Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
ja mam swoją e34 obniżoną (niestety taką kupiłem) i nie polecam! auto nie nadaje się na nasze drogi, problemu z parkowaniem w centrum (wysokie krawężniki), ładnie wygląda jak stoi tylko i w sumie nic dobrego z obniżania nie wyszło
http://images33.fotosik.pl/376/633352ed1b63d463.jpg
Opublikowano
To tez racja. Wjazd do Krakowa od Sandomierza, juz od "Janosika" odkrywa krajobraz księzycowy. Wjeżdzasz niskim autem i... lezysz bo dziura ma 20 i wecej cm głebokości a srednica np 30, wielkopolskie drogi tez mają swoje utoki z uroczymi garbami na poboczach i posrodku jezdni. Obnizenie powinno wizac sie w naszych warunkach z podpspawniem 2-3mm blachy pod silnikiem... TEz miałem obnizac...
Bandite Motor Wagen
Opublikowano

jak ktoś lubi jeździsz szybko i dynamicznie to niech nie robi gleby

nie pojedzie sie na naszych drogach szybko - poprzeczne nierówności, koleiny trzeba zwalniac

jak chcesz się polansować i uprawiać "cruise" po mieście to spoko - widziałem auta na extremalnie obnizonych gwintach i fruwają - co prawda podwozia mają "chromowane" ale jadą :mrgreen:

ja mam obniżone zawieszenie (naciskając na błotnik nic nie zegniesz) opona równo z błotnikiem - nie doszedłem jeszcze jaka to gleba - za brudno i zimno na leżenie pod autem.

Po podróży z gór urwałem tłumik z uchwytu i ciągnął się po ziemi - zeszlifował mi dziurę momentalnie - na szczęście dojechałem. trzeba się przyzwyczaić po prostu

Ja wcześniej miałem 524TD sedan i na standardowym zawiasie i super w zakrętach fruwała - przy ostro wychodzonym zakręcie prędkość jaka uzyskiwała furka w zupełności mi wystarczała a do tego komfort - zarypisty kompromis - teraz po prostu pofruwam na nim z rok a później wracam do serii wymieniając cały dół.

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Ja w swojej e 39 miałem zawieszenie m pakiet,wysiadły mi amorki z przodu wiec zakupilem na allegro tego typy komplet http://www.allegro.pl/item275405500_bmw_e_39_sprezyny_i_amortyzatory_sportowe_nowe.html i jestem zadowolony..są troszke twardsze od tych co mialem ale jezdzi sie dobrze.Zaznaczam też,że koła mam 16 i większych nie wstawie.Oczywiscie jak sie przesadzi z przeswitem to na naszych drogach bedzie to wielką porażką..

pozdrawiam

były e36 od 316 do 320,kilka e46 od 318 do 323,e39 525tds,z3 2.8,z4 3.0

z4 jest fajne ;) ale tylko e89

http://img442.imageshack.us/img442/4116/z4avatar.png

Opublikowano

hmmm nie chodzilo mi o ropzpatrzenie teori obnizenia czy warto czy nie :roll:

bo to jest kwestia indywidualna

a co do komfprtu to jezdze na 19" takze dawno juz o takim czyms zapomnialem :) jak komfort

chodzi mi o kwestie czy da sie zamiast nivo wsadzic normalny zestaw sprezyn i amorów