Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! dzis zmieniłem w mojej beemiu koła i oponki na zimowe! letnie miałem 17bbs i oponki 215/45 dunlopa i teraz jak załozyłem felgi 15cali i oponki 195/65 to z tyłu bardzo mi koło wychodzi na zewnatrz i jak jade nawet z nieiwelkim ciezarem to strasznie mi brzeg zew opony trze o błotniki! gosc od opon mi powiedział zebym wywalił dystanse z tyłu bo mam jakies szerkoie czy cos ikupił krotkie sruby do kół bmw i bedzie ok!

moje pytanie brzmi: czy jak sciagne dystanse to pprzykrece felge potem do czegos? bo przeciez w dystansach sa dziury na śruby! czy trzeba kupic jakies cienkie dystanse?

POZDRO!

Opublikowano

Żadnych dystansów, tak jak powiedział, krótsze śruby i ok.

Aż mi się ciśnie pytanie, czy to twój pierwszy samochód???

I pierwszy raz koło zdjąłeś???

Powiadają, że używanie szukajki obcina paluchy, porywa dzieci i odmóżdża, ale to chyba bzdura...

http://www.konstel.webs.com

Opublikowano
kolego wywal dystanse i o nic sie nie martw-dziury na sruby sie znajda,wkoncu to bmw
"Zapytać - może oznaczać moment wstydu, ale nie zapytać i pozostać ignorantem, to wstyd na całe życie..."
Opublikowano

heh... no wiem moze to głupie ale jak hamulce wymieniałem tylnie i tarcze to odkrecałem wszystko i kurde zapomniałem czy sa dziury tam:)

a te zimówki zakładali mi kolesie w serwisie i jakos nie spogladnałem!!!

czyli tak jak mi mówili!: wywalic dystanse i kupic krutsze sruby!??? ile takie śruby beda kosztowały?

Opublikowano
heh... no wiem moze to głupie ale jak hamulce wymieniałem tylnie i tarcze to odkrecałem wszystko i kurde zapomniałem czy sa dziury tam:)

a te zimówki zakładali mi kolesie w serwisie i jakos nie spogladnałem!!!

czyli tak jak mi mówili!: wywalic dystanse i kupic krutsze sruby!??? ile takie śruby beda kosztowały?

zobacz na alegro...

Opublikowano

no nareszcie odkreciłem te dystanse!!! sruby były tak zapieczone ze pneumat niedawał rady i musałem z długa rura podejsc do sprawy! wszystko poszło by nawet sprawnie gdyby nie to ze ukrecił mi sie łepek w jednej ze srub! meczyłem sie niemiłosiernie rozwierciłem to dziadiostwo i podwazałem dystans breszka i po 3 godzinach trudów przeskoczyła i dystans zszedł! a reszte sruby wykreciłem zabka!:) teraz autko stoi lux na zimówkach ładnie sie chowaja! tylko niepotrzebnie kupowałem krutsze sruby bo te długie pasowały idealnie:)!!!!

ps. nie zycze wam odkrecania dystansów z zapieczonymi śrubami:)

POZDRO!

Opublikowano

auto bylo bite.

albo krzywa os. albo przekoszony tyl. (jezeli trze tylko z jednej strony)

a zamiast wykrecic dystanse trzeba bylo zmiec felgi na te o innym ET

Opublikowano
auto bylo bite.

albo krzywa os. albo przekoszony tyl. (jezeli trze tylko z jednej strony)

a zamiast wykrecic dystanse trzeba bylo zmiec felgi na te o innym ET

ten jak wyskoczył :mad2: jak filip z konopii..

co ty masz rentgen jakiś??i to telepatycznie potrafisz albo ze zdjęcia wyczaiłeś..

"Ciemno-widzu"powiedz mi coś o mojej :twisted2: :twisted2:

Opublikowano

... :roll:

Zresztą-autor nie napisał nigdzie ze trze mu z jednej strony.poczytaj cały temat a nie wyrywkowo to byś wiedział że już nie ma problemu.Sciągnał dystanse i jest ok...

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
tyłu bardzo mi koło wychodzi na zewnatrz i jak jade nawet z nieiwelkim ciezarem to strasznie mi brzeg zew opony trze

ja tu widze liczbe pojedyncza:) i tez do liczby pojewdynczej sie odnioslem.

i jesli chodizlo by o jedno kolo to mam racje.

Zroumialem z postu ze piszesz o jednym kole.

CZyz nie mialbym racji gdyby tarlo tylko z jednej strony?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
no ale juz po sprawie. limbo dziwi mnie co piszesz, ze zamiast sciagac dystanse zmienic felgi. jak chlop ma felgi to bedzie kupowal inne??? chyba lepiej sciagnac dystanse prawda... :mad2:

🙃🙃

Opublikowano

krzysiek88333 napisał:

tyłu bardzo mi koło wychodzi na zewnatrz i jak jade nawet z nieiwelkim ciezarem to strasznie mi brzeg zew opony trze

ja tu widze liczbe pojedyncza:) i tez do liczby pojewdynczej sie odnioslem.

i jesli chodizlo by o jedno kolo to mam racje.

Zroumialem z postu ze piszesz o jednym kole.

CZyz nie mialbym racji gdyby tarlo tylko z jednej strony?

no do konca nie doczytałes....tyłu bardzo mi koło wychodzi na zewnatrz i jak jade nawet z nieiwelkim ciezarem to strasznie mi brzeg zew opony trze o błotniki!!!!

od kiedy przy jednym kole sa np.2 błotniki??? to jest właśnie liczba mnoga kolego!!!

i tak na przyszłośc to czytaj posty ze zrozumieniem!!!

Dobra zamykam juz ten temat bo jest po sprawie!

Opublikowano
na wiosne znow bedziesz mial problem bo wogole nie zalozysz tych felg co miles przedtem chyba ze spowrotem zamontujesz te dystanse, alu felgi ktore posiadasz maja za male ET i nie sa przystosowane do e36/e46 (et47) najprawdopodobnej beda pasowaly do bmw 5/7 (et20)