Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
heh a ja mam juz chyba po kłopocie! otworzyłem przed chwila maske odkreciłem korek wlewu od chłodnicy i odpowietrznik a tu słychac takie sssssss.... miałem dolewac jeszcze tego płynu a tu patrze i jest na tej krescce cold! a przed odkreceniem odpowietrznika było duuzzzoooo ponizej tych kresek! niewiem chyba było cos zapowietrzone i teraz sie odpowietrzyło i jest ok!:)
Opublikowano
nawet mnienei strasz bo ja miesiac temu kupilem a dzis bylem na komputerze w boschu i wyszlo ze cewka do wymiany i czujnik polozenia walu rozrzadu :cry: a jak go odpowietrzales??
Opublikowano

hehehe no nie strasze ale jak to mówia: BMW sie nie psują, one mają tylko fochy :D

dla mnie to powiedzenie sie po czesci sprawdza bo to auto nigdy jeszcze mnie nie zawiodło na drodze!!! jak cos było nie halo to tylko głośno dawało znac ze cos jej jest! a ja jak tylko wróciłem do domciu to od razu mechanik i podmiana czesci wysłużonych! :):):):)

najpierw próbowałem odpowietrzac tak jak w ksiazce ale troche mi nie wyszło i wlałem o tak jak mi sie widziało! ale dalej mało było tego płynu i dolewałem ze dwa razy po pare setek aby pod znak cold podeszło! ale dalej cos było nie tak bo znikal! i dopiero dzis tak zrobiłem jak wczesniej napisałem i jakos ten ubytek znikł a płyn wrócił bez dolewania do normy:):) dodam ze nie właczałem silnika tylko tak odkreciłem wlew płynu a później odpowietrznik i usłyszałem takie syczenie(sss.......) patrze a tu skads sie mi płyn wzioł na poziom cold! podejrzewam ze cos było zapowietrzone i teraz sie odpowietrzyło i narazie jestem happy:):):):)

POZDRO!

Opublikowano
co ile tysiecy dolewacie plynu chlodniczego... plyn jest w normie....czyli na wskazniku COLD.......przejade od 2 do 3 tysiecy i ubedzie mi zawsze 3-4 kresek na wskazniku....czy to bedzie normalnym zjawiskiem?
BMW- Bedziesz Mial Wrazenia