Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ok. 1500 km na miesiąc - dojazdy do pracy i na zakupy - ok. 120 USD.

w tych stanach te ceny paliwa vs zarobki to bajka....

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wiesz co Ci powiem? Mogę mieć zarobki polskie i jestem gotów zapłacić cenę paliwa amerykańską... :duh: Wg tego co kolega napisał wyżej to 100 km kosztuje go ok 21 zł... Tylko pozazdrościć...

Opublikowano

Wiesz co Ci powiem? Mogę mieć zarobki polskie i jestem gotów zapłacić cenę paliwa amerykańską... :duh: Wg tego co kolega napisał wyżej to 100 km kosztuje go ok 21 zł... Tylko pozazdrościć...

21 zł/100 km w 530i .... a co jakby jeździł jakimś małym oszczędnym samochodzikiem typu amerykański matiz ..... :D a u nas ropa po 4.29....benzyna 4.58

Opublikowano (edytowane)
kiedyś bardzo popularna była w stanach Civic I gen. i Yugo to tak na marginesie do tych jakże popularnych 331, 354, 392, 426 Edytowane przez skidmarks
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

teraz ceny paliwa w usa i tak spore niz kiedys jak pamietam to byl juz wogole śmiech....

ja wydaje ok 350 - 450 [glownie miasto i czasem jakis wypad za]

pozdr

Opublikowano

nie bardzo rozumiem sens tego tematu

jezdzisz malo = spalasz malo = wydajesz malo

wraz ze wzrostem przejezdzanych km ubywa kasy...

proste i jasne

nad czym tu sie jeszcze zastanawiac ? :shock:

Opublikowano

pytanie ile wydajesz na paliwo trochę dziwne

można zacząć nowy watek ile wydajesz na myjnie itd

kiedyś miałem sporą sprawę w Urzędzie Skarbowym i Pani spytała mnie ile wydaje na paliwo jak zobaczyłem ten wątek od razu mi sie przypomniały te ciężkie chwile

hej

Opublikowano

To i tak jest 3 razy drożej niż jeszcze 8 lat temu. Pamiętam jak w 1999 płaciłem dolara za galon. W ostatnich latach benzyna mocno poszła w górę. W tej chwili, pomimo zwyżek, i tak jest jeszcze gdzieś o połowę tańsza niż w PL.

No i najwyraźniej jest jeszcze za tania, bo ludzie nadal kupują wielkie trucki i SUVy by jeździć nimi do MacDonalda.

Pozdr.

Opublikowano
Jak byłem w US w 1998 to cena benzyny była $1,15-1,25/galon, galon to 3,79 litra... Nie wiem dokładnie jak w tej chwili, ale jest pewno ponad 2 razy droższa niż w tamtym okresie... to i tak duuuużo taniej niz w naszym pięknym kraju :mrgreen:

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano
Jak byłem w US w 1998 to cena benzyny była $1,15-1,25/galon, galon to 3,79 litra... Nie wiem dokładnie jak w tej chwili, ale jest pewno ponad 2 razy droższa niż w tamtym okresie...

W tej chwili w mojej okolicy regular kosztuje ok. $3.15 a premium (czyli taka jakiej używam) ok $3.35/gallon.

Opublikowano
ja mam ropę za 2,50 prosto ze stacji BP :D i nawet trochę za darmo. Wystarczy mieć znajomą osobę jeżdżącą ciężarówką lub tirem. Nigdy nie liczę wydatków na paliwo. Jeżdżę ile chce. A spalanie auta zależy tylko ode mnie, tzn. 8-16l.
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
Trochę nie rozumiem po co ten temat. Przecież każdy z nas jeździ inaczej: jeden szybciej drugi wolniej, jeden więcej drugi mniej, a poza tym każdy wie że beemka do oszczędnych nie należy, a radość z jazdy jest bezcenna. pozdrawiam
Opublikowano
ja jezdze okolo 6000 km/ miesiac czyli wychodzi sporo , ale auto mi jest niezbedne do pracy... ale koszty paliwa to i tak drobiazg w porownaniu z tym ile wydaje na naprawy :D
The Ultimate Driving Machine
Opublikowano
ja jezdze okolo 6000 km/ miesiac czyli wychodzi sporo , ale auto mi jest niezbedne do pracy... ale koszty paliwa to i tak drobiazg w porownaniu z tym ile wydaje na naprawy :D

Naprawiaj skuteczniej. Naprawiasz w jakims warsztacie który zna sie na BMW, czy "u Pana Zdzisia"?

Bandite Motor Wagen
Opublikowano
W moim wypadku na paliwo idzie 600-800zl, w tym ok 250zl pokrywa firma (wyjazdy do klientów itp). 90% miasto - reszta to trasy tak do 80km w jedną stronę.
http://i.imgur.com/CgYlyQw.jpg
Opublikowano
ja też nie licze ile ale powiem tak od 400 do 800 euro miesięcznie w zależnoisci gdzie pracuje i ile musze dojechac
BMW M-Power
Opublikowano
naprawiam w warsztacie polecanym na forum - to co naprawia to jest ok i mam nadzieje ze jak juz wymienia wszystko to bede jezdzil bezawaryjnie :)
The Ultimate Driving Machine
Opublikowano
ja mam ropę za 2,50 prosto ze stacji BP :D i nawet trochę za darmo. Wystarczy mieć znajomą osobę jeżdżącą ciężarówką lub tirem. Nigdy nie liczę wydatków na paliwo. Jeżdżę ile chce. A spalanie auta zależy tylko ode mnie, tzn. 8-16l.

1) Na Twoim miejscu nie chwaliłbym się tym zbyt bardzo, chyba że rajcuje Cie widok panów w czarnych garniturach :mrgreen: (cena 2,50 wskazuje na kradzież lub brak opłaconej akcyzy, a za to jest taki kibel jak za morderstwo prawie)

2) Temat postu bez sensu - zbyt osobisty

3) Temat powinien brzmieć np: ile pali Tobie określony model BMW z danym silnikiem i podczas jazdy w danych warunkach - punkt odniesienia - może mam coś nie tak u siebie w aucie?? Pytanie typowo natury technicznej. Inne pytania niewiele wnoszą do forum...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Ja nic nie płacę za paliwo, bo mam stację benzynową :mrgreen: Dlatego kupiłem BMW a nie jakieś wozidełko :cool2: Czasem jak mam za daleko do swojej stacji to wjeżdżam na pierwszą lepszą, tankuję do pełna i spierniczam...Potem tylko zmiana tablic, przemalowanie samochodu :norty: Tak po prawdzie, to pytanie trochę dziwne, podobne do tego:ile zarabiasz?...Swoją drogą już poniekąd z Waszych odpowiedzi można mniej więcej wywnioskować ile zarabiacie :lol: Pozdrawiam :cool2:
Freude am fahren...
Opublikowano
z jednej strony zgadzam się, a z drugiej to jakbyś nie wznawiał tematu to może by wreszcie zdechł.

Może i masz rację, ale forum to głównie archiwum wiadomości, które przydać się mogą w każdej chwili...więc nawet post sprzed 3 miesięcy powinien być aktualizowany jeżeli ktoś ma na dany temat coś do powiedzenia.Pozdrawiam

Freude am fahren...
Opublikowano
Witam ja do swojego TDS dolewam tak co drugi dzień czasem co trzeci za 100-120 zł tyle mi wchodzi pod korek (dolewam bo lubię jak wskazówka jest na maxie) a i psychicznie się człowiek lepiej czuje jak tankuje za 100zł do pełna niż miałbym tankować za 300zł. Wniosek jaki? Nie liczę ale napewno coś około 1500zł mi idzie. No ale mam swój interesik i niestety bez samochodu ani rusz. Dojazd do klijęta :D Pozdrawiam
Opublikowano
pytanie ile wydajesz na paliwo trochę dziwne

można zacząć nowy watek ile wydajesz na myjnie itd

kiedyś miałem sporą sprawę w Urzędzie Skarbowym i Pani spytała mnie ile wydaje na paliwo jak zobaczyłem ten wątek od razu mi sie przypomniały te ciężkie chwile

hej

Jak ktoś zarabia np 2000 zł na netto, a wydaję na paliwo 4000 zł, to raczej nie będzie się tym chwalił na forum, bo albo się cały czas zadłuża, co najlepiej o nim nie świadczy, albo "skądś" ma różnicę :norty:

Moim zdaniem też wątek bez sensu, bo co kogo obchodzi "Co mam w lodówce" z drugiej strony jak ktoś ma potrzebę podzielenia sie pozycjami z domowego budżetu z innymi, to prosze bardzo :worried:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495