Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

niedawno kupilem e39 z 2000r z czarna skora i chcialbym ja teraz jakos upiekszyc, bo jest taka jakas matowa jedynym slowem zero polysku zero miekosci

macie moze jakis dobry srodek do polysku i konserwacji skory??

ja narazie znalazlem cos takiego http://www.bmw-shop.pl/go/_info/?id=1120

uzywal ktos moze tego??

pozdrawiam

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

2.E36 323i Coupe M-Pakiet

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

5.E39 525D Sedan M-Pakiet 2000

Opublikowano

polecam oryginał BMW z ASO jest dość drogi, ale żaden inny nie daje takiego efektu!! skóra jest miękka, dobrze nawilżona i przede wszystkim nie świeci tak bardzo jak po jakiś innych wynalazkach, a próbowałem już kilku naprawdę warto wydać więcej kasy raz na jakiś czas

ps dbaj o skórę, jak jest nawilżona to nie zniszczy się tak szybko i nie poplami i unikaj wszelkich smarów itp bo tego bardzo nie lubi (np. uważaj na mechaników jeżeli jeździsz do warsztatu, żeby brudnymi łapskami nie łapał za skórzaną kierownicę bo szybko będzie po niej)

Opublikowano

witam,

Tapicer mowil mi o smarowaniu skory kremem NIVEA NIEBIESKIM.

Podobno robi tak od 20 lat dla wszystkich skor i efekty sa niesamowite.

Ktos slyszal/.probowal?

Pozdrowienia

540i '98 6-speed manual individual
Opublikowano
witam,

Tapicer mowil mi o smarowaniu skory kremem NIVEA NIEBIESKIM.

Podobno robi tak od 20 lat dla wszystkich skor i efekty sa niesamowite.

Ktos slyszal/.probowal?

Pozdrowienia

ale w czym ma to pomoc?moim zdaniem sie będzie tylko bardziej błyszczeć...bo chyba nie ma wiecej zalet ale sie mogę mylić bo nigdy tego nie użytkowałem.można sprobować może na zagłówku albo trochę w mniej widocznym miejscu i zobaczyc efekt.bedzie bardziej miękka?

http://img236.imageshack.us/img236/9483/podpis1wx9.png

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano

kremem NIVEA??

tego to jeszcze nie slyszalem :D

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

Opublikowano
Ja używam mleczko które mozna kupić na SHELLu.

wosk pszczeli tak?uzywałem tego ale nie było za rewelacyjne

takie w małej szarej buteleczce , byc może z pszczołami ma coś wspólnego :mrgreen: ale wydawało mi sie nienajgorsze musze spróbowac tego oryginalnego

Opublikowano
polecam oryginał BMW z ASO jest dość drogi, ale żaden inny nie daje takiego efektu!! skóra jest miękka, dobrze nawilżona i przede wszystkim nie świeci tak bardzo jak po jakiś innych wynalazkach, a próbowałem już kilku naprawdę warto wydać więcej kasy raz na jakiś czas

ps dbaj o skórę, jak jest nawilżona to nie zniszczy się tak szybko i nie poplami i unikaj wszelkich smarów itp bo tego bardzo nie lubi (np. uważaj na mechaników jeżeli jeździsz do warsztatu, żeby brudnymi łapskami nie łapał za skórzaną kierownicę bo szybko będzie po niej)

Zgadzam sie w 100%, warto dac za niego 100 zl.

Opublikowano
Ja używam mleczko które mozna kupić na SHELLu.

wosk pszczeli tak?uzywałem tego ale nie było za rewelacyjne

takie w małej szarej buteleczce , byc może z pszczołami ma coś wspólnego :mrgreen: ale wydawało mi sie nienajgorsze musze spróbowac tego oryginalnego

tak to włąsnie o tym mówię,ogólnie nie był zły jak za tą cenę :norty:

One heart,one beat

Moja E32 735i

• Członkowie klubu
Opublikowano
W tym wypadku nie ma dla mnie innej opcji jak tylko oryginalne preparaty do czyszczenia i konserwacji skóry. Naprawdę polecam :cool2: Inna sprawa, że w naszych bryczkach jest naprawdę wysokiej jakości skóra. Moja e39 ma 233kkm przebiegu i powiem Wam, że jak dzisiaj oglądałem ze znajomym Avensis ze skórą (rocznikowo młodsza o 3lata i mająca ok. 100kkm przebiegu mniej - nie kręcona, sprawdzone :lol: ) to śmiałem się od ucha do ucha. Mina kumpla porównującego jakość tapicerki BMW i w swoim bezpłciowym japońcu - bezcenne :twisted2:
Opublikowano
nivea jest dobry. stosuję i polecam

sie ma

kolego rozwiń tą myśl...w czym jest dobry?zostaje zapach kremu po tym??a skóra nie jest tłusta po kremie NIVEA?

One heart,one beat

Moja E32 735i

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nivea to jest krem do skory zywej a nie tej na siedziskach :) rozumiem, ze jeszcze 20 lat temu mozna bylo szukac takich substytutow, ale dzis, kiedy jest tyle preparatow dedykowanych...

BTW musze sprobowac tego oryginalnego srodka bmw

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano (edytowane)
nivea to jest krem do skory zywej a nie tej na siedziskach :)

Kolega nie sprecyzował co sobie tym smaruje i które siedzisko :)

Edytowane przez TSA55
Bandite Motor Wagen
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
kiedy wyslalem posta, to sobie pomyslalem o siedzisku w tym innym znaczeniu... faktycznie, nie wiadomo co kolega smaruje nivea :)

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

Obecnie:

F11 530d M-Pakiet 2013

F10 520D M-Pakiet 2012

F25 X3 2012r.

Było:

1.E36 320i Coupe

3.E46 320D Touring

4.E46 330xd Touring

Opublikowano

jak masz zabrudzone siedzenia to najpierw pianką, a później tym mleczkiem

ps nie kupuj na allegro W SERWISIE JEST TANIEJ!!!!!! pianka kosztuje coś ok 25-30zł a mleczko chyba ok 90!!!!

ps śmiać mi się chce jak słysze o jakiś kremach nivea itp, jak kogoś nie stać na utrzymanie skóry to niech nie kupuje samochodu z taką tapicerka i tyle

Opublikowano
Preparat do skór firmy Kiwi można kupić w prawie każdym markecie za ok 40 PLN. Super skórka po tym czymś i zapach jak nówka z fabryki :roll2: Używam co kilka miechów od ponad roku.
Pozdr
Opublikowano
Preparat do skór firmy Kiwi można kupić w prawie każdym markecie za ok 40 PLN. Super skórka po tym czymś i zapach jak nówka z fabryki :roll2: Używam co kilka miechów od ponad roku.

ale ktore to kiwi??

One heart,one beat

Moja E32 735i

Opublikowano
Ta sama firma co pasty do butów. Z tego co pamiętam to do skóry produkują tylko jeden preparat. Czarne opakowanie w kształcie dużego kremu z wieczkiem, wys ok 5-6 cm średnica ok 8 cm a na naklejce bodajże jakaś skórzana torebka damska i kanapa
Pozdr