Skocz do zawartości

Sprzeglo ? 320d E46 370 Nm ;-)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Jaki jest objaw slizgajacego sie sprzegla ?

Bo ja mam czasami taki objaw - teraz jak mam program i 370 niutkow zamiast fabr. 280 nm przy 2100 obr , to czasami jak jade 3 lub 4 - jade 1700 obr, nagle gaz w podloge, to przy ok. 2050 obr (jak moment jest max) to jest taki cos jakby na chwile turbina przeladowywala ...silnik jakby "odciaza sie" na chwile . nie wiem jak to opisac :oops: ...slychac jakby silnik dostal kopa ;) ,taki dzwiek jakby turbo lepiej dmuchalo ... ekonomizer wtedy staje w miejscu, obroty lekko rosna ...calosc trwa ok. 1 sekunde i znowu jest ok ...

Jak jezdze seria to nigdy nie ma czegos takiego .

myslalem ze to cos z elektrozaworkiem turbiny i ogolnie sterowaniem turba ...ale na serii tego nie ma, zreszta i na programie nie zawsze to wystepuje i tylko na 3 lub 4 biegu ;)

jak sadzicie co to ?

pozdrawiam

Piotrek

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Naprawde kolega nie potrafi rozpoznac slizgajacego sie sprzegła ? obroty rosną a auto nie przyspiesza ?

Xdrive

Koder

Opublikowano
jak sprzeglo silnik nie powinien stawac na obrotachm i ekonomizer tak samom, jak by to bylo sprzeglo to silnik wchodzi na obroty a samochod nie przyspiesza lub przyspiesza bardzo slabo. Pozdr :diabel_smiech:

Pozdrawiam Pawel

5.6l/100km

BMW E46 silnik M47 99` 2.0d 136KM, XENON