Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Problem jest dość śmieszny, dziewczyna zamykając bagażnik trochę przesadziła, walnęła dość mocno i usłyszałem jakiś trzask w środku (jak widać nawet 'bezbronne i delikatne' kobiety potrafią coś urwać w samochodzie ;)). Okazuje się że pękła plastikowa śruba która zamyka klapkę od 'skrzynki' narzędziowej. Cały kłopot polega na tym, że pół tej śruby zostało w gwincie i teraz ani nie mogę zamknąć skrzynki, ani skleić śruby, ani wymienić na nową. Mam spory problem z wyjęciem tej części która została wkręcona... Próbowałem wyjąć cały ten plastik od góry przy klapie (składa się z takich czterech ćwiartek ), ale prędzej go połamię i pognę niż wyjdzie... Chyba nie trzeba zdejmować całego tego plastiku spod klapy żeby to zrobić? Może ktoś ma jakiś pomysł bo jazda z otwartą skrzynką w bagażniku strasznie mnie irytuje ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem podobny problem, ale bez większego problemu wykręciłem tą część co została w środku śrubokrętem. Spróbuj powinno wyjść. Chciałem to później kleić, ale żaden klej nie trzymał. Skończyło się na tym, że obie części połączyłem wkrętem, który wkręciłem od czoła śruby. Teraz trzyma jak nowa i nie widać, że coś było z tym robione.