Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:( jestem szczęsliwym posiadaczem e39 530d na xsenonach ostatnio jednak przestały świecić za daleko?Wygląda na to że silniczki działają przy odpaleniu

ustawiają się jednak widoczność jest tylko na 5-7 m.Czy ktoś ma pojęcie co to może być??Czy można je jakoś podregulować?? :?: z gury wielkie dzięki

Opublikowano
W większosci aut gdzie ksenony były montowane fabrycznie jest czujnik poziomu. W zależności od obciązenia i warunków drogowych automatycznie reguluje on wysokosc lamp.
Bandite Motor Wagen
Opublikowano

Popieram Kolegę TSA55... to konieczne m.in ze względu na zjawisko olśnienia, szczególnie dokuczliwe przy ksenonach dla "przeciwnika" nadjeżdżającego z przeciwka...

Ja nie mam ksenonów, ale też miałem problem z silniczkami. Po odpaleniu i włączeniu świateł prawy reflektor zjeżdżał na maksa w dół i tak zostawał, a lewy w dół, po czym od razu do góry właściwego ustawienia (zgodnie z tym jak wynikało z potencjometru regulatora). Na którymś przewodzie jest przerwa, więc musiałem sobie radzić inaczej :norty: i już jest OK :D

Jedyne

http://images.spritmonitor.de/229694.png

Opublikowano

modulik odpowiedzialny za ustawienie ksenonów jest zamieszczony z przodu na prawym wachaczu. ostatnio jak zmieniałem klocki też mnie to zaciekawiło. może być że cięgło które łączy się z wachaczem pękło albo odczepiło sie i dlatego oszukuję, czyta że samochód jest w innym położeniu.

odkręć prawe przednie koło i sprawdz.

powodzenia.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wydaje mi sie, ze czujnik poziomu jest rowniez w tylnej czesci samochodu

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

na tylniej części samochodu jest tylko czujnik od nivo.

Z przodu na prawym wahaczu jest czujnik od świateł, może się tylko odczepił, ale często się zacierają sworznie na "tych" ramionach.

Niestety większość używanych, mimo tego że sam czujnik jest ok, ma zatarte te sworznie. A samo ramie nie występuje jako część zamienna.

I nie trzeba do tego ściągać koła, chociaż bez kanału, to bardzo ułatwie weryfikacje.