Skocz do zawartości

Problem z 540i odpalanie na cieplym silniku.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam maly problem. Posiadam BMW 540i e34 Touring 1995r. Autko spisuje sie idelanie, tylko jedna rzecz mnie denerwuje. Auto idealnie odpala na zimnym silniku, natomiast gdy zgasze go jak jest goracy i ponownie chce odpalic to musze o wiele dluzej krecic. Czasem na cieplym zapali od razu ale od razu zgasnie. Czy ktos spotkal sie z czyms podobnym :?:

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
Mam maly problem. Posiadam BMW 540i e34 Touring 1995r. Autko spisuje sie idelanie, tylko jedna rzecz mnie denerwuje. Auto idealnie odpala na zimnym silniku, natomiast gdy zgasze go jak jest goracy i ponownie chce odpalic to musze o wiele dluzej krecic. Czasem na cieplym zapali od razu ale od razu zgasnie. Czy ktos spotkal sie z czyms podobnym :?:

He he... mam ten sam ból w TDS. Zimny pali od dotknięcia a ciepły i jeszcze jak ma mało paliwa pali ale trzeba go chwilę przytrzymać na rozruszniku...

Wymieniłem pompe i problem się delikatnie zmniejszył ale pozostał :cry:

Aktualnie jestem przed czynnością założenia zaworka zwrotnego co podobno pomaga bankowo.

Z tego co usłyszałem od znajomego mechanika to w BMW jest coś takiego co powoduje na zimnym duże uderzenie ciśnieniowe pompy paliwa. Na ciepłym podaje mizernie a w połączeniu z cofającym się paliwem do zbiornika musisz chwilę hehłać zanim odpali.

Trochę dziwne, że jak ci już na ciepłym odpali to potrafi zgasnąć... u siebie czegoś takiego nie zauważyłem.

> Pozdrawiam <

*MariuszBurgi*

(OO=[][]=OO)

"""""""""""""""

Opublikowano
No pewnie. Pomap uzywana ok. 400 zl. Przynajmniej do mojego :). A nowa z 1500 zl :). Ja z tego co sie dowiadywalem to podobno Problem tkwi w ssaniu automatycznym. Jezeli chodzi o to, ze gasnie, to wyglada tak: Odpalam go jak juz jest goracy, i slysze, ze juz sie rozkreca, ale nie wchodzi na obroty. Slysze, ze chcial zapalic, ale mu sie nie udaje. Dopiero przytrzymuje go dluzej i wtedy zapali. Czujnik wszystkie sa ok. Autko sprowadzilem z Wloch. Ma przebieg 200 tys. Bylo Serwisowane i jest od II - wlasciciela. Niegdy nie uderzony: (Unfallfrei). Jesli ktos wie cos na temat tego ssania ??? Dzieki za odp.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
JAK OLEJU NIEBIEUBYWA.TO Z SILNIKIEM RACZEJ OK...TRZEBA SZUKAĆ W CZUJNIKACH LUB ZAPŁONIE-ODRZAŁUJ PARE ZŁ...I PODEPNIJ POD KOM-W SERWISIE...POZDRO...Weteran :shock: