Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam zamiar założyć sobie orginalne xenony do cupety. I mam kilka pytan do Was Drodzy Koledzy w tej sprawie :

1. Jest potrzeba ciągnięcia dodatkowych kabli do xenonów, czy wystarczy wpiąć się w wtyczke od zwykłych lamp ?

2. Z tego co przeczytalem w postach, w komputerze pojawi sie komunikat o spalonych żarówkach, a czy on zniknie jak włącze xenony ?

3. Xenony nie będą migać np co 30 sekund jak komputer bedze testował żarówki ?

4. Trzeba zmieniać przełącznik od świateł z reczną regulacją na wersje od xenonów ?

Ogólnie, najbardziej interesuje mnie to czy jak mechanik założy mi lampy, to będę mógł dojechać w nocy do magika od kompa zeby mi je aktywował w komputerze. Czy będą świecić normalnie ? (poza komunikatem o spalonych żarówkach)

pozdrawiam

Opublikowano
witam

mam zamiar założyć sobie orginalne xenony do cupety. I mam kilka pytan do Was Drodzy Koledzy w tej sprawie :

1. Jest potrzeba ciągnięcia dodatkowych kabli do xenonów, czy wystarczy wpiąć się w wtyczke od zwykłych lamp ?

2. Z tego co przeczytalem w postach, w komputerze pojawi sie komunikat o spalonych żarówkach, a czy on zniknie jak włącze xenony ?

4. Trzeba zmieniać przełącznik od świateł z reczną regulacją na wersje od xenonów ?

Ogólnie, najbardziej interesuje mnie to czy jak mechanik założy mi lampy, to będę mógł dojechać w nocy do magika od kompa zeby mi je aktywował w komputerze. Czy będą świecić normalnie ? (poza komunikatem o spalonych żarówkach)

pozdrawiam

ad1. jak nie masz bi to wystarczy wpiac wtyczki jak org.

ad2. tak

ad3. jak masz auto sprzed 2001 to raczej nie

ad4. nie

Jak masz e46 z 99r. to wyciagasz zwykle lampy, wkladasz xenony i juz ..komunikat na desce bedzie przed wlaczeniem i tyle ...mi to nie przeszkadza, informuje ze swiatla mam wylaczone :lol: takze nawet przydaje sie . wiec plug & play :)

pozdrowki[/b]

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
witam

pozdrawiam

ad1. jak nie masz bi to wystarczy wpiac wtyczki jak org.

ad2. tak

ad3. jak masz auto sprzed 2001 to raczej nie

ad4. nie

Jak masz e46 z 99r. to wyciagasz zwykle lampy, wkladasz xenony i juz ..komunikat na desce bedzie przed wlaczeniem i tyle ...mi to nie przeszkadza, informuje ze swiatla mam wylaczone :lol: takze nawet przydaje sie . wiec plug & play :)

pozdrowki[/b]

Ja zamontowalem i jest wszystko jak kolega doklanie napisal, tylko niestety lekko mrugaja jak sie jedzie po kocich lbach:) tak ogolnie sam je wymienilem 2h roboty przy piwku, ale naprawde sie oplaca :)

Tomik GD
Opublikowano
mrugają ? a przeprogramowałes kompa ? wszystkie lampy czy tylko jedna ?

jeszcze nie programowalem jade wlasnie sie umowic na kompa ja tylko je wymienilem jakies 2 miesiace temu i tak jezdze bo nic sie nie dzieje oprucz mrugania delikatnego :)

Tomik GD
Opublikowano
mrugają ? a przeprogramowałes kompa ? wszystkie lampy czy tylko jedna ?

jeszcze nie programowalem jade wlasnie sie umowic na kompa ja tylko je wymienilem jakies 2 miesiace temu i tak jezdze bo nic sie nie dzieje oprucz mrugania delikatnego :)

bylem juz na komputerze, i nic z tym nie zrobilem lampki pala sie dalej i musze to tak zostawic, poniewaz jak zaadoptuje xenony i zgasna lampki to nie bede mial recznej regulacji przestanie dzialac, trzeba niestety jeszcze przerobic cos tam wiec zostawilem to. :|

Tomik GD
Opublikowano

podłączę się

Też będę montował xenony oryginalne,ale dodatkowo ze spryskiwaczami lamp oryginał,robił to ktoś z was,mam spryskiwacze lamp, drugie listwy pod lampy,przweody na płyn, drugi zbiornik na płyn z dwiema pompkami ale nie wiem jak go podłączyć.

Słyszałem że na kompie trzeba zmienić ustawienia że spryski działały ale jak podłączyć drugą pompkę do spryskiwania lamp,może ktoś mi pomoże albo jeszcze lepiej zrobi mi fotkę jak to wygląda przy zbiorniku ( podłączenie)

Pozdrawiam