Skocz do zawartości

Preparaty Valvoline Maxlife

maestro

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Co sadzicie o produktach firmy Valvoline z serii Maxlife? Ktos je stosowal?

Chodzi mi szczegolnie o olej MaXlife 10W40.To jest podobno olej do silnikow powyzej 100 000 km, zapobiega wyciekom oleju, redukuje jego spalanie, poprzez przywrócenie elastycznosci uszczelek itp... pytam, bo moj silnik bierze olej, i to sporo... W sumie to nie chcialbym robic teraz wymiany oleju, bo niedawno robilem, wiec moze lepiej na razie zastosowac preparat Valvoline Engine Stop Leak (zapobiegajacy wyciekom)?? A moze Valvoline Oil Treatment (redukujacy spalanie oleju, poprzez zwiekszenie gestosci, lepsze uszczelnienie, przywrocenie elastycznosci uszczelek)? Za bardzo nie wiem czym sie roznia te dwa powyzsze preparaty...

I jeszcze jedno, Co sadzicie o MaxLife Fuel System Cleaner?? Niby ma nastepujace wlasciwosci:

- Przywraca moc i osiągi silnika

- Oczyszcza wtryskiwacze paliwa, zawory dolotowe, przewody paliwa, gaźnik

- Eliminuje osady w komorze spalania

Prosze o wszystkie uwagi. Pzdr.

Oleje Valvoline z serii Maxlife to najwyższa półka i zawsze można spróbować czy zużycie oleju się zmniejszy bo i koszt jest mniejszy niż wymiana uszczelniaczy. Ja używam Maxlife 5W40 i na uszczelce miski olejowej znikły ślady pocenia się. Ogólnie jestem zadowolony i polecam.

W silniku mam Maxlife 10W40, w skrzyni i wspomaganiu Maxlife ATF - do mostu nie było maxlife - mam zdaje się 75W90 też Valvoline. Do baku już wlewałem Maxlife Fuel System Cleaner - nie zauważyłem różnicy, ale też wcześniej nie było problemów.

Stosowałem też środki do konserwacji profili i podwozia tej firmy.

Także polecam wszystko od Valvoline - dobra jakość i przyzwoita cena.