Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Niedawno zmieniłem opony na zimowe [ 225/55/17 ] w moim bmw e60 530d. Po ujechaniu kilku kilometrów od wulkanizatora w komputerze wsykoczył mi napis" Tyre puncture" Ta wiadomosc wyskakuje przeciez podczas gdy złapie sie gumę, ale w moim przypadku tak nie było. Nie mam pojecia co teraz zrobic zeby skasowac tę wiadomosc. Proszę o pomoc. Z góry wielkie dzieki. Pozdrawiam;]
Opublikowano
Zrób tak: sprawdź cisnienie w oponach z tym co zaleca producent(BMW). Jeśli jest dobre, to włóż kluczyk i przekręć bez odpalania. W ustawieniach (settings) ustaw cisnienie w kołach(tyre presure) na ok i zaakceptuj, a następnie odpal silnik i przejedź się by sprawdzić czy to zadziałało. Ja także brałem taką ewentualność przy zmianie na zimówki, ale zrobiłem tak i jest ok.
Opublikowano

Czujników w kołach nie ma. Stan ciśnienia jest liczone z czujników ABS-u.

Wsiądz do samochodu, zapal silnik wejdź I-drive'm w settings, dalej vechicle settings, dalej RPA, dalejjuż będzie pokazane gdzie nacisnąć, odczekasz dwie minuty i zaprogramuje się ciśnienie.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

Opublikowano
Czujników w kołach nie ma. Stan ciśnienia jest liczone z czujników ABS-u.

Wsiądz do samochodu, zapal silnik wejdź I-drive'm w settings, dalej vechicle settings, dalej RPA, dalejjuż będzie pokazane gdzie nacisnąć, odczekasz dwie minuty i zaprogramuje się ciśnienie.

dokładnie tak ale jeszcze sprawdź ciśnienie na wszelki wypadek na zimnych opnach a potem zrób tak jak pisał Os

wystarczy że będzie 0.3atm mniej na którymś kole i odrazu leci komunikat

• 3 lata później...
Opublikowano

Witam

Panowie mam ten sam problem z tym ze ja niemam zadnej funkcji i drive do kasowania i komunikat ten swieci sie caly czas kola letni na zimowe zmienialem juz bardzo dawno 3 miesiace temu komunikat poprostu w czasie jazdy sie wyswietlil opony sa nowe cisnienie w oponach jest takie same niemam zielonego pojecia jak komunikat skasowac moze zaswiecil sie z powodu bardzo duzego mrozu -20 co robic?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
intrukcja kolegi krucziego pomogla teraz status wyskoczy mi inistializing tak ma byc>?

no tak, aktywujesz i jedziesz, po chwili wskakuje status OK

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
powinno byc ok po góra 200 metrach, wiec wg mnie co jest nie tak, ale nie wiem co niestety
Opublikowano
dokladnie. tylko ze przejechalem 10km i dalej to samo blad nie wyskakuje lecz dalej inistializing bez zmian

zresetuj, włącz sobie radio i zapomnij

prędzej czy później pojawi się Active

• 6 lat później...
Opublikowano
Witam. Mam problem z moim e60. Mianowicie zmieniłem opony z zimówek na letnie pirreli runflat ten sam rozmiar czyli 220/50/r17. Po kilku kilometrach pojawił się błąd "tyre puncture", a ciśnienie w każdej oponie jest takie samo. Z poziomu idrive i w żadnej innej pozycji nie mogę znaleźć opcji do skasowania tego błędu. Moje BMW E60 03r, sedan, skrzynia manualna,silnik m54b22. Mam tylko opcje RDC tylko, że nie jest podświetlona i nie mogę w to wejść. Może ktoś miał podobny problem proszę o pomoc.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Problem rozwiązany. Prawdopodobnie ktoś grzebał w oprogramowaniu i nie zakodował odpowiednich funkcji. Ponowne kodowanie i wszystko działa jak powinno.