Skocz do zawartości

Jak sprawdzic uzywana 320d E-46 zeby sie nie naciac?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
o tej rozpisalismy sie...http://moto.allegro.pl/item280362101_bmw_e46_m_pakiet_18_felgi_zadbane_doinwestowane_.html

Autko calkiem fajne ale nie pasi mi tak: W takim wypasie sa korby z tylu do szyb????? Nieporozumienie!

Kierownica jak w starej E-39 nie spotkalem nigdy trojeczki w tym roczniku ze stara kierownica od starszych E-39 wielkosci steru w Titanicu heh, dlatego zajezdza mi to dzwonem (wywalenie poduchy) i wymiana kierki na 1sza lepsza.

Fotele w pelni regulowane elektrycznie z weluru? Kolejne nieporozumienie!

Wzor alufelg z koncernu VW Audi??? W BMW??? Nieporozumienie nr3. Wiec juz po obejrzeniu zdjec mozna wstepnie wyeliminowac samochod.

Za taka kase 55tys. to ja moge miec 4 letnia E-60 w przyzwoitym wypasie! Ehhh ciezko Ci stary bedzie znalezc zyda za taka kasiore

Zaznaczyłem wczesniej, że zabierają i zabierac beda z pewnoscią głos zarówno krzykacze i prześmiewcy pokroju Niesiołowskiego, albo nawet lepsi, którzy potrafią wróżyć z fusów... Mialem racje, niestety... Obiecuje, że to już moja ostatnia wypowiedz w tym temacie, ale zareagować muszę jak czytam brednie Pana Partijoty z UK. A wiec podam prosty przykład szyby z tyłu w korbkach ma kolega w Audi A4 2,0TDI 170 KM 2006 rok (wyposazone mi.in w navigacje) wiec nie masz co prężyc klaty w temacie, bo racji nie masz a szukasz zwady. Co do kierownicy to jest ona wielofunkcyjna i wystepuje w modelu e46 nawet w rocznikach 2004. Fakt, że nie jest ona wizualnie piekna, ale na 100% oryginalna, wyrzuty typu poduchy wystrzelone, kupiona kierownica pierwsza z brzegu są dla mnie puste i wyssane z palca. Wrożysz znów z fusów i racji nie masz.. Żadnego serwisu się nie boję, mozna wiec duzo rzeczy sprawdzić. Co do felg - owszem nie sa to felgi oryginalne BMW, ale mi sie podobaja i to najważniejesze :) Piszesz też ze e46 320d 2002,2003 kupisz w UK za 25tyś zł - może nie jesteś tego świadom, ale żyjesz w istnym raju! :D Powodzenia i jeszcze raz pozdrawiam!

Car Detailing - zrób to z Nami :-)
Opublikowano

Hmm to nic tylko pozazdroscic koledze ze ma pieknie "wypasione" Audi z Navi itp i korbkami do szyb z tylu - miod!

Jesli chodzi o mnie to jestem wybredny co do samochodow i byle bzdura potrafi mnie zniechecic. nawet taka bzdura jak korbki w tylnych szybach w aucie za 55tys. zl. (Twoja cena). Moja E-39 528 i 1999r wprawdzie nie posiada navi ale ma mnostwo innych pozytecznych rzeczy meidzy innymi mocny silnik, automat + tiptronic, klime 2 strefy, tempomat itp. oraz elektrycznie sterowane tylne szyby a nawet przednie tez heh, a kosztowala zaledwie (po przeliczeniu) 20tys. PLN. Wcale nie nasmiewam sie z Twojej bryki i to forum nie sluzy do tego zeby sie sprzeczac i klocic o byle bzdury, nie w tym rzecz, bo uzytkownicy aut marki BMW powinni trzymac sie razem a nie drwic i kpic z siebie nawzajem. Smiesza mnie natomiast polskie realia cenowe uzywanych samochodow gdzie niestety za kilkuletnie auto trzeba slono przeplacac a w jakimkolwiek kraju Europy zach. mozesz nabyc ten sam model rocznik itp za duuzo nizsza cene i nikogo to tam nie dziwi - i to mnie wlasnie smieszy. Powodzenia zycze Ci szczerze w sprzedazy Twojego cacka ale realia sa takie ze stawiam Ci identyczna 320d a nawet rok mlodsza w cenie 30tys PLN , dlatego jesli chodzi o mnie to w zyciu juz nie kupie samochodu w KaczkoLandzie czyt. KomuchoLandzie. Pozdrawiam.

P.S. Wklejam jeszcze linka do aukcji BMW X5 2003r 4.4i istna igielka z USA porownaj cene do Polskiej albo sprobuj znalezc taka w podobnym stanie w polsce- smiech!

http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BMW-X5-4-4-ONE-OWNER-FLORIDA-SUV-NAVIGATION_W0QQitemZ250195052686QQihZ015QQcategoryZ15282QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

Opublikowano (edytowane)

Kolego z Anglii polecam najpierew troche poczytac... i poprzegladac aukcji... a pozniej wyciagac wnioski na team czyjegos auta...

Moim zdaniem u kolegi w aucie nie pasuja tylko felgi z audi... ale to zalezne od gustu a o gustach sie nie rozmawia...

do tego jest krocie poradnikow jak kupic BMW... - moim zdaniem mniej lub wiecej udanych...

ale wiekszosc mozna wsadzic sobie w buty... Przepraszam ale kazde auta jest indywidualne... bo kazde ma inna historie... wiec nie da sie tego ujac...

jezeli masz pojecia choc troche na temat mechaniki samochodowej... tak jak piszesz... to raczej zobaczysz sam cos na temat danego egzemplarzu... opinie innych to raczej wrozenie z fusow...

sa pewne zalozenia... auto powinno miec ksiazke... jakies wydruki jak np w niemczech TUV i wtedy wszytsko jest jasne... - jezeli bedziesz trzymal sie tych zasad trafisz dobry egzemplarz...

tylko ze za ta kwote to raczej czekacie diesel z duuuzym przebiegiem... albo okazja...

a osobiscie to pozdrawiam Cie kolgo... ktory tak starsznie zachlysles sie zachodnia europa... bedac dj na pomywaku... miedzy ludzmi ktorzy mysla ze rozgryzli enigme...

licze ze tacy jak Ty wyjada i nie wroca...

Edytowane przez eqs
Opublikowano

zaraz zaraz

ale jakies koszty sprowadzenia, czyli do portu, droga morska, port w europie, dostawa do PL to liczysz?

Cło, akcyza, vacik?

wiesz ze z USA liczą po eurotaxie?

trza ściągać przez DE

rozeznałeś temat ?

czy zgrzałeś sie tylko ceną?

ps. poczytaj o autach z USA, światła bez załamania jak u nas, radia do przestrojenia, po za tym ponoć są kołopoty z diagnostyką ECU

nie zgłebiałem tak powaznie tematu, ale niezbyt chwalą import z USA,

z czegos ta cena u nich w salonach się bierze....

a co do tych giełd

są to aukcje internetowe i nawet nie masz zbytnio szans zobaczyć auto,

a ich opisy są dość skromne...

wiele razy przegladałem te "małe stłuczki"

typu wyrwane drzwi, brak tyłu, brak przodu, daszek,

czxęsto zapowiadające sie na naruszenie konstrukcji..

i właśnie te okazje trafiają do nas, często przez DE

wyklepane podrutowane jako eleganckie perełki rodem z USA

Kolego a o czym ja pisalem wczesniej??? Czytaj dokladnie posty i nie wypisuj bzdur! Tak sie sklada ze mam szwagra w stanach ktory ma warsztat samochodowy i zna ten mechanizm na wylot i smieje sie z Tych polaczkow co to przyjechali niedawno i chca sie nachapac jak najszybciej wymarzonych "dularow" na cudzej krzywdzie.Te wlasnie po niby malych stluczkach auta z USA sa sprowadzane przez Polakow ktorzy kupuja te auta po wielkich dzownach w USA ( w stanach tez sa wypadki heh) i reperuja i do zyda ze niby po malej stluczce. Amerykanie wlasnie sie pozbywaja takich wrakow do ubezpieczalni gdzie potem ubezpieczyciel wyplaca kase a oni myk do salonu po noweczke model a wraka ubezpieczalnia wystawia na gielde za praktycznie bezcen, gdzie pelno polaczkow i lykaja takie scierwo jak pelikany a ubezpieczyciel sie cieszy bo jeszcze na tym zarobi - tak to hula kolego wiec sam malo wiesz.

Nastepnie: Nikt ci nie kaze kupowac auta przez e-bay. Podalem strony e-bay dla prownania jakie tam sa ceny , ale nie zwrociles uwagi ze wiekszosc tych ogloszen jest bezposrednio od dealerow (salonow) ktorzy sprzedaja te juz uzywane auta bo Amerykan przyszedl wymienic na nowszy model? Malo kto tam prywatnie wystawia samochody we wlasnym zakresie na aukcji po prostu nikt niema na to czasu. Druga sprawa: szukasz fur na e-bay w twoim okregu np do 100mil, jedziesz do dealera bierzesz 3 kumpli i robisz test z serii "widzialy galy co braly", w wiekszosci przypadkow masz nawet gwarancje na pismie na dana bryke. Nikt ci nie kaze kupowac auta na e-bay na zasadzie kupna perfum heh czyli wplata na konto i odbior paczki - To jest samochod!!!

Kolego akcyza jest smiechem a clo tym bardziej. Nie slyszales nigdy o zanizaniu wartosci samochodu na fakturze? O swiatlach juz nie wspomne bo to jest najmniejszy problem.

Wiec jak kupujesz fure dla siebie to masz koszt auta tam w USA zalozmy okolo 50 tys PLN

na fakturze wpisujesz ze mial uszkodzony silnik i kupiles go za np 25tys PLN , tak sie robi i to jest normalka! ale usterke usunales i jest ok wiec:

25 tys PLN cena auta

koszt cla +akcyza + transport wyniesie jakies 10-15 tys i amsz bryke za okolo 60 lub 65 tys PLN !!! Gdzie w polsce (od handlarza i pewnie bita w ch...j) bedzie wystawiona za 100- 120tys PLN!!! Oplaca sie??? No nie mow ze nie heheh

Aha i juz Nie wspominaj o takich pierdolach jak swiatla bo to juz sa groszowe sprawy.

Opublikowano

czlowieku skoncz pisac brednie...

sciagneles w zyciu auto ?

naczytales sie jak zwykle gazet ktore opisuja jak to dolar upadl i mozna okazje kupic...

tak samo jak niemcy tak samo i amerykanie nie wyzbywaja sie dobrych aut... na sprzedaz trafia tylko szrot... i tyle... wiec sam sobie na czesc rzeczy odpowiedziales...

Opublikowano

Kolego akcyza jest smiechem a clo tym bardziej. Nie slyszales nigdy o zanizaniu wartosci samochodu na fakturze? O swiatlach juz nie wspomne bo to jest najmniejszy problem.

Wiec jak kupujesz fure dla siebie to masz koszt auta tam w USA zalozmy okolo 50 tys PLN

na fakturze wpisujesz ze mial uszkodzony silnik i kupiles go za np 25tys PLN , tak sie robi i to jest normalka! ale usterke usunales i jest ok wiec:

25 tys PLN cena auta

koszt cla +akcyza + transport wyniesie jakies 10-15 tys i amsz bryke za okolo 60 lub 65 tys PLN !!! Gdzie w polsce (od handlarza i pewnie bita w ch...j) (

Aha i juz Nie wspominaj o takich [bAD] jak swiatla bo to juz sa groszowe sprawy.

nie jestem twoim kolegą,

ale wracając do sprawy,

niestety wartość auta sprowadzonego spoza unii moze zostac zakwestionowna i w tym przypadku celnik posłuży sie EUROTAXEM - wiesz co to jest ? dlatego napisałem że wiele aut, szczególnie tych nie roz... je. walnoych w mak jest sprzowadzanych przez DE

naprawdę nim zaczniesz się rzucać i madrzyć, ściągnij auto i pośledź jak to jest :)

ja ci żle nie życzę, ale to nie jest takie proste jakby się mogło wydawać,

bo skoro by tak było wierz mi ze juz byśmy jeździli takimi furami

a puki co ty się wozisz swoim już 9 letnim modelem e39 który był nowościa w 95 roku :)

a ja też musze się obudzić rano i przeprosić się z moją e46

mniej emocji, więcej lektury :)

Opublikowano

nie jestem twoim kolegą,

ale wracając do sprawy,

niestety wartość auta sprowadzonego spoza unii moze zostac zakwestionowna i w tym przypadku celnik posłuży sie EUROTAXEM - wiesz co to jest ? dlatego napisałem że wiele aut, szczególnie tych nie roz... je. walnoych w mak jest sprzowadzanych przez DE

naprawdę nim zaczniesz się rzucać i madrzyć, ściągnij auto i pośledź jak to jest

ja ci żle nie życzę, ale to nie jest takie proste jakby się mogło wydawać,

bo skoro by tak było wierz mi ze juz byśmy jeździli takimi furami

a puki co ty się wozisz swoim już 9 letnim modelem e39 który był nowościa w 95 roku

O mieniu przesedlenczym tez chyba nie slyszales ktore zwalnia cie z

cla??? Widze ze niebardzo, ale najezdzac na innych potrafisz a sam guzik wiesz... ale to inny temat bo musialbys miec rodzine w USA z papierami. a jesli chodzi o moj samochod to przynajmniej wiem ze nie przeplacilem za niego!!! I z tego sie ciesze ze jezdze niezlym wypaskiem za niewielka kase. Wracajac do importu aut z USA to Kolego znam wiele osob ktore tak robia i nie maja z tym wiekszego problemu jaki ty w tym momencie robisz. Nie, wypisuje bzdur raczej ty to robisz bo pojecia nie masz co sie na tym swiecie dzieje. Jak to mowia : "Masz glowe i ch..j to kombinuj" I wlasnie tacy ludzie jak Ty beda kupowac samochody w pl. slono przeplacajac. Twoja kasa, Twoja brocha! Niedlugo zmieniam na inny mlodszy model, tak ze nie martw sie. Samochodu do polski nigdy nie bede sprowadzal bo mieszkam na stale w UK, ale jak zajdzie taka potrzeba to sam sie pofatyguje do USA i smialo zaloze sie ze sprowadze piekna fure z konkretnym wypasem za polowe wartosci w PL. Napewno nie dam sie naciagnac zadnym handlarzom w polsce. Smiac mi sie tylko chce ze ludzie musza przeplacac za uzywane samochody w pl kumasz??? Wyjedz zagranice zobacz czym tu sie jezdzi i jakie tu maja podejscie do samochodow. Traktowane sa jak pralka czy lodowka- jak sie cos zchrzani to na zlom i nastepny nowy - takie sa realia, i nikt nikogo w ch...ja nie robi sprzedajac walone samochody jak to ma miejsce w pl! Spokojnie, zapewniam cie ze niedlugo pochwale Ci sie nowym nabytkiem za smieszne pieniadze. Tymczasem zamykam ten temat bo zaduzo tu cwaniaczkow z w-wy co jak kupia fure za 50 tys zl to wydaje im sie ze dotkneli glowa nieba, ale ta fura warta jest w rzeczywistosci polowe swej ceny... Dzieki panowla, ale nie jestem frajer i przeplacal nie bede..... Strzala!

Opublikowano

a puki co ty się wozisz swoim już 9 letnim modelem e39 który był nowościa w 95 roku

Moja E-39 jest z sierpnia 1999 wiec odeslalbym raczej Ciebie do lektury pt" Podstawy matematyki" gdzie jesli sie odpowiednio skupisz i policzysz to wyjdzie Ci nieco ponad 8lat, nie 9. Po drugie czy Twoja E-46 jest mlodsza??? Wlasnie.

Opublikowano

yhmm wiesz, ja sam sobie ściągam auta nie kupuje w PL :)

więc zanim ty zarobisz na zmywaku w UK na to super auto sprowadzone z USA na mienie przesiedleńcze od szwagra geniusza, to ja już będę miał to e60 w garażu :)

moje ECU jak widzi co piszesz wyrzuca taki błąd :

"Zbyt uboga mieszanka"

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Opublikowano

yhmm wiesz, ja sam sobie ściągam auta nie kupuje w PL

więc zanim ty zarobisz na zmywaku w UK na to super auto sprowadzone z USA na mienie przesiedleńcze od szwagra geniusza, to ja już będę miał to e60 w garażu

moje ECU jak widzi co piszesz wyrzuca taki błąd :

"Zbyt uboga mieszanka"

Buuuaahahaha jestem pod wrazeniem twych slownych trikow na poziomie max. 1 klasy podstawowki :cool2: . Kolego nie oceniaj innych wedlug wlasnego zyciorysu. Jesli robisz w polsce lub w niemczech na zmywaku i z kazdym umytym garem przyblizasz sie (w marzeniach tylko) do swego wymarzonego E-60 za ktore wybulisz jak "za zboze" :mad2: to gratuluje swietnej cieplej posadki buuuahahah. wez jeszcze pod uwage to ze jak umyjesz jeszcze z 1.000.000 garow i w koncu kupisz E-60 to bedziesz musial dalej zmywac syfy zeby ja utrzymac bo tania napewno w eksploatacji nie bedzie heh i pewnie faktycznie bedzie stala w garazu bo bedziesz znow odkladal przy garach na zamontowanie instalacji gazowej :duh: . Ja kolego jestem kierowca TIR-a w Anglii gdzie na E-60 odlozylem juz jakies 2 lata temu, a ty ciagle o niej marzysz... Po prostu takie auto jest mi narazie niepotrzebne skoro i tak nie bede mial czasu nim jezdzic. Ogarnales? Swietnie. Wiec daruj sobie zalosne wypociny nastepnym razem.

Opublikowano
Kolego dlugas78, spokojnie i kulturalnie, nie jestesmy w karczmie piwnej, chciałbym poczytac na temat, nie interesują nas w tym temacie opowieści o sprowadzaniu aut, tym bardziej prostackie docinki.

Xdrive

Koder

Opublikowano (edytowane)

Ja Brzoza

Ja Brzoza

jak mnie słyszycie Grab?

odbiór.

Kierowca Tira :) no no :) kończyłeś może Wyższą Szkołę Transportu w Koziej Wólce ? Ty wkyształciuchu Ty :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ciepła posadkę to ty masz jak ci zamontowali grzane fotele :)

ehhh tak to jest jeździć tyle w samotności,

siada trochę na psyche?

1. zacząłeś temat o e46 2.0d

2. kończysz na Star Wars z e60 :)

sam nie wiesz o co Ci chodzi w tym temacie.

po za tym to Ty zacząłeś się pierwszy wymądrzać i wszystkich i wszystko krytykować :)

3. "...nie kupuje narazie e60, bo mi niepotrzebne " - :liar:

4. nie obawiasz sie klaustrofobii po przesiadce ze Stara na e46 ?

ehhh mogłes od razu powiedzieć że jesteś Kierowcą TIRa,

jeszcze trzy sprawy:

1. sam przeczytaj swoją odpowiedź, Ty podstawówko :)

2. ja nie marzę o e60, i nie jestem Twoim Kolegą :)

3. samochody jak i Ciebie traktuje trochę z przymróżeniem oka :)

Edytowane przez lucadore
Opublikowano
Kolego dlugas78, spokojnie i kulturalnie, nie jestesmy w karczmie piwnej, chciałbym poczytac na temat, nie interesują nas w tym temacie opowieści o sprowadzaniu aut, tym bardziej prostackie docinki.

jak chcesz posłuchać czegoś na temat jak długas z UK, założył temat o e46, i szybko zapętlił się w swoich szarych komórkach, nie wiedząc w ogóle o czym pisze...

w swojej pierwszej odpowiedzi na ten temat byłem całkiem rzeczowy...

ale reszty to się czytać nie da.

lepiej odpuscić i niech ten temat spadnie na zdecydowanie dalszą pozycję.

Opublikowano

jak chcesz posłuchać czegoś na temat jak długas z UK, założył temat o e46, i szybko zapętlił się w swoich szarych komórkach, nie wiedząc w ogóle o czym pisze...

w swojej pierwszej odpowiedzi na ten temat byłem całkiem rzeczowy...

ale reszty to się czytać nie da.

lepiej odpuscić i niech ten temat spadnie na zdecydowanie dalszą pozycję.

masz racje :cool2: tu jezdzili syrenkami wyjechali i gerojow zgrywaja :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano (edytowane)

lucadore czy jak Cie tam zwa w Twojej wiosce:

Wyksztalciuch to Cie moze zrobil wiec zal Ci dupe sciska ze rodzice bez wyksztalcenia przekazali Ci swoje geny i sam jestes tepym Jasiem z Koziej Wolki bo nie umiesz czytac postow i pijesz do mnie kompletnie nie na temat.

Jak czytam Twoje posty to naprawde zaczynam wierzyc w stereotyp bezmozgowca za kierownica BMW , po przeczytaniu twoich wypocin stwierdzam ze doskonale sie z takowym stereotypem identyfikujesz. :mrgreen:

Czy ja gdzies w poscie pisalem ze chce kupic E-60???? Mowa byla o kupnie uzywanej 320d ale widac jeszcze nie opanowales zapewne trudnej dla ciebie sztuki dokladnego czytania teskt pisanego heh. Do jednego z postu nawiazalem na temat o roznicy cen uzywanych BMW (lub ogolnie samochodow) w PL w stosunku do cen w Europie Zachodniej, wzglednie USA. Wiec ogarnij sie kmiotku i przestan wciskac ciemnote i produkowac zalosne wypociny na swoim marnym poziomie intelektualnym.

Jestem kierowca Tira , ale kierowca tira wyksztalconym, o czym ty pojecia niemasz , a to ze wyjechalem zagranice zyje w lepszym standardzie i moge sobie pozwolic na kupno nowiutkiej E-60 bez zadnych wyrzeczen pewnie cie zaklulo w d...e, kiedy ty mozesz sobie tylko pomarzyc o takowym modelu przy swoich garach lub zbieraniu z Turasami porzeczek , malin lub burakow buuuahaha u naszych zachodnich sasiadow w jakiejs parszywej norze (whatever) buueehehe.

Masz racje wybacz mi ten nietakt: Nie jestes moim kolega, nigdy nim nie byles i nie bedziesz i mysle ze z twoim podejsciem do spraw i do ludzi nie masz wogole kolegow ani nawet znajomych, hmm no moze masz sasiada na lozku obok w namiocie w ktorym spisz miedzy kolejnymi dniami zbierania burakow w niemczech :norty:

Skoro nie traktujesz powaznie samochodow i ludzi to zawijaj swoja zalosna postac z tego forum bo to miejsce dla pasjonatow marki BMW a nie dla ludzi twego pokroju ktorzy kupuja auto tylko po to aby przemieszczac sie z pkt. A do B

Marzy Ci sie X5??? Sugerowalbym Tobie wkleic sobie ikonke raczej Wartburga a nie X5!! Wartburg tez niemiecki i mysle ze jego prestiz (Wartburga rzecz jasna) wydaje sie byc wprost proporcjonalny do twojego intelektu

:dance:

Edytowane przez dlugas78
Opublikowano

lucadore:

Przewin sobie strone w tyl tej calej rozmowy i zobacz sobie kto pierwszy zaczal sie wymadrzac na temat strasznej nieoplacalnosci sprowadzania samochodow z USA??? Jak do tej pory mase ludzi to robi wiec chyba cos w tym jest nieprawdaz? Ale nie bede juz rozkrecal nastepnego watka. Jesli umiesz biegle obslugiwac komputer (mysle ze nawet ty dasz rade to zrobic heh) to przewin sobie rowniez kilka postow wstecz i zauwaz ze gosc o nicku vtec81 zlozyl mi oferte kupna uzywanej 320d w stanie bdb i prawie wszystkich wymienionych w niej czesciach. Na co ja po ujrzeniu ceny i opisu tego auta dalem gosciowi do zrozumienia ze za taka kase moge miec tu u siebie duzo mlodsza 320d z lepszym wyposazeniem ot co!

Ale Ty i reszta kolesi przyj....scie sie do mnie i zupelnie bezpodstawnie zmieszali z blotem ze wypisuje bzdury. Zupelnie jak w sredniowieczu!!!

Jak ktos krzyknal: "ta tam, to czarownica!" to od razu palili na stosie :duh:

Nie moja wina ze mieszkam zagranica i niestety sa tutaj inne realia jak i tez ceny samochodow niz w Pl. Przemysl sobie to dwa razy , poczytaj wiecej i uwazniej nastepnym razem zanim kogos obrzucisz blotem ok?

Opublikowano
lucadore:

Przewin sobie strone w tyl tej calej rozmowy i zobacz sobie kto pierwszy zaczal sie wymadrzac na temat strasznej nieoplacalnosci sprowadzania samochodow z USA??? Jak do tej pory mase ludzi to robi wiec chyba cos w tym jest nieprawdaz? Ale nie bede juz rozkrecal nastepnego watka. Jesli umiesz biegle obslugiwac komputer (mysle ze nawet ty dasz rade to zrobic heh) to przewin sobie rowniez kilka postow wstecz i zauwaz ze gosc o nicku vtec81 zlozyl mi oferte kupna uzywanej 320d w stanie bdb i prawie wszystkich wymienionych w niej czesciach. Na co ja po ujrzeniu ceny i opisu tego auta dalem gosciowi do zrozumienia ze za taka kase moge miec tu u siebie duzo mlodsza 320d z lepszym wyposazeniem ot co!

Ale Ty i reszta kolesi przyj....scie sie do mnie i zupelnie bezpodstawnie zmieszali z blotem ze wypisuje bzdury. Zupelnie jak w sredniowieczu!!!

Jak ktos krzyknal: "ta tam, to czarownica!" to od razu palili na stosie :duh:

Nie moja wina ze mieszkam zagranica i niestety sa tutaj inne realia jak i tez ceny samochodow niz w Pl. Przemysl sobie to dwa razy , poczytaj wiecej i uwazniej nastepnym razem zanim kogos obrzucisz blotem ok?

Panowie nie ma się co kłócic, kazdy ma swoje racje i ten temat za niedługo bedzie miał 20 stron. Przeciez nie w tym rzecz. Co do mojej propozycji. Wydaje mi się, ze dales popis braku KULTURY, bo jesli stwierdziles ze auto Ci nieodpowiada wystarczyło napisac - dzieki, ale nie skorzystam i byłoby duzo lepiej. A sugerujesz (jak napisałem wyżej wróżac z fusów) mi, że mam poduchy wywalone, że kierownicę pierwsza lepszą ze szrotu wlozoną, milion kilometrów za sprawa wyminionych czesci (czy jest to choc troche rozsadne?) I jeszcze ta cena. Zyjesz innymi realniami i przekrzykiwanie sie nie ma sensu. W Polsce panuja poprostu inne prawa rynkowe. Jesli nawet kupisz to e46 za 25 tyś w UK to napedzasz im koninkturę (Ty i miliony osob ktore wyjechaly) a pozniej wrocisz za 10 lat i bedziesz wielkim polakiem patriotą (plujesz teraz na Polskę) narzekajacym na gospodarkę, na zarobki, na rzad i inne - jesli do tego czasu Nam sie nie uda tego wyprostować (tym ktorzy zostali :) ) Jak dla mnie roznica w cenie aut powinna byc raczej wspolmierna do osiaganych zarobków, a wiec dużo wyższa niż w Polsce. A co do aut z USA to prawo celno podatkowe jest tam represyjnie przestrzegane, wiec zadne lody z wartoscia na umowie nie sa w stanie przejsc (mam w NY kolegę, ktory czasami sprowadza) a cło, transport i inne opłaty siegają 20-30% wartości auta.

Opublikowano

kolego vtec81

czy mozesz podac przyczyne wymiany tyle czesci przy silniku po przejechaniu tak malo km. co podajesz :?: bo mi sie nie chce wierzyc ze przy 160tys.padla turbina i inne rzeczy :norty: tym opisem raczej straszysz ludzi niz zachwalasz...piszeszesz ze masz org.ksenony..ale nie widze spryskiwaczy :?: inne rzeczy tez nie zgadzaja sie :mrgreen: jesli nie masz nic do ukrycia to powinnes to opisac a nie likwydowac tematu co sam zaczoles :norty:

co do wypowiedzi dlugas78 to napisalem....

masz racje Cool tu jezdzili syrenkami wyjechali i gerojow zgrywaja...nic dodac nic ujac....szkoda nerwow :jawdrop:

Opublikowano
kolego vtec81

czy mozesz podac przyczyne wymiany tyle czesci przy silniku po przejechaniu tak malo km. co podajesz :?: bo mi sie nie chce wierzyc ze przy 160tys.padla turbina i inne rzeczy :norty: tym opisem raczej straszysz ludzi niz zachwalasz...piszeszesz ze masz org.ksenony..ale nie widze spryskiwaczy :?: inne rzeczy tez nie zgadzaja sie :mrgreen: jesli nie masz nic do ukrycia to powinnes to opisac a nie likwydowac tematu co sam zaczoles :norty:

co do wypowiedzi dlugas78 to napisalem....

masz racje Cool tu jezdzili syrenkami wyjechali i gerojow zgrywaja...nic dodac nic ujac....szkoda nerwow :jawdrop:

A Pan znów nabija sobie posty - nie wiem ile dziennie ma Pan normy (od 2.07.2007 do 9.12.2007 1480 postów/158dni = prawie 10 postów dziennie - czy Pan pracuje na owym Forum? czy ma Pan tyle problemów ze swoją BMW? ), ale chyba mamy do czyniania z rekordzistą a jednoczesnie jasnowidzem. Przyczyna wymiany czesci ? hmmm może dlatego, że z jednej strony dbam o to czym jezdze, nie stosuje metody : "jak odpadnie, to naprawię". Co do turbiny to chyba po postach, ktore z pewnoscia wszytskie wnilkiwie analizujesz na tym forum (odnosnie słabosci turbin i nie tylko - zrobmy konkurs na Omnibusa z BMW - znam zwycięzce :)) mozesz wysnuc wnioski? :liar: spotkało to mnie, moze spotkac i Ciebie. Ostatnio nawiazałem kontakt z kolega z forum - ma 320d 2003 i padły mu 3 wtryskiwacze - też bedziesz snuł podejrzenia? Masz praktycznie w moim konkretnym przypadku auto przygotowane na masę kilometrów i to Ci nie pasuje? :twisted2: :twisted2: :twisted2: Zmien tryb myslenia! Mam dołożone oryginalne lampy BMW, moje auto nie było w nie fabrycznie wyposazone, dlatego brak spryskiwaczy - wg Ciebie mam zalozyc oryginalne lampy bez xenona? tak ? :twisted2: twoj lament nad tym, że w aucie duzo rzeczy Ci nie pasuje jest przezemnie mało słyszalny :) od tego są autoryzowane serwisy i specjalisci (nie prześmiewcy) zeby stwierdzic czy cos w aucie nie pasuje :) zlikwidowałem ofertę nie dlatego, że cos chce ukryc, powodem jest m.in. twoje podejscie do sprawy - robienie z igły widły i robienie tzw. WIOCHY na co sobie pozwolić nie mogę...

Opublikowano
twoje podejscie do sprawy jest fatalne...nie oceniaj ludzi po ilosci postow...ja mialem samochody to ty jeszcze w planie nie byles :mrgreen: co do samochodu to nie wciskaj kitu o turbinie i innych czesciach ze zmieniles profilaktycznie...w takie cuda nie wierze :norty: co do ksenonow to powinni zabrac ci dowod rej.bo kazdy ksenon powinien miec spryskiwacz tymbardziej orginal...wciskasz kit i nic wiecej :mrgreen: ..PA
Opublikowano
lucadore czy jak Cie tam zwa w Twojej wiosce:

Wyksztalciuch to Cie moze zrobil wiec zal Ci dupe sciska ze rodzice bez wyksztalcenia przekazali Ci swoje geny i sam jestes tepym Jasiem z Koziej Wolki bo nie umiesz czytac postow i pijesz do mnie kompletnie nie na temat.

Jak czytam Twoje posty to naprawde zaczynam wierzyc w stereotyp bezmozgowca za kierownica BMW , po przeczytaniu twoich wypocin stwierdzam ze doskonale sie z takowym stereotypem identyfikujesz. :mrgreen:

Wiec ogarnij sie kmiotku i przestan wciskac ciemnote i produkowac zalosne wypociny na swoim marnym poziomie intelektualnym.

Jestem kierowca Tira , ale kierowca tira wyksztalconym, o czym ty pojecia niemasz , a to ze wyjechalem zagranice zyje w lepszym standardzie i moge sobie pozwolic na kupno nowiutkiej E-60 bez zadnych wyrzeczen pewnie cie zaklulo w d...e, kiedy ty mozesz sobie tylko pomarzyc o takowym modelu przy swoich garach lub zbieraniu z Turasami porzeczek , malin lub burakow buuuahaha u naszych zachodnich sasiadow w jakiejs parszywej norze (whatever) buueehehe.

Masz racje wybacz mi ten nietakt: Nie jestes moim kolega, nigdy nim nie byles i nie bedziesz i mysle ze z twoim podejsciem do spraw i do ludzi nie masz wogole kolegow ani nawet znajomych, hmm no moze masz sasiada na lozku obok w namiocie w ktorym spisz miedzy kolejnymi dniami zbierania burakow w niemczech :norty:

Skoro nie traktujesz powaznie samochodow i ludzi to zawijaj swoja zalosna postac z tego forum bo to miejsce dla pasjonatow marki BMW a nie dla ludzi twego pokroju ktorzy kupuja auto tylko po to aby przemieszczac sie z pkt. A do B

Marzy Ci sie X5??? Sugerowalbym Tobie wkleic sobie ikonke raczej Wartburga a nie X5!! Wartburg tez niemiecki i mysle ze jego prestiz (Wartburga rzecz jasna) wydaje sie byc wprost proporcjonalny do twojego intelektu

:dance:

Dlugas78, dostajesz ostrzezenie. Pierwsze i ostatnie, nastepnym razem bedzie ban. :evil:

Po pierwsze: lamiesz regulamin, uzywajac przeklenstw.

Po drugie: chamskie odzywki i wycieczki osobiste nie sa tolerowane na tym forum.

Dociera to do Ciebie?

Dotyczy to zreszta wszystkich, ktorzy na forum beda robili chlew - ostrzezenia i bany czekaja.

Ludzie, czy tak ciezko dyskutowac normalnie, bez ublizania sobie nawzajem? :mad2:

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.