Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

czy można gdzieś taniej kupić oryginalne części poza ASO? Przez internet może, kupował ktoś?

W przeliczeniu z dolara wychodzi mi taniej niż u nas w ASO...

tylko 1.8 ale daje rade;)
  • Moderatorzy
Opublikowano

W przeliczeniu z doalra wszystko wychodzi teraz taniej. BMW 335i nowe jest za 50 tys $.

Tu masz z cenami w euro:

http://bmwfans.info/original/

Już nie jest tak różowo (do tych cen dolicz 22%VAT)

To będzie mniej więcej tyle co w ASO

Opublikowano
jak ktos sciąga czesci z tych meeega szrotów niech sie do mnie odezwie...

i do mnie też.....no własnie Copart to jest to....nie to co u nas :wink:

http://img214.imageshack.us/img214/7770/z3roadsterturninwheelsln4.gif
Opublikowano
Nie wiem, czy to wyjdzie duzo taniej, ale ja wszystkie czesci kupuje na Narbutta w A.S. (autoryzowany sklep) BMW

muszę tam jechać, mają może jakąś stronę internetową?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

czy można gdzieś taniej kupić oryginalne części poza ASO? Przez internet może, kupował ktoś?

Jeśli masz kogoś w Niemczech to spróbuj kupić część w niemieckim ASO. Ostatnio sprawdzałem koszt koła pasowego i w FFT kosztuje 297 Eur vs 13xx pln w ASO Bavaria Wawa :duh: :duh: Nie wiem ile kosztowałaby przesyłka....

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

W przeliczeniu z doalra wszystko wychodzi teraz taniej. BMW 335i nowe jest za 50 tys $.

Aż wszedłem na stronkę - otwieram, a tam 335i coupe za 41 575 $ - trochę ponad 100 tys zł - czy ja dobrze widzę? Jak to możliwe - czy na USA robią beemki z kartonu?

Opublikowano
Aż wszedłem na stronkę - otwieram, a tam 335i coupe za 41 575 $ - trochę ponad 100 tys zł - czy ja dobrze widzę?

Po doliczeniu cła, podatku, kosztów transportu, przeróbek itd. cena nie będzie już taka niska jednak i tak niższa (dużo) niż za auto w kraju. Najwięcej można na SUV-ach zarobić - na X5,GL, ML, Cayenne, R, Q7 można wyjść spokojnie 50-100+ tys zł na plus. tyle, że nie ustrzelisz diesla.

Pozdrawiam

Freude am Fahren - anytime, anywhere

Opublikowano

Mam pytanie,

jak byłem w Mag-Polu to widziałem, że mają tam coś takiego jak RealOem tylko, że jak klikają na dany produkt to pokazuje im się cena bodajże taka jak w ASO, czy ja tez moge miec taki RealOem z cennikiem ASO? czy oni są jakoś z nimi specjalnie podpięci pod centralny magazyn czy jakoś tak?

Opublikowano
w A.S. (autoryzowany sklep) BMW

Z tego co wiem nie ma czegoś takiego jak autoryzowany sklep. Jeżeli jest BMW ASO to musi się tam znajdować salon, serwis (razem z lakiernią blacharnią).

Natomiast inne sklepy czy same serwisy mogą być partnerami w programie "Więcej niż Części" http://www.bmw-partnerzy.pl/

Opublikowano
Ricky: szukaj pod haslem ETK

to chyba to co szukałem, ale nie wiedziałem, że to jest płatne...

sprzedają to na płytach DVD...

to jest fajne bo nie musisz ciągle dzwonić do ASO i dowiadywać się co ile kosztuje...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ETK taki jak ma serwis razem z cennikiem jest w sieci,można pobrać np przy pomocy Emule.Cennik trzeba uaktualniać.Bardzo fajna sprawa
Opublikowano
Aż wszedłem na stronkę - otwieram, a tam 335i coupe za 41 575 $ - trochę ponad 100 tys zł - czy ja dobrze widzę?

Po doliczeniu cła, podatku, kosztów transportu, przeróbek itd. cena nie będzie już taka niska jednak i tak niższa (dużo) niż za auto w kraju. Najwięcej można na SUV-ach zarobić - na X5,GL, ML, Cayenne, R, Q7 można wyjść spokojnie 50-100+ tys zł na plus. tyle, że nie ustrzelisz diesla.

Najlepiej jeśli ma się rodzinkę w USA, można wtedy sprowadzić na mienie przesiedleńcze- bez cła...