Skocz do zawartości

Pytanie na temat licznika w E36 Zapraszam

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Mam maly dylemacik co z tym fantem zrobic?! mam problem z licznikiem chce go wymienic na inny uzywany i tu moje pytanie na jaki? z jakiego modelu? roku? dodam ze chcialbym kupic jakis mlody z rocznika powyzej 96r. ten z nowymi wskazowkami oczywiscie z modelu 6 cylindrowego zeby mial na liczniku 260 tak jak teraz moj ma, jak myslicie bedzie to dzialac jak podlacze bez podlaczania licznika pod komputer? czy moga byc jakies problemy? robil ktos to juz moze wczesniej? doradzcie mi jeszcze gdzie do kogo mam sie udac zeby wgral mi dane do licznika z mojego ( mam na mysli numer nadwozia). (dodam ze przy przekroczeniu granicy ukrainskiej ukrinscy policjanci i celnicy to sprawdzaja i nie chce miec z nimi problemow) model mojego auta to BMW E36 320i 24V bez vanosa rok 02 1992.

z gory dziekuje za pomoc kazda sugestia sie przyda pozdrawiam ! :modlitwa:

jak kochac to Ksiezniczke jak krasc to Miliony jak jezdzic to tylko BMW ;)
Opublikowano
licznik musi byc z jedna pamiecia jak ma dwie to kontrolka abs nie bedzie dzialac . od 6 garow a kod przeklada sie laptopem 2 minuty .
Opublikowano

Co do tych 260 na liczniku to może być problem bo tylko starsze modele miały 260 np: 318is, 320 i w górę do któregos roku a Ty chcesz z 96. W póżniejszych latach liczniki były już do 240.

No i najważniejsze. Musisz kupić zegary z Twojego modelu bo inaczej obrotomierz będzie podawał błędne informacje (ale to wyczujesz) :wink:

Np: jeśli włożysz od is-a to Twój silnik bedzie miał przykładowo 5000obr a na liczniku już będzie odcinka :D

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'