Skocz do zawartości

Telefon

Kyokushin

Rekomendowane odpowiedzi

Centralka chyba jest OK bo po wyłączeniu z niej dużej wtyczki napis Telefon na ekranie przestaje być aktywny.

Myślę że problem leży w samej słuchawce lub kablu bo do gniazda słuchawki dochodzi jakiś prąd a słuchawka nie chce się włączyć.

Czy ktoś rozbierał taką słuchawkę? Może coś ze stykami ??

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Witam!

Kolejny przypadek podłączenia się do tematu :D Panowie przeczytałem całe to forum zrobiłem wszystko co tam pisaliście i nic to nie pomogło wkładałem karty do podłokietnika centralki stykami do dołu i do góry i cały czas to samo CHECK CARD :( na wyświetlaczu słuchawki natomiast na wyświetlaczu NAVI tylko połączenia SOS i to działa bo sprawdzałem. Podkleiłem taką też starą kartę z ERY i nic poprzedni właściciel miał tam SIMPLUSA i ta jedyna karta w jakiś tam sposób działa czyli chociaż da się wpisać kod pin karty ale ta karta jest już nie aktywna :( reszta kart do bani próbowałem chyba już wszystkie sieci. Na pewno ten telefon działał bo są powycierane przyciski. Moje BMW jest z 1997r. Nie wiem co to może jeszcze być? Jest tam może gdzieś jakiś przycisk do włączania tego telefonu? Na słuchawce jest napisane tylko BMW a na spodzie jest tylko nr seryjny czy coś takiego. Natomiast w bagażniku tam gdzie jest centralka zamontowane są dwa urządzenia może one nie są od tego tylko np. od NAVI ale są to urządzenia marki PHILIPS wszystko widzę że jest podłączone bezpieczniki też są wszystkie sprawne. Nie wiem co mogłem jeszcze pominąć? Pomóżcie :) Z góry wielkie dzięki

Ps. Jestem nowy Pozdrowienia dla wszystkich :D

• 3 miesiące temu...
Witam serdecznie! Już jakiś czas staram się znaleść rozwiązanie swojego problemu ze słuchawką simensa w podłokietniku. Wsadziłem playa w podłokietnik, mogę dzwonić i odbierać rozmowy przez system głośnomówiący, to działa. Problem polega na zameldowaniu słuchawki. Po włączeniu jej prosi o podanie jakiegoś kodu .... tłumaczyłem o co jej chodzi w google i wyszło ze chce jakis kod AGD, sprawdzałem różne kombinacje same zera dziewiątki piątki jedynki itd. Nic nie pomogło, słuchawka nie działa. Dodam że guziol buśka do głośnomówiącego jest umieszczona na kierownicy z prawej strony.Sama słuchawka jest duża i podobna to kiedyś znanych gigasetów. Proszę o ewentualną instrukcje jeżeli taka istnieje lub opis meldowanie takiej słuchawki. Będe wdzięczny. Dziękuję i pozdrawiam!

• 1 rok później...

Witam ponownie, trochę to trwało :) i mogę odpowiedzieć na swoje pytanie.

Aby zameldować słuchawkę bezprzewodową BIT II Siemens.

Wymeldować należy wszystko co jest czyli:

Nacisnąć i trzymając klawisze 1,4,7, na słuchawce włączyć ją. Pojawi się menu serwisowe wtedy wklepać ciąg liczb "78728" po wejściu wymeldować słuchawki.

Jeżeli już to zrobiliśmy można przejść do meldowania nowej, czyli naszej starej :)

Zapłon na "0" przełącznik w podstawce słuchawki ( bazie) na "1"

Przekręcamy kluczyk na pozycję "1" i liczymy 15s tyle czekamy

Następnie włączamy zapłon pozycja kluczyka"2" na czas 8s i w czasie tych 8 sekund należy przełączyć w podstawce (bazie) przełącznik z "1" na "0" i znowu na "1"ale na czas 2s

Kiedy skończymy liczyć do 8 cofamy kluczyk z zapłonu "2" na pozycję "1" i w słuchawce wklepujemy "0000" - u mnie nie było konieczności wpisywania zer bo zameldowała się z automatu, ale podaje bo może ktoś będzie miał taką potrzebę.

Ważna uwaga co do czasu cała procedura ma się zamknąć w 15s + 8s i do tego radzę użyć jakiegoś stopera bo mi osobiście nie udało się zrobić licząc w pamięci

Pozdrawiam i życzę udanego meldowania.

• 1 rok później...

Witam! Odkopuje dawno zapomniany temat :norty: otóż udało mi się kupić stację dokującą i odpalić telefon ale z ciekawości wylogowałem słuchawkę i nie mogę jej ponownie zalogować :mad2: :mad2: :mad2:

próbowałem zalogować ją ponownie jak kolega wyżej napisał ale nie działa... znalazłem na niemieckim forum inny sposób ale też nie działa:

"1. włączyć telefon

2.stacja dokująca na 1

3. zapłon poz. 1 na dokładnie 15sek.

4. wyłączyć zapłon na 8 sek.

5. stacja dokująca na 0 przez 2 sek i ponownie włączyć na 1

6. zapłon na poz. 1 i wpisać kod 0000 i zaakceptować.

trzymać się dokładnie określonego czasu!!! 15/8/2 sek."

przez telefon też próbowałem wchodząc w opcje:

local settings ---> service setting ---> log on ---> equipment code: 0000 i ok

ale i to nie pomaga :mad2: :mad2: :mad2:

robiłem to ze stoperem co do sekundy i nic... telefon to oczywiście SIEMENS BIT II.

• 2 tygodnie później...

U mnie problemem z zalogowaniem słuchawki był błąd na komputerze :mad2: po jego skasowaniu zrobiłem następujące kroki:

1. Włączyłem menu serwisowe w słuchawce (żeby to zrobić trzeba nacisnąć i trzymać klawisze 1,4,7 na słuchawce i włączyć ją. Pojawi się menu serwisowe, wtedy wklepać ciąg liczb "78728" potem wybrać "log off" i wyłączyć słuchawkę)

2. Przełącznik w podstawie słuchawki na " I "

3. Zapłon na poz. " I " (radio) liczymy do 15 sek.

4. Wyłączamy zapłon poz. " 0 "

5. Liczymy do 8sek. i w tym czasie musimy przełącznik w podstawie słuchawki ustawić na " 0 " na czas 2 sek. i z powrotem włączyć na " I "

5. Włączamy słuchawkę.

Po tym słuchawka pokazała "insert sim card" :lol:

Ważne żeby cała operacja trwała dokładnie 15sek + 8sek ponieważ inaczej się nie zaloguje... :mad2:

Opis logowania wziąłem z instrukcji serwisowej bmw :)

• 11 miesięcy temu...

witam,

chciałbym dołączyć do wątku problem występujący u mnie , a mianowicie nigdzie nie mogę namierzyć taśmy z płytkami (w moim przypadku uszkodzona taśma)lub podłokietnika do zestawu bezprzewodowego siemens bit II. zdjęcia mogę podrzucić mailem.

Pozdrawiam

• 1 rok później...
Witam. Koledzy poratujcie. Mam E39 530d z 2003 roku. Telefon bezprzewodowy w podłokietniku Siemens. Pewnego dnia telefon przestał się włączać, a ekranu navi znikła opcja TELEFON. Dzisiaj wziąłem miernik i na stykach gniazda telefonu napięcie wynosi 0 V. Jak można ugryźć temat? Jak można ściągnąć ten podłokietnik żeby dostać się głębiej do kabli? Acha. Czy może mieć coś z tym wspólnego aktualizacja sterownika silnika w serwisie BMW? Pomóżcie Panowie. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że przy kierownicy po wciśnięciu wybierania głosowego pokazuje mi jakieś numery telefonu i coś gada po niemiecku.

• 1 miesiąc temu...
Jeżeli nie widzi telefonu sprawdź kabel i-bus (biały z szarym paskiem w żółte kropki) i bezpiecznik w bagażniku też miałem ten problem

Głupcem jest ten kto przecenia sam siebie...

M.]@Ř¥

Moja e36 http://bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=189558