Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem, otoz: zespusla mi sie pompka do spryskiwaczy reflektorów, ta pod filtrem powietrza. Mam e34. Za kazdym razem, gdy probuje wlaczyc sprywskiwacze przepala mi sie bezpiecznik. Podlaczylem nawet ta pompke pod kable zasilania od spryskiwacza szyby przedniej i [BAD], poszedl drugi bezpiecznik. To chyba znaczy, ze jest zepsuty? jelsi tak to powiedzcie mi ile kosztuje mniej wiecej cos takiego, albo czy da sie to naprawic ? Czy w ASO dostane to bez problemow?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Jeżeli padła to tylko wymiana. Koszt w ASO - ponad 200 pln. Dostępna od ręki.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
Wlasnie dzownilem do BMW Smorawinski i powiedzilei mi ze 129 zl. Od reki :) Dziekuje wszystkim.

Opublikowano
To albo mają jakąś promocję, albo panu się pomyliło z tą od spryskiwania szyb.
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano

Raczej się nie pomyliło. Zauważyłem, że zarówno smorawiński jak i olszowiec w poznaniu mają jakoś niższe ceny niz w większości salonów w innych regionach kraju 8)

P.S. Ostatnio kupowałem u Olszowca uszczelke do szyberdachu i zawias klapki wlewu paliwa i przy kwocie do zapłaty 270pln dostałem prawie 50pln :shock: rabatu!!! To jest salon :D

Żeby przy tankowaniu tak samo było............................. :idea:

Bądź miły dla ludzi kiedy pniesz się w górę,

bo możesz ich spotkać kiedy będziesz spadał w dół...

Opublikowano
A kolega może wie czy ten sam spryskiwacz-silniczek jest w E39??

No to teraz sluchajcie ta Historie. Jestem zly. Zadzwonilem do BMW Smorawinski na Obornickeij w Poznaniu. Dzwonie i pytam sie: "Dzien dobry, czy dostane u was pompke do spryskiwaczy przenich reflektorow i halogenow do BMW 540i E34", pan sprzedajacy czesci pyta mi sie: "A jaka jest pojemnosc samochodu ?" :) A ja mu mowie, chociaz powinien to wiedziec: "4 litry", a on na to: "Turbo Diesel?" A ja mowie mu, ze: "NIE", nie bylo wtedy nawet takich silnikow, to on sie pyta ktory rocznik? Powinien wiedziec, ze 540 byly produkowane krotko i maja te same czesci. No wiec pyta sie na koncu czy to jest sedan czy touring, wiec mu poiwiedzilaem. Szuka i Szuka w katalogu, znalazl i mowi mi "Pompka kosztuyje 129 zl. A ja pytam sie czy maja na miejscu, on odpowiada mi, ze "TAK" Wiec przyjezdzam po 2 godzinach, niedosc, ze czekalem pol godziny w kolejce, ktorej nie bylo, az wkoncu sprzedajacy zapytal sie "Slucham" Podszedlem powiedzilem mu ze potrzebuujem pompke i wczesniej dzwonilem i powiedzieli mi, ze macie. Sprzedajacy zdziwiony!!! Mowi, ze nie wie czy maja ale sprawdzi. Wstukiwal 10 min cos w komputer az w koncu mowi: "NIe nie, ja tu mam stan 0" :) A ja mu mowie, ze dzwonilem 2 godziny temu i powiedzieli mi, ze jest ta pompka, a on na to: "No wie pan to jst dzien gieldowy" :) Ciekawe czy to jest tak czesto kupowana rzecz????, No to ja sie pytam czy moga cos takiego dla mnie zamowic, sprzedajacy powiedzial, ze tak, a ja sie pytam: Ile to bedzie kosztowalo ? A on na to 280 zl na poniedzialek. RECE MI OPADLY. To sie nazywa NIEKOMPETENCJA LUDZI. Wszystko od nich zalezy, nie wazne do jakiego salonu idziemy i za ile kupujemy samochod. Ciekawe, czy byli by tacy gdybym tam wszedl i chcial kupic nowa piatke za 280 tys. zl. Bardzo niemile przezycie w tak cenionej firmie jak BMW.

Opublikowano

nie dawno z kolegą bylem w salonie toyoty(a w zasadzie serwisie)

jest biureczko do zalatwiania klijentów stoimy i zalatwiamy

( koledze ktośna parkingu rozp. caly bok w dwu tygodniowej corolli)

w między czasie przyjechal pan lexusem terenowym na lakierowanie blotnika a pan z obslugi szybciutko poecial po krzeselko dla tegoż pana

jak go zapytalem dlaczego my stoimy przy biurku 15minut i nikt nam krzesla nie podstawil zrobil duże oczy :shock: :twisted:

tak więc nie liczy się klijent tylko jego portfel :oops:

ale są i wyjątki mam nadzieję