Skocz do zawartości

[e39] 525 tds zgasl i nie chce odpalic?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam nastepujacy problem. Auto zgaslo podczas jazdy i juz nie odpala kreci ale nie moze odpalic.. towarzyszyly temu dziwne objawy zatankowalem do pelna przejechalem 500km a wskazowka na 50 litrach. nie moglem odkrecic wlewu paliwa a jak odkrecilem to syczalo i wskazowka sie ruszyla na 15 litrow. ruszylem przejechalem 50 km i zgasl zapalila sie kontorlka oleju i swiec zarowych. olej sprawdzalem i jest ok.. ? czego to moze byc wina???
Opublikowano
syczenie po odkreceniu korka paliwa wskazuje z reguly na problemy z prawidlowym odpowietrzaniem zbiornika ,istnieje mozliwosc ze pompa sie zapowietrzyla ,sprawdz czy nie masz pecherzykow powietrza w przewodzie paliwowym kolo filtra.
czy jestem mądrym i dobrym czlowiekem?zdarza mi sie byc.
Opublikowano
no wlasnie sa pecherzyki.. a reaczej byl;y poniewaz auto odpalilo po spryskaniu autostartem..

no to stary wykazales sie inteligencja.to jest dobre do traktorow a nie do samochodow.jak kiedys dostaniesz cofke i ci tlok bokiem wyjdzie to sie oduczysz uzywania takich srodkow.sorry za ostre slowa ale strasznie glupio zrobiles i tylko szczescie ze nic nie zepsules tym specyfikiem

Opublikowano
nie znam sie za bardzo na tym. tak zrobil gosciu w porzadnym serwisie nie jakis ciec w garazu.. i odpalil wiec moze bylo warto??
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam serdecznie jestem nowy,kilka dnie temu nabylem moje marzenie 525tds e39 ,ale czar szybko prysl ,mianowicie podczas powrotu od poprzedniego wlasciciela auto zgaslo podczas jazdy i juz nie odpalilo .Obecnie stoi u mechanika ktory stwierdzil ze siedzi nastawnik pompy ale.... dodam ze auto na zimnym jak i na cieplym silniku palilo bez zarzutu .nie bylo spadku mocy ani zadnych szarpniec czy nadmiernego kopcenia.Zastanawiam sie czy to moze byc immobiliser lub jakas inna sprawa elektroniczna ....moze jakies przekazniki ,bezpieczniki, kable..... prosze o rade

z gory wielkie dzieki iZZI

iZzI
Opublikowano
AMSORY ze tak ni z gruchy ni z pietruchy
iZzI
Opublikowano
ja miałem podobny problem ze swoją, padła mi pompka paliwa w baku, nie paliła jak było mniej niż 15 litrów, kupiłem druga, ale nie było czasu na wymianę to lałem do pełna i jeździłem, aż właśnie zgasła podczas jazdy, okazało się że zepsuta pompka zapchała się kawałkami sitka!! wymieniłem pompkę, wymieniłem filtr paliwa i było ok
Opublikowano
Witam serdecznie jestem nowy,kilka dnie temu nabylem moje marzenie 525tds e39 ,ale czar szybko prysl ,mianowicie podczas powrotu od poprzedniego wlasciciela auto zgaslo podczas jazdy i juz nie odpalilo .Obecnie stoi u mechanika ktory stwierdzil ze siedzi nastawnik pompy ale.... dodam ze auto na zimnym jak i na cieplym silniku palilo bez zarzutu .nie bylo spadku mocy ani zadnych szarpniec czy nadmiernego kopcenia.Zastanawiam sie czy to moze byc immobiliser lub jakas inna sprawa elektroniczna ....moze jakies przekazniki ,bezpieczniki, kable..... prosze o rade

z gory wielkie dzieki iZZI

no to sprzedający nieźle Cię urządził, na Twoim miejscu oddałbym bym mu z powrotem ten samochód i żądał zwrotu pieniędzy... :mad2: