duzo latania z ******* co nie placa

Widzisz!nawet grill olewam żeby "firma"funkcjonowała.Ale dobra,wróciłeś z urlopu,bierzemy się do roboty(a ja za grill :lol: )

A jeśli chodzi o ustawianie znaków - to zarząd jest winny i chore instytucje ktore to wymyslaja jak najwiecej glupich niepotrzebnych papierów - niszcząc tym coraz wiecej drzew....

Kazde ustawienie znaku - to tyle roboty papierkowej ze sobie nawet nie wyobrażacie...dlatego biedne urzedasy czasmi metodą CTRL+C CTRL +V robią takie protokoły :mrgreen: i wychodzi z tego wielka kupa.

Zrobili super tunel , super rondo....ale wystarczyło kilku kretynów nieodpowiedzialnych traktujących zielona strzalke jako zielone swiatlo...2 trupy....i strzałka zniknęła !!! i kogo za to winić??? nie władze tylko nie odpowiedzialność za kółkiem....Tutaj już my sami jestesmy winni temu co sie dzieje z przepisami...- urzednicy zrobia wszystko zeby tylko ograniczyc mozliwosc smiertelnych wypadkow...i tak zaniedlugo..bedziemy stac na czerwonym po 20 min....zeby bylo w miare bez kolizyjnie...Takie realia.

Pozdro.

Fakt,fakt...Centrum to masakra.Zielone strzałki w niektórych miejscach są pomyłką w niektórych ich brakuje.A najlepsi są tacy co stoją na pasie do skrętu,włącza sie strzałka a ten...stoi dalej :mad2: mrugnięcie długimi,nic,krótkie użycie klaksonu-nic.Zielone-jedzie.I sie robi korek.

Super też są sytuacje w których ludzie na zielonym świetle dopiero wrzucają bieg i takim sposobem 3 auta przejadą,reszte szlag trafia.Rondo naprawde fajne rozwiązanie,ale widać kretynów nie brakuje.Masakra.

A oznakowania też są super.Np znak mówiący o skręcie na Górnośląską jest...na równi z tym skrętem :lol: .

Opublikowano
Tunel naprawde jest bardzo przyjemny

Jest przyjemny i jest fachowo zrobiony :).....trzeba przyznac wysoki poziom wykonania pracy = bardzo duże koszty...Milo bylo patrzeć jak to powstaje...Przy okazji kopania znalezli kilka nielzych okazow historii podziemnej;)....pare zapomnianych kanałów ściekowych itd. Asfalt 1 klasa....I należało by tu obalić mit o fotoradarach w tym tunelu , nigdy tego nie bylo i nie bedzie....jest monitoring ale tylko i wylacznie do monitorowania natężenia ruchu oraz szybkiego reagowania w razie wypadku - wiadomo jakakolwiek stluczka w tunelu itd jest bardzo groznym zjawiskiem i musi byc szybko usunięta...a widzialem juz kilka śmiertelnych w tamtym rejonie...pare krzyży mozna by w tunelu postawić.

Tunel to niebezpieczne miejsce...o innej charakterystyce , nawierzchni , temperaturze etc etc.....dlateog panowie przed tunelem noga z gazu....i odstęp...tam nie ma gdzie uciekać w razie "W"...Pozdrawiam

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

Troche od tematu...

Poldek to polski cadilac z malym silnikiem i fabrycznie nie sprawnymi hamulcami ;D....z 2 metrowa strefa zgniotu....Nie zalany plynami jest szczelny ....

Jesli chodzi o szczelnosc, przypomnialo mi sie, jak sa testowane w tym temacie samochody.

Proba kota... Jezeli w zamknietym samochodzie po 24-ech godzinach kot sie udusi, samochod jest szczelny... W Poldku mozna bylo uznac to samo, jezeli kot w ogole jeszcze w nim byl...

Troche makabryczne, lubie koty... :P

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano

Miasto - 40-100 (zaleznie od drogi, oraz czy ja znam)

Trasa - 100-160

Duze znaczenie ma tutaj jakosc drogi, szerokie pobocza, warunki...

oraz czy jade z kims czy tez sam.

Przewaznie, gdy jedzie sie z kims to sie rozmawia, i nie mozna sobie pozwolic na takie skupienie odnosnie sytuacji na drodze, podczas gdybys jechal sam. Liczy sie tez komfort pasazera... kierowca nie odczuwa rzucania co chwile... itp

Wiec z kims, to rzadko kiedy zmieniam biegi, chyba ze jade z kims komu to nie przeszkadza, chociaz i tak nigdy nie jade wtedy tak, jakbym jechal sam.

W miescie (wiekszych miastach zwlaszcza) na 2 pasmowkach mozna sobie pozwolic 0-100 od swiatel do swiatel, ale wiadomo, ze nie w scislym centrum.

Jeszcze co do 2.0, to powiem, ze napewno lepiej miec wiecej pod maska, i nie wykorzystywac, niz nie miec, i zeby sie okazalo, ze braknie paru km gdy potrzebne.

Co do wyprzedzania, to wyprzedzac tylko jak jest sie w 100% pewnym, ze jest pusto, a kierowcom z wiekszymi silnikami zazwyczaj to nie robi roznicy, bo mysla, ze zdaza i stresuja nie potrzebnie tych obok i z naprzeciwka...

Obecnie, gdybym mial brac teraz to byloby to 2.5 lub 2.8, ale uwazam, ze 2.0 na moje 1 autko jest w zupelnosci wystarczajace, gdybym mial wiecej, mogloby sie to zle skonczyc, a tak to juz bede mial wyobraznie mniej wiecej do czasu zakupu wiekszego silnika ;)

Pozdrawiam
Opublikowano
Poczytaj historię Johnego to będziesz wiedzial czemu tam jest V6...
Opublikowano

Tak Wojtku kolega j0hnny2007 twierdzi że ma 520 M5 2.0 V6 :norty:

ale nie o tym chciałem....

dzisiaj jadąc z centrum w kierunku domu na pragę widziałem przypadek który pokazał jak można być durnym człowiekiem.

Jadą z centrum przy moście poniatowskiego są dwa pasy ruchu,potem tory tramwajowe i dwa pasy w drugą stronę.wiec było tak:

jadę sobie spokojnie swoim pasem i widzę ustawia sie korek(w drugą strone) a tam pędzące e38.koleś był tak durny ze chyba nawet nie zauważył że jest korek i nie dostosował prędkości.mało co nie wjechał w "tyłek" stojącego przed nim kawałek samochodu.musiał uciekać na tory tramwajowe gdzie na 100% uderzył miska olejową (być może zderzak poleciał).jest tam dość wysoki krawężnik a wjechał na niego z naprawdę dużą prędkością-szczęścia miał tyle ze nie jechał tramwaj bo by miał sporo problemów... :mad2:

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
szczęścia miał tyle ze nie jechał tramwaj bo by miał sporo problemów... :mad2:

eeee przesadzasz, moze po prostu dostałby nagrodę Darvina :)

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
pędzące e38.koleś był tak durny ze chyba nawet nie zauważył że jest korek i nie dostosował prędkości.mało co nie wjechał w "tyłek" stojącego przed nim kawałek samochodu

Ani chybi trzymal "komorke" przy uchu... :duh:

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano

Rozmowa potrafi rozproszyc uwage. Zalezy od tematu.

A moze sales representative jeszcze mieszal w papierach? Chociaz oni zwykle poruszaja sie bialymi blaszakami lub toyotami. :mrgreen:

Pozdrawiam, ///M5

Opublikowano

własnie w Faktach był wypadeczek BMW,

nie wiem czy dobrze syszałem ale 6 osób zginęło ?

na S1?

pogotowie było z Będzina, nie znam tych terenów...

ciekawe ile jechali,

to bmw chyba e39 ale ciężko było mi stwierdzić bo całe spłoneło...

pewnie jechali przepisowo, albo inaczej dostosowali prędkość do lodu na dordze :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wlaśnie też to widziałem, masakra!
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.