Skocz do zawartości

Telefon

Kyokushin

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze małe pytanie czy w tych oryginalnych tel istnieje możliwość ustawienia polskiego menu??? Dziękuję z góry i pozdrawiam.

W tych najstarszych modelach - ja mam auto i tel. w nim z 1996 roku - na pewno nie ma takiej możliwości... może była w autach z polskiej sieci dealerskiej, ale tego już nie wiem, ja auto ściagałem z Rajchu.

Pozdrawiam :)

Ja mam z 97r słuchawkę w podłokietniku i udało się ustawić język polski, menu trochę skomplikowane ale oryginalna instrukcja pomogła :D AUTO BYŁO KUPIONE W NIEMCZECH

Ale mam za to inny problem - chodzi mi tylko stara karta z Tak Taka - inne próbowalem jednak nie działały (komunikat sprawdź kartę). Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?

• Odpowiedzi 110
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

I jeszcze małe pytanie czy w tych oryginalnych tel istnieje możliwość ustawienia polskiego menu??? Dziękuję z góry i pozdrawiam.

W tych najstarszych modelach - ja mam auto i tel. w nim z 1996 roku - na pewno nie ma takiej możliwości... może była w autach z polskiej sieci dealerskiej, ale tego już nie wiem, ja auto ściagałem z Rajchu.

Pozdrawiam :)

Ja mam z 97r słuchawkę w podłokietniku i udało się ustawić język polski, menu trochę skomplikowane ale oryginalna instrukcja pomogła :D AUTO BYŁO KUPIONE W NIEMCZECH

Ale mam za to inny problem - chodzi mi tylko stara karta z Tak Taka - inne próbowalem jednak nie działały (komunikat sprawdź kartę). Czy ktoś spotkał się z takim problemem ?

moze masz cos zle ustawione w telefonie... :norty:

Niestety nie w Erze. Telefon posiadam w ORANGE.

w duzej karcie podklejasz mala i wszystko ok :cool2:

Ja posiadam miejsce na telefon w podłokietniku i telefon. Jeśli możesz mi wytłumaczyć co mam zrobić i gdzie włożyć tą dużą kartę

poczytaj od poczatku :cool2: caly temat :mrgreen:

Witam :) podpinam sie do teamtu mam e39 i miejsce na aparat w podlokietniku na nokie 6310 i jak ja wkladam to nie pojawia sie nic a jak napcisne na kierownicy to pisze telefonaktiviren ?? Jak zrobic zeby wszystko dzialalo i moglbym odbierac telefon np za nacisnieciem przycisku w kierownicu ??

Ja sobie pracowicie za rada kolegi podkeilem tasma stara duza ramke od karty tak bymal pasowala w miejsca styku. Wlozylem w podlokietnik o lipa. Na oko pasi wszytko w wymiarach, bo to karta z tej ramki, kiedys wylamana, ale w wymiarach pasi. Jednak telefon uparcie pokazuje CHECK CARD, czyli karte prufen, czyli sprawdz karte... Cos nie jest tak, ale co? Mam 2 karty w orange na rozne numery i jeden by mi sie przydal na Autotelefon. Jezeli nie SIM lock to co?
(OO=[][]=OO)

No tak. I lipa z telefonu. Chciałem odkupić od kumpla słuchawkę z podłokietnikiem z rozbitej beci. Pojechałem do niego wszystko lala odpinam kości od słuchawki (podłokietnik) a tu niespodzianka! Kostki są inne! W mojej beci jest instalka do innego telefonu?? W sumie można było by wyciągnąć całą instalację z rozbitka ale jak popatrzyłem na to to sobie odpuściłem (dywan w górę) Lepiej poszukać takiego jak powinien być u mnie. No i lipa z telefonu ... szkoda. Pozdrawiam

Ja sobie pracowicie za rada kolegi podkeilem tasma stara duza ramke od karty tak bymal pasowala w miejsca styku. Wlozylem w podlokietnik o lipa. Na oko pasi wszytko w wymiarach, bo to karta z tej ramki, kiedys wylamana, ale w wymiarach pasi. Jednak telefon uparcie pokazuje CHECK CARD, czyli karte prufen, czyli sprawdz karte... Cos nie jest tak, ale co? Mam 2 karty w orange na rozne numery i jeden by mi sie przydal na Autotelefon. Jezeli nie SIM lock to co?

Czy probowales wlozyc karte do "centralki", ktora miesci sie w bagazniku?

Wiele nowych kart nie dziala z czytnika w podlokietniku.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Czy probowales wlozyc karte do "centralki", ktora miesci sie w bagazniku?

Wiele nowych kart nie dziala z czytnika w podlokietniku.

Mozecie dokładniej wyjaśnic gdzie jest ta centralka w bagazniku bo znaleźć nie moge.A w podłokietniku pisze card prufen.

Po lewej stronie komory bagaznika tam, gdzie jest zmieniacz CD i procesor nawigacji. Modul telefonu znajduje sie nad wzmacniaczem audio, ktory rowniez sie tam umieszczono. Jest to czarne, poziome pudelko metalowe. Szczelina na SIM znajduje sie od strony tylu, po przeciwnej stronie zlacza. SIM wkladasz stykami do gory.

Sprobuj, powinno zadzialac.

Pozdrawiam, ///M5

Ale samego sima czy na całą karte jest wejście? Najlepiej jakby jakaś fotka był a bo teraz nie moge sprawdzic bo za niańkę robie :D .

A w podłokietniku to czipem do góry czy do dołu sie wszadza ,bo jakbym nie robił to pisze ze card prufen???I czy to zawsze są dwa wejścia na kartę w środku auta i w tej centralce???

Ciekawe, musze sprawdzic, tylko ze ja ani nie mam navi, ani zmieniacza i wzmacniacza (firmowych, tylko dostawiane). Ale skoro mam telefon to pewnie i centralke musze miec :) Poszukam za dnia. Faktycznie jakies foto by sie przydalo. Ja mam 1997 rok i telefon z napisem BMW w podlokietniku. Nie wiem jakiej jest marki i jaki model. I bardzo korci mnie by zadziałał skoro już jest.
(OO=[][]=OO)

Włożyłem karte stykami do dołu w centralkę w bagażniku i zadziałało.Usunąłem każdorazowe wołanie PIN ,telefon dzwoni,ale nie wiem jak w trakcie rozmowy przełączyć na głośnomówiący i nie wiem jak język zmienić menu bo nic nie czaje.Jutro prześle zdjęcia telefonu i Menu rozpisanego w instrukcji po Niemiecku może pomożecie coś.

A widzisz. Jednak skleroza... :duh:

Stykami do dolu... Postaram sie pomoc Tobie.

W tryb glosnomowiacy przechodzisz za pomoca przycisku na kierownicy. U mnie jest to najnizszy przycisk po lewej stronie.

A teraz jak pozbyc sie niemieckiej szprachy. Zakladam, ze masz zainstalowany jezyk polski.

Naciskasz na sluchawce MENU.

Na ekranie powinno pokazac sie Menu Optionen.

Wybierasz kursorem Telefon-Einstellung.

Zatwierdzasz przyciskiem na sluchawce OK.

Kursorem szukasz na ekranie Sprachwahl.

Szukasz na ekranie Polski i jezeli jest Zatwierdzasz OK.

Mam nadzieje, ze wgrali w soft polski, ale moze to byc malo prawdopodobne, bo 1996 GSM w Polsce dopiero startowal na jesieni. Pewnikiem masz na ekranie zamiast nazwy operatora sieci, jakies PL-0...

Moze jednak bedzie Tobie pasowac angielski?

Pozdrawiam, ///M5

A widzisz. Jednak skleroza... :duh:

Stykami do dolu... Postaram sie pomoc Tobie.

W tryb glosnomowiacy przechodzisz za pomoca przycisku na kierownicy. U mnie jest to najnizszy przycisk po lewej stronie.

A teraz jak pozbyc sie niemieckiej szprachy. Zakladam, ze masz zainstalowany jezyk polski.

Naciskasz na sluchawce MENU.

Na ekranie powinno pokazac sie Menu Optionen.

Wybierasz kursorem Telefon-Einstellung.

Kursorem szukasz na ekranie Sprachwahl.

Szukasz na ekranie Polski i jezeli jest Zatwierdzasz OK.

Mam nadzieje, ze wgrali w soft polski, ale moze to byc malo prawdopodobne, bo 1996 GSM w Polsce dopiero startowal na jesieni. Pewnikiem masz na ekranie zamiast nazwy operatora sieci, jakies PL-0...

Moze jednak bedzie Tobie pasowac angielski?

Powoli dojdziemy.Jutro jak mówiłem zrobię zdjęcia z instrukcji i ktos może mi podpowie.Przynajmniej żebym umiał numery zapisać i wybrac potem z książki,godzine ustawic.A narazie zamiast logo na aparacie mam jakies cyfry,sądze że może da się godzine lub dte ustawic.Jutro będą fotki i będzie wszystko jasne.

Narazie dzięki za podpowiedz z tą centralką w życiu bym sam nie wpadł że jest tam miejsce na karte,bo nie widac tego i po paluszku trzeba było wkładać(od strony lamp).