Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chcial bym sobie do mojego touringa kupic bagaznik na narty mam pokrowiec w srodku ale wolal bym jednak wozic je na dachu :roll:

i teraz niewiem jaki kupic bagaznik gdyz planuje zrobic to za pomoco allegro a tam jest kilka roziwazan montazu

hmmmm

mam touringa bez relingów tylko klapki a pod nimi wejscie na srubki :P

pozdraiwiam prosil bym o jakies foto lub np przkladowa aukcje z allegro

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

obedzie sie bez boxa, ja mam bagaznik thule na 4 pary nart - kwestia roznicy w cenie (box ok. 2k zl, bagaznik 450 zl)

jesli ktos ma sedana, box daje dodatkowa przestrzen towarowa, z touringiem i bagazem nie ma problemu

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Nie zgadzam się, raz miałem bagażnik i szlag mnie trafiał przy czyszczeniu nart z syfów, które wyrzucają samochody. Box to box. A boxa thule można kupić dużo taniej na allegro - nowe z gwarancją, Thule, poprzednie modele wycofane ze sprzedaży, widziałem już od 650 zł.
Opublikowano

Aby nie być gołosłownym.

Najtańsze to serial Polar, Odysey, Pacific:

http://moto.allegro.pl/item274947868_box_dachowy_polar_500_thule.html

http://moto.allegro.pl/item274107369_nowy_thule_odysey_360_tansza_wersja_boxa_pacific.html

http://moto.allegro.pl/item273489789_box_bagaznik_thule_pacific_500_wys_free_lodz.html

Jest jeszcze wyższa półka. Są bardziej aerodynamiczne. Te podane, stawiają większe opory przy prędkości powyżej 130-140 km/h.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

ale z czym sie nie zgadzasz? ja wyrazilem swoje zdanie, nie bede nikogo do niego przekonywal, szczerze mowiac nie wiem o czym piszesz, wspominajac o jakis syfach, ktore wyrzucaja samochody?

moje porownanie cenowe dotyczy wybrobow z wysokiej polki, te boxy, ktore przywolales mi sie nie podobaja i nie zalozylbym ich na swoja bunie, to co bym zalozyl kosztuje 2k zl...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Normalna rozmowa, nie zgadzam się z Twoim zdaniem. To wszystko.

A ja napisałem, że są również tańsze boxy, a nie od razu za 2k. Ty nie założysz takiego - ok, rozumiem, szanuję. Ale może ktoś inny ma inne podejście do tematu i założy. Różnica zdań, poglądów. To wszystko.

Syfy? Wszystko co wylatuje z pod kół. Jedziesz w dalszą trasę na narty, czy na naszych drogach, czy na autostradzie. Na narty leci wszystko, błoto pośniegowe, sól, kamyczki na Słowacji czy w Alpach. Wszystko. Oczywiście można zabezpieczyć narty folią, czy choćby wiązania, aby błoto się nie wciskało we wszystkie szczeliny, ale np. sól, niestety, nie jest przyjacielem nart. Kwestia podejścia. Różnica zdań, to wszystko.

Wyraziłem swoje zdanie. Nie będę nikogo przekonywał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
jesli nie masz relingow to mocujesz belki srubami do dachu, tak jak w sedanie

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
Jak najbardziej były E39 Touring bez relingów :) .Niedaleko mnie stoi wypasiona(shadow line,skóra,telefon itd.itp)bez relignów.Nawet w katalogu E39 pisze że relingi były w opcji.
Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
Zdaje się, że w standardzie nie było relingów, tylko za dopłatą. Tak jest bynajmniej przy nowej piątce.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
0386 Dachreling - taka pozycja jest u mnie na liscie dodatkowego wyposazenia

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1