Skocz do zawartości

Ile palą wasze maszyny takie jak moje :):)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie ma nic przeciwko LPG, jako paliwu, zwłaszcza że PB to praktycznie sama akcyza :duh:

Na biegu jałowym się wkręca pewnie do odcinki, ale nie wierzę że jak depniesz gaz do podłogi na jedynce to dojdzie płynnie do odcinki, a w okolicach 4 tys obrotów wbija cię w fotel, tego efektu po prostu nie ma na LPG, auto ledwo, ledwo sie dokręci do tych 6500RPM

Co do speców to oni nie są świadomi jak olbrzymi spadek mocy jest przy inslatacjach na śrubkę (mieszalnikowych) przy dużych pojemnościach, na codzień klepią jakieś Matizy, SC czy inne kosiarki, tam strata jest nie odczuwalna, bo i tak to się ledwo toczy :lol:

Możemy rozmawiać, ale to ja mam rację :norty:

http://pomocdrogowakrk.pl

Tel:790 580 495

• Odpowiedzi 53
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Kiedys na zlocie BKP ustawiono na pasie startowym lotniska BMW e32750i LPG i e32 730i no LPG. Podobno 730 okazala sie szybsza od 750i. Pisze podobno, bo jeszcze nie bylem wtedy w klubie, ale mysle ze starsi klubowicze to potwierdza :)

bo pewnie za kółkiem tej E32 750i siedział nie kto inny tylko Grigorij :roll2: ze swoją teorią mocy :mrgreen:

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

Opublikowano
Kiedys na zlocie BKP ustawiono na pasie startowym lotniska BMW e32750i LPG i e32 730i no LPG. Podobno 730 okazala sie szybsza od 750i. Pisze podobno, bo jeszcze nie bylem wtedy w klubie, ale mysle ze starsi klubowicze to potwierdza :)

bo pewnie za kółkiem tej E32 750i siedział nie kto inny tylko Grigorij :roll2: ze swoją teorią mocy :mrgreen:

Nie ma się co dziwić, II gen. to zwężka o średnicy ilu? 50 mm? Efekt jest taki jakby była cegła pod gazem bo mimo że się trzyma gaz w podłodze to i tak nie jedzie jak trzeba. Straty mocy są spokojnie rzędu 30-40%... czyli z 90 - 120 KM mniej... no ale przełożenia w 750 są bardzo długie i robi się muł.

Ja mam sekwencje i mocy mam w miarę nawet na gazie ale... na benzynie naprawdę czuć pełnię mocy.

Pozdrawiam