Skocz do zawartości

elektryczna szyba tylnia nie otwiera sie,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z tylnia lewą szybą. Nie otwiera sie. Szyba na poczatku jak kupilem samochod dzilala, potem przestala działać, potem znowu zaczela dzialac a teraz nie dzila. Slychac tylko takie male tykanie gdy nadusi sie przycisk. nie wiecie co to?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Mam problem z tylnia lewą szybą. Nie otwiera sie. Szyba na poczatku jak kupilem samochod dzilala, potem przestala działać, potem znowu zaczela dzialac a teraz nie dzila. Slychac tylko takie male tykanie gdy nadusi sie przycisk. nie wiecie co to?

Tytułuj wątki zgodnie z przyjętymi zasadami proszę.

U mnie jest to samo jak zrobi się cieplej to zacznę rozbierać drzwi, żeby zobaczyć co to jest, ale póki co musi tak być :)

Pozdrawiam,

Paweł

Opublikowano

taki strzał trochę na ślepo, z mercedesa:

może to być zepsuty przełącznik, ale jak słychać jakieś tykanie w drzwiach to raczej nie to.

Może też być wiązka kabli uszkodzona na zgięciu, między drzwiami a słupkiem, otwórz drzwi na max i obejrzyj sobie ją, może pod tą gumą coś się roztentegowało. Tak przynajmniej było w W124 matulki i wymiana kabli i przełącznika pomogła.

Opublikowano
no wlasnie moga to byc zasniedziale kable laczenie kosci zewnetrznej z wewnetrzna ( o ile jest z tylu) moze ktorys sie juz ukruszyl ze starosci sproboj nimi poruszac moze wyleci ;), sprawdz styki przy silniczku od podnosnika moze nie ma dobrej masy, a moze poprostu skonczyl sie czas dla podnosnika szyby i trzeba poszukac innego napewno jakis miernik przyjdzie z pomoca bo tak na slucho to jedynie kable silniczek no i przelacznik jak mowil przedmowca
Opublikowano

moze nie byc styku miedzuy silniczkiem a centralka

moze tylko kostka moze kabel sie gdzies przerwal a moze spalil sie sliniczek

PAL GUME NIE DUSZE

BMW KLUB SZCZECIN

Opublikowano
ogólnie to problem chyba najczęściej leży w kabelkach, a posprawdzanie wszystkich które mogą mieć wpływ na usterkę jest dość upierdliwe. moja rada taka: sprawdź kable w miejscach gdzie są zgięcia które pracują i w miejscach gdzie może dostawać się woda. Jeszcze jedna taka strzała na szybko: silniczek mógł też nawalić.
Opublikowano
Witam, problem lezy w przycisku na 90%. Najlepiej bedzie jak wyjmiesz przycisk z prawych tylnych drzwi z zalozysz do lewych. Jesli szyba bedzie dzialac to przycisk.
Opublikowano
Witam, problem lezy w przycisku na 90%. Najlepiej bedzie jak wyjmiesz przycisk z prawych tylnych drzwi z zalozysz do lewych. Jesli szyba bedzie dzialac to przycisk.

Chyba nie do końca mogę się z Toba zgodzić. Gdyby było tak jak mówisz, to jednym z dwóch przycisków sterowania (na drzwiach, albo konsoli środkowej) dałoby się otworzyć ... Przynajmniej tak mi się wydaje.

Opublikowano
Wlasnie nie, jesli przycisk w drzwiach jest uszkodzony to przyciskiem na konsoli nie otworzysz szyby w tych drzwiach. Ja juz to przerabialem.Tak jak napisalem najlepiej przelozych przycisk z drugich drzwi tylnych i bedzie wszystko jasne.
Opublikowano
Wlasnie nie, jesli przycisk w drzwiach jest uszkodzony to przyciskiem na konsoli nie otworzysz szyby w tych drzwiach. Ja juz to przerabialem.Tak jak napisalem najlepiej przelozych przycisk z drugich drzwi tylnych i bedzie wszystko jasne.

Ale rozebranie drzwi to gowniana zabawya, prawda? Musze cos odklejać. Potem moze wszystko czeszczec?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano

Ale rozebranie drzwi to [bAD] zabawya, prawda? Musze cos odklejać. Potem moze wszystko czeszczec?

Chyba nie masz rozebrać drzwi, tylko wyjąć przycisk, to powinno dać się zrobić bez demontowanie osłon, ale nie robiłem tego więc nie wiem. Mogę się mylić ;)

Opublikowano

witajcie

ja mam podobnie z el szyba w tylnych lewych drzwaich w moim touringu.

kiedys rozkrecilem tapicerke, i zaczeao dzialac. wiec nie sprawdzajac niczego wiecej zakrecilem ja z powrotem jak byla i bylo ok.......do jakiegos czasu. pozniej znowu przestalo dzialac, czasami zaskakiwalo, teraz znowy jest "martwa". ale slysze ze wciskajac przycisk cos tam cyka. czyli prad doczhodzi, prawdopodobnie nie ma gdzies styku lub cos sie zlego dzieje z silniczkiem. czyli chyba podobnie jak u ciebie. na razie nie mamczasu, ale po sesji to rozkrece i pogrzebie :-)

pzdr

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

A ja bym stawial na wiazke w drzwiach miedzu slupkiem a drzwiami , bo tam najczesciej lamia sie kable .

Poruszysz drzwiami , kable sie zetkna i dziala, do pewnego czsu.

Przerabialem to w Vectrze i za kazdym razem byly to wiazki miedzy slupkiem a drzwiami- i to nie tylko w oplu , ale w innych markach jest to samo

Fiu , fiu - zaszczekał kot Filemon :-))
Opublikowano

A ja bym stawial na wiazke w drzwiach miedzu slupkiem a drzwiami , bo tam najczesciej lamia sie kable .

Przerabialem to w Vectrze i za kazdym razem byly to wiazki miedzy slupkiem a drzwiami- i to nie tylko w oplu , ale w innych markach jest to samo

Opublikowano