Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w temacie. Zostawiłem auto do regulacji mieszanki gazu oraz wymiany filterka gazu. Zapłaciłem 78zł. Po pierwszym tankowaniu gazu od razu wiedziałem że w\w pseudo fachowiec o nazwisku Króliczek z miasta Radlin koło Wodzisławia Śląskiego nic nie raczył zrobić z instalacją, nawet palcem nie ruszył. 316tka dalej pali 13,5litra gazu, kilka miesięcy temu paliła 11l.

Przebieg od momentu zalożenia instalki to 30tyś.km.

Dziś pojechałem na reklamację to na dzień dobry zostałem wyśmiany przez szefa zakładu tj. Króliczka. Wjechałem na warsztat, mechanik zobaczył że bmw, dzwignął maskę, zerknął na komputer gazu i po migających diodach stwierdził że mieszanka jest dobrze ustawiona! PARANOJA!!! Nawet nie raczył podpiąć jej do swojego kompa. Powiedział że problem tkwi w czymś innym i do widzenia. Było od razu widać że bał się regulacji tego modelu instalki.

Jeśli ktoś jest z mojego rejonu to odradzam zakład Króliczek (obok dawnego Semetu w Radlinie)

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.

Opublikowano

Troszkę chaotycznie to opisane, zakładałeś tam gaz czy gdzie indziej?

Czemu niby po zatankowaniu zauważyłeś, że nic nie było robione?

Jaki to ma związek z wymian filtra gazu?

Czy zamontowałeś gdzie indziej bo było taniej i serwisujesz instalke gdzie indziej-oczywiście przed przełączeniem auta na gaz zawsze rozgrzewasz reduktor do co najmniej 45-50 stopni tak jak masz na pewno napisane w książce gwarancyjnej ???

Opublikowano
po to sa diody w komputerze zeby informowaly o prawidlowo ustawionej instalacji. wydaje mi sie ze troche za szybko podjales tak drastyczna decyzje zeby pisac tekie rzeczy publicznie. nie zastanawiales sie ze teraz jest zima i sa inne proporcje propanu i butanu na stacji? zawsze auto w zime pali wiecej gazu. nierozgrzany parownik tez powoduje zwiekszenie spalania gazu. skad wiesz ze nic nie regulowal? to nie instalacja 1 generacji ze mozna bylo sruba wplywac na zmniejszenie spalania, kosztem oczywiscie ubogiej mieszanki i zagrozenia dla glowicy silnika. podjedz gdzie indziej i jesli upewnisz sie ze kroliczek spapral robote to opisz. a nie bluzgasz na czlowieka ktory mozliwe ze wykonal swoja robote prawidlowo.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Miałem tak nietypowy komp gazu że nikt tego nie mógł podpiąć do diagnozy.

Zima nie miała nic do tego bo latem także palił powyżej 13l (gdy auto kupiłem notabene zimą to paliło 11l).

Jak Króliczek mógł coś ustawiać jak nie miał możliwości podpięcia do kompa??? Gdy przyjechałem na reklamację to ewidentnie nie wiedział jak sie do tego zabrać i nawymyslał różnych pierdół aby tylko się mnie pozbyć.

Niedawno podjechałem w Rybniku do gaziarza i otwarcie powiedział że nie ma szans tego ustawić w naszym rejonie ze względu na nietypowy komp gazu. Auto jest spod Wawy, tam też był montowany gaz.

Sorry, ale wiem co pisze!!!!!

Zmieniłem instalke na sekwencje i mam spokój.

STAG300 i zero problemów!

POZDRAWIAM MANIAKÓW BMW 🙂

Z BMW od 2004roku. Na forum od 2005r.