Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam . Mam następujący problem: kupilem moja bawarke juz w polsce, mam maly i duży brief, zrobilem tlumaczenia oplacilem skarbowke itd jednak przy rejestracji okazalo sie ze auto nie ma na malym briefie podbitego wymeldowania!! Samochod raczej jest wyrejestrowany bo nie mam oryginalnych niemieckich tablic tylko dorabiane, ale nie moge tego stwierdzic na 100%. Co mam zrobic??? :mad2:

Czy po wymeldowanie musialbym jechac to tego urzedu w ktorym auto bylo zarejesrowane???(okolice Hanoweru), czy moge to zalatwic w jakims przygranicznym niemieckim miescie np Frankfurcie?? :duh:

Opublikowano
ty raczej wymeldowania nie zalatwisz tylko ostatni wlasciciel helmut powiem ci tak moj kolega mial taka sytuacje z e30 za kij tego nie mogl zalatwic auto poszlo na czesci ;-( oby u ciebie tak to sie nie skonczylo
Vw uNd Be-Em-We fRoInDe
Opublikowano
mam nadzieje ze na czesci nie pojdzie, tak jak napisalem auto prawdopodobnie jest wyrejestrowane, tylko poprostu gosc ktory je sprowadzal nie wykupywal tablic wyjazdowych tylko przyjechal do polski na dorabianych tablicach a oryginaly niemiec oddal przy wyrejestrowywaniu, kwestia tylko czy po pieczatke stwierdzajaca wymeldowanie moga mi przystawic w innym urzedzie niz auto bylo zarejestrowane.?? :worried:
Opublikowano
Znajdz numer do ostaniego wlasciciela w Niemczech. Jezeli nie mowisz po niemiecku to niech ktos za Ciebie zadzwoni do niego i sie dowiesz czy bylo wymeldowane. No i teraz trzeba raczej jechac do reichu i podbic. Mozesz przed tym sprobowac zeby twoj urzad komunikacji wyslal pismo do niemieckiego czy to auto jest wyrejestrowane. Zacznij od tego bo tak by bylo najlatwiej.
Opublikowano
Wyrejestrowac mozesz w innym miescie,ale moze byc problem jezeli nie masz orginalnych blach,jak trafisz na jakas jedze w urzedzie.A co do tego,ze auto napewno jest wyrejestrowane to nic pewnego,jezeli by bylo to bylby wpis w brief.Troche biegania bedziesz mial,oczywiscie jesli auto nie bylo skrojone w DE,ale tego Ci nie zycze.
Opublikowano

Maly brief masz na stare czy na nowe (czerwone/zolte) blachy?

Czy w duzym briefie nie ma czasem pieczatki o wyrejestrowaniu? Jezeli jest to zarzadaj od WK na pismie, ze to jest niewystarczajace. Popros o wydanie decyzi administracyjnej, ze odmawiaja Ci rejestracji auta.

Jezeli nie ma... coz musisz auto wymeldowac abo zrob inny myk:

daj im maly brief, duzy i tablice rejestracyjne i niech sami bujaja sie z odeslaniem blach do DE.

Ja kiedys mialem przygode, bo wg WK nie mialem oryginalnego (brak hologramu) wymeldowania. Jak zazadalem decyzji i oparlem sie o kierownika, zaraz zarejestrowali.

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
dzieki za podpowiedzi, bede probowal cos zdzialac, pozdrawiam

moze masz slabo przetlumaczone :?: teraz pieczatke wstawiaja w malym dowodzie tak ze nie mozna sie rozeznac jak nie szprachasz :duh: :duh: :duh:

Opublikowano
dzieki za podpowiedzi, bede probowal cos zdzialac, pozdrawiam

moze masz slabo przetlumaczone :?: teraz pieczatke wstawiaja w malym dowodzie tak ze nie mozna sie rozeznac jak nie szprachasz :duh: :duh: :duh:

Wiadomo, że do rejestracji potrzebny jest BRIEF i dowód rejestracyjny a czy przepis jasno mówi, że gdziekolwiek musi być wbite wymeldowanie :?: :think:

kiedyś

E32 730

E36 318