Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niedawno kupiłem E34 TOURING,troszkę zwisał tył więc szybka akcia-wymiana spreży(przy okazji amorki i gumy).Auto z lewarka i... :( tył dalej siedzi o ponad 3cm niżej do przodu-mierzone między ziemią a górną linią progu z przodu32,3cm.z tyłu 29cm.Amorki i gumy i tak były do wymiany ale kasa za sprężyny poszła w błoto.w sklepie zarzekają się że sprężyny (K+F) są przeznaczone do wersji kombi i że ich zdaniem to przód jest za wysoko.

I tu mam prośbę.

Wszystko by się wyjaśniło gdybym posiadał konkretne wymiary.Będę wdzięczny za wymiary prześwitu w E34 touring z miejscem mieżenia :modlitwa:

Opublikowano

podrzuć jakie masz wymiary kół i profil opony, będzie łatwiej

ja niestety ci nie pomogę bo mam "glebe" w swoim

(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano
koła mam standardowe,właśnie zarzuciłem zime 205/65/15,ciśnienie sprawdzone.

U mnie 'na oko' też tył jest niżej. Mam załozony taki sam profil opon i jutro postaram się zmierzyć i napiszę.

Opublikowano

Twój TOURING i tak stoi wyżej.u mnie górna krawędz tylnego błotnika jest na tym samym poziomie co górna krawędz opony.

Najbardziej przydatne w tym temacie byłyby dane fabryczne.Może któryś posiadacz AUTODATY mógłby zerknąć cz tam nie ma takich danych.

Opublikowano
U mnie od podłogi do dolnej krawędzi błotnika z przodu i z tyłu jest 32cm.Koła 205/65/15.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano

Zmierzyłem prześwit na równej, płaskiej powierzchni w garażu, prześwit przód/tył jest taki sam, mierzone tak jak opisał kolega to 32,2cm +/- 0,1cm.

W bagażniku 2 zgrzewki wody, 1,5 baniaka płynu do spryskiwaczy, sprzęgło do wymiany, jakieś drobiazgi - razem ze 30kg. W zbiorniku ok 65l paliwa. Opony 205/60/16.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
  • 8 miesięcy temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U mnie 32cm. na tyle.Auto zatankowane do full'a.

Przód 37cm.

Ps.Mierzę od środka dekla w kole do górnej krawędzi błotnika. :mrgreen:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.