Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Panowie, sprowadzał ktos ostatnio auto z de?? Czy Radek540v8 jest godny zaufania, chce sprowadzic za jego pomoca jakąś ładną trójkę albo e39 ale widze ze dawno na forum sie nie odzywał :worried: Ma ktoś ostatnio doświadczenie z nim??

Pozdrawiam

Opublikowano
Po 25 grudnia 2007 rejestracja aut sprowadzonych z krajów Unii wymagała będzie przedłożenia ważnego dowodu rejestracyjnego
(OO)=== OO===(OO)
Opublikowano

Właśnie wróciłem z niemiec. Byłem z Radkiem i jestem z jego usługi zadowolony. Powiem tak: ciężko jest znależć fajne auto nawet tam ale u nas (w Polsce) raczej niemożliwe. Obejrzałem u nas w ciągu miesiąca 11 samochodów jeżdżąc po całym kraju i straciłem nerwy. Same powypadkowe a jak trafił sie bezwypadek to silnik rzęźił. U wroga kupiłem bezwypadek z przebiegiem 144 tkm ks serwis itp - osmio letnie E-39 528.

Gość zna jezyk b.dobrze, ma pojęcie gdzie szukać i dodatkowo zna sie na autach.

Opublikowano

Jak chcesz z kims jechac to przygotuj sie na to ze zeby znalesc igle mozesz szukac nawet kilka calych dni... albo i wiecej i zobaczyc dziesiatki egzemplarzy danego auta zeby trafic na to idealne. Oczywiscie jesli zalezy ci na super stanie autka. Tylko wiadomo, takie wozenie sie to koszta.

Poprostu naprawde jest cos ciezko znalesc w de.

Pozdrawiam

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano
CEZAR-2000 napisz wiecej ile dales za ta bemke, ile aut bylo do wyboru i inne oferty nad jakimi sie rozmyslales i ile bieze radek540 i czy podpina komputer...
PRANIE TAPICEREK SAMOCHODOWYCH 0 504 256 487
Opublikowano

Ja sprowadziłem ostatnio BMW E39 528 turing kupiłem tylko dla tego,że

auto było od znajomego niemca.Kupiłem je lekko uderzone z przodu i

z myslą,że zostawie je sobie.Całe życie latałem tylko dieslami i nie umiem się odlaleść w świecie benz i gazu.

Jeżeli komuś nie chce się jechać do DE za autem odsprzedam swoje

i chętnie poszukam sobie diesla :wink:

więcej info 601767186

PS

W zwiazu z pytaniami.Zdjęc nie mam bo sam do konca głowię się

czy auto mam sprzedać czy nie,ale jak kogoś interesuje to jutro

mogę parę fotek zrobić

pozdrawiam

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam.

Odświeżam temat.Przymieżam się do wyjazdu z Panem Radkiem -Radek540V8 po zakup BMW.I moje tradycyjne pytanie czy warto z nim pojechać,bo czytając to forum(inne tematy) zacząłem się wachać.Nie wiem ile prawdy jest ,ale mnie to nie interesuje .Chodzi o to Czy za 5000euro znajdzie mi tam Pan Radek E-39 w super stanie 97/98r ???

Opublikowano
Chodzi o to Czy za 5000euro znajdzie mi tam Pan Radek E-39 w super stanie 97/98r ???

witam,

jedno zaprzecza drugiemu super stan to wyzsza niz rynkowa cena:) mysle ze nawet Pan Radek nie jest cudotworca, na pewno moze pomoc ale przy ograniczeniach finansowych to tak jak kolega napisal chyba lepiej kupic zadbane e34 niz truposza w kascie e39!

pozdrawiam,

darek

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Nierozumiem.To nawet z 96r nie kupi zadbanej E-39.

Pytam,bo dzwoniłem i rozmawiałem z Panem Radkiem i zapewniał mnie ,że spokojnie znajdziemy.I nie wiem,czy poprostu liczy na farta czy rzeczywiście jest tak obcykany w temacie.

5000euro to cena auta na placu plus oczywiście wszystkie koszta.

Opublikowano

Srednio mi sie chce w to wierzyć że za piątak coś ładnego znajdziesz.

Ja za swoją dałem 10 z 99r 530 diesel wiec niewiem co bedzie w tej za 5 Ale może, trzeba wiedzieć gdzie pojechać, a ja nie wiedziałem.

10 kawałków, plus oczywiscie koszta takie jak nowe tarcze i klocki, olej, filtry i takie tam drobiazgi ekspoatacyjne i uzbera sie następny tysiączek.

Takze super stan za piątaka to raczej nie bedzie

Błogosławieni, którzy nie mając nic do powiedzenia, nie ubierają tego w słowa.
Opublikowano

Gratuluje zakupu were_wolf666, kiedy pochwalisz sie zdjeciami?

pozdrawiam,

darek

ps. byl gdzis watek ze ktos probowal kupic e39 z podobnego rocznika za 20 tys zl i same szroty wiec trudno liczyc ze za 5 tys. euro bedzie cos w super stanie, moim zdaniem przy tej kwocie trzeba miec pare grosza odlozone na naprawy wiec summa summarow wyjdzie na to samo:)

[500 656 500] sprzedam nr - starter GSM idealny dla salonu BMW - 608 BMW BMW czyli 608 269 269
Opublikowano

Mam 25.000zł na auto na gotowo.Chce kupić zadbane e-39 a rocznik nie wazny dla mnie(za te pieniądze nie ma co liczyć na więcej niż 96-97).

Dlatego pytałem,czy mam tu szukac,czy tam.

Opublikowano
hmm na mobile w tym przedziale cenowym wychodzi ponad 300 aut, do tego mozliwosc negocacji dla drozszych czyli z 500 lekko bedzie, wiec w takiej ilosci znalazlo by sie chyba pare w sensownym stanie, zwlaszcza ze w wyzszych przedzialach cenowych jest ich juz mniej.
Zbir
Opublikowano
Mam 25.000zł na auto na gotowo.Chce kupić zadbane e-39 a rocznik nie wazny dla mnie(za te pieniądze nie ma co liczyć na więcej niż 96-97).

Dlatego pytałem,czy mam tu szukac,czy tam.

Moim zdaniem w PL

Mieszkam na samej granicy i wiem co teraz się dzieje w DE

Siedze w temacie aut i częsci już troche czasu... poprostu dorabiam sobie :wink:

Bierzesz pod uwagę to,ze jeżdząc i przeglądając nawet kilka aut

to wszystko kosztuje i to nie mało.Zazwyczaj auta w DE są rozrzucone

w kilku miejscowościach,a dojedzie do tego że nic jednego dnia nie będzie

w ofertach ciekawego i trzeba zpłacic za hotel.

Znam takie sytuacje,że ktoś znalazł sobie kilka aut i ułozył sobie

trase,a i tak wrócił bez niczego bo wszystkie oferty były upiekszone tylko

na foto i musiał pojechać jeszcze raz...

Pojechał jeszcze raz i wrócił bez niczego... :!: dlaczego??

bo własnie szukał auta do pewnej kwoty np 5000e i nie chciał

wiecej zapłacic.Poprostu szukał okazji,a niestety w DE jest z tym

problem i to coraz większy przez naszych rodaków którzy zapełnili

u nas rynek szrotami :!: a Niemcy przez to teraz trzymają ceny i nie

chcą spuscic chociaż 200e....bo skoro uważają,że i tak przyjedzie inny

Polak i tak kupi :!:

No i w koncu człowiek wrócił do PL lżejszy o 500e i znalazł oferte bardzo

ciekawą w PL bo w końcu te wszystkie auta są teraz u nas :twisted:

U nas jest taki stereotym,że W DE znajdzesz nie zajechane auto a W PL to jeżdzą same szroty :!:

Ja mając z tym tematem doczynienie dosyć długo śmiem twierdzić,że w PL

są równie ładne auta jak i w DE i nie trzeba wcale tam jechać...

Poprostu żeby kupić ładne auto trzeba trochę się znać lub zabrać kogoś

kto ma o tym pojęcie i będziesz napewno zadowolony :8)

Fakt,że ceny u nas są 10-20% większe,ale i też nie zawsze,a w koncu u nas są jeszcze dodatkowe opłaty przy sprowadzeniu...

PS

Jak byś przyszedł do mnie i zaproponował mi ze mi zapłacisz abym pojechał z tobą poszukać do tej kwoty ładnej e39 528i to za żadne

pieniądze bym tego nie zrobił bo uważam,że trzeba trochę ralnie

podejść do sprawy...nie twierdze,że się nie znajdze...znajdzie owszem

tylko trzeba mieć szczęscie :mrgreen: no chyba ze jesteś w czepku urodzony to tylko jechać i szukać :wink:

Życzę udanych łowów i pochwal się jak coś kupisz :wink:

Opublikowano

janis

ze wszystkim bym sie zgodzil tylko nie z jednym.

Jesli jestes czesto w niemczech, jakies place itd, to chyba widzisz co Polacy kupuja :).

To ze sciagaja szroty to nie jest do konca stereotyp.

Poprostu ci co jada po auta dziela sie na a) handlarzy b)szukajacych auta dla siebie.

Grupa a szuka auta ktore dobrze wyglada, i to wszystko. Ewentualnie wyglada zle ale jest bardzo tanie. Trudno oczekiwac ze handlarz wylozy duzo wiecej kasy zeby kupic super furke, ktora potem bedzie sprzedawal pol roku, bo przyjdzie potencjalny kupujacy i rzuci haslo " drogo, ja taka widzialem za 30 000 a ty chcesz 40 000, ja wole tanio ! ". No bo nie ma sie co oszukiwac ze w niemczech auta dobrze utrzymane sa tanie, to jest bzdura.

I coz ten handlarz ma zrobic ? dostosowuje sie do rynku, dla ktorego w dalszym ciagu liczy sie cena, musi byc tanio a co to jest za auto to juz mniej wazne, byle by ladnie wygladalo. Pewnie zauwazyles ile watkow na forum bylo o opini aut ktore sa duzo tansze niz w samych niemczech... no niestety u nas kazdy by chcial za pol darmo super serwisowane autko, a handlarze tylko sie do tego dostosowuja :) Auto w niemczech sie ceni np 10 000 euro srednia cena, powiedzmy ze ma nawet ksiazke, a u nas na forum sie ludzi pytaja czy takie auto za 8000 euro oplacone itd, jest dobre.

I czemu jest taniej ? bo jest to auto pod nabywce, dla ktorego wazna jest cena, i nie patrzy na to ze odziwo auto jest tansze niz za zachodnia granica, czyzby prezent??

Nie raz bylem na placach tureckich gdzie stalo 150-200 aut i totalne szroty, i czulem sie prawie jak w domu, prawie wszedzie slyszalem cos po poslku. Zal potem tych ktorzy to kupia w kraju.

Grupa b poprostu chce kupic dobre auto dla siebie, przez co jest sklonna wylozyc wieksze pieniadze ale miec naprawde dobre auto.

I masz racje ze czesto wraca sie z niczym, kiedys zrobilem ponad 2500 km po niemczech i wrocilem z nimczym. Wiadomo bol jest, ale mowi sie trudno.

U nas niestety wiekszosc aut z niemiec na handel to szrot. Oczywiscie sa tez auta dobre, ale wtedy ich cena to jest cena niemiecka + wlasnie 20 %. I niestety, dla wiekszosci jest to drogo i przez to takie auta sie nie sprzedaja, a co za tym idzie handlarze nie chca takich aut przywozic.

Tak wiec oczywiscie mozna kupic u nas dobre autko, ale to jest cena wyzsza niz w niemczech a nie jakims magicznym sposobem mniejsza :)

Nigdy nie kłóć się z idiotami, sprowadzą Cię do swojego poziomu i pokonają doświadczeniem.
Opublikowano

Panowie czemu się spinacie i denerwujecie tak :) .

Napisałem ,że chce nawet z 96roku bo u mnie stan się liczy nie rok.

Kupując auto tam wyniesie mnie drożej bo po doliczeniu wszystkich kosztów 25.000zł .Uważam,że na rok 96' jest to cena dosyć wysoka.

Widzę też na mobile.de ,że audi A6 opłaca się bardziej nawet kupić z rocznika 97 ,a u nas w tej kwocie na gotowo 25.000zł jest niedostępne.

To ja już nie wiem co myśleć.Wyliczając to max mogę wydać tam 6000euro i mówicie ze zadbanej 528 nie kupię za tyle z 96r ???

Opublikowano
janis

Jesli jestes czesto w niemczech, jakies place itd, to chyba widzisz co Polacy kupuja :).

Poprostu ci co jada po auta dziela sie na a) handlarzy b)szukajacych auta dla siebie.

Zagada się Osd :wink:

Z jednym wyjątkiem przestałem już jeździć po placach,szrotach itp dziurach :8) dlaczego??

bo tak jak napisałeś tak wszyscy kręcą wały iż mozna powiedzieć,że są lepsi jak nasi w PL :mrgreen:

Kupuje auta czesem na handel,ale do handlarza jeszcze mi daleko.Dlatego ja kupuje auta

tylko i wyłacznie z prywatnych rąk lub czasem z salonu jak jest okazja i płacę za nie troche więcej

tylko po to aby nie mieć problemów z ich sprzedażą...

A po drugie kiedyś kupowałem auta na handel,a dziś na części

Przywoże też auta,ale tylko takie które szkoda mi ciąć na żyletki własnie

z powodu technicznego który jest jak to się mówi w stanie idealnym

kupiony od np pana doktora który kupił sobie nową e60,a na cenie starej mu nie zależało :8) rzadko,ale się zdarza...

Wiadomo,że człowiek chce kupić dla siebie jak najlepsze auto,ale ważna jest też cena nie może być za niska...auto też ma swoją jakąś wartość :wink:

Kupując auto tam wyniesie mnie drożej bo po doliczeniu wszystkich kosztów 25.000zł .Uważam,że na rok 96' jest to cena dosyć wysoka.

Widzę też na mobile.de ,że audi A6 opłaca się bardziej nawet kupić z rocznika 97 ,a u nas w tej kwocie na gotowo 25.000zł jest niedostępne.

To ja już nie wiem co myśleć.Wyliczając to max mogę wydać tam 6000euro i mówicie ze zadbanej 528 nie kupię za tyle z 96r ???

Kto tu się spina my tylko wymieniamy się poglądami :wink:

za 6000e to już kupisz to jest już realna cena z którą nie bedziesz musiał

walczyć z turasami na placu tylko kupisz z prywatnych rąk,a to jest już coś :cool2:

2 miesiące wczesniej sprzedałem 528i z 98r na navi,TV ładnej feldze za 6500e

fakt jak mam takie auto w takiej cenie to nie zdąże nawet wystawić tego w internet bo zawsze kupi ktoś z moich znajomych :8)

Opublikowano
janis

Zagada się Osd :wink:

Z jednym wyjątkiem przestałem już jeździć po placach,szrotach itp dziurach :8) dlaczego??

bo tak jak napisałeś tak wszyscy kręcą wały iż mozna powiedzieć,że są lepsi jak nasi w PL :mrgreen:

Kupuje auta czesem na handel,ale do handlarza jeszcze mi daleko.Dlatego ja kupuje auta

tylko i wyłacznie z prywatnych rąk lub czasem z salonu jak jest okazja i płacę za nie troche więcej

tylko po to aby nie mieć problemów z ich sprzedażą...

A po drugie kiedyś kupowałem auta na handel,a dziś na części

Przywoże też auta,ale tylko takie które szkoda mi ciąć na żyletki własnie

z powodu technicznego który jest jak to się mówi w stanie idealnym

kupiony od np pana doktora który kupił sobie nową e60,a na cenie starej mu nie zależało :8) rzadko,ale się zdarza...

Wiadomo,że człowiek chce kupić dla siebie jak najlepsze auto,ale ważna jest też cena nie może być za niska...auto też ma swoją jakąś wartość :wink:

Kto tu się spina my tylko wymieniamy się poglądami :wink:

za 6000e to już kupisz to jest już realna cena z którą nie bedziesz musiał

walczyć z turasami na placu tylko kupisz z prywatnych rąk,a to jest już coś :cool2:

2 miesiące wczesniej sprzedałem 528i z 98r na navi,TV ładnej feldze za 6500e

fakt jak mam takie auto w takiej cenie to nie zdąże nawet wystawić tego w internet bo zawsze kupi ktoś z moich znajomych :8)

To jak ocenisz taką ofertę: 1 kontra 2 obie z tego samego rocznika. I ostatnia z 2000 roku 330xi

Opublikowano

Jakies dziwne te oferty.

W jednej nie ma przebiegu.

W dwoch nie ma slowa o ksiazce serwisowej.

W 3 niby serwisowana w ASO ale tez nie ma slowa czy jest ksiazka regularnie bita.

Zauwaz ze niemcy jesli maja auto seriwsowane, naprawde czesto w ogloszeniach daja wpis ze jest ksiazka i podaja ostatnia date wpisu oraz przebieg ( w sensie kiedy byl robiony seriwis )

Po co to robia? zeby dostac wiecej $$$ za autko :).

Skoro to sprzedaja handlarze i ani slowem o ksiazce nie napisza, to jest to dla mnie osobiscie dziwne. Kto wie lepiej niz oni ze takie cos podnosci wartosc auta.

Dla mnie jest to wazne, nie wiem jak dla ciebie.

Opublikowano
za 23kpln masz w lodzkim salonie BMW 540i 1996 w skorze, nie jest to premium selection wiec nie ma gwarancji jakosci, ale przynajmniej w polsce, na gotowo i od handlarza ktory nie zniknie pojutrze :) sprawdz bmw.pl->uzywane zakladka 'inne bmw'
Opublikowano

Za 6k Euro mozesz trafic, ostatnio kolega ktory mieszka w DE przywiozł do Polski (dla innego kumpla) 528i 96r w idealnym stanie jak fabryka, 90 tys przebiegu, 2 kaplety felg w tym jedne AC Shnitzer 19" ale 2 tygodnie szukał auta (gazety, internet) cena 6000 Euro

Ciezko powiedziec czy jak pojedziesz to akurat trafisz na takie auto bo długo tam nie bedziesz siedział, "czas jest drogi"

za 4000-5000 to wyjezdzone auta.

ostatnio dla chłopaka siostry kupilismy w polsce e39 z 98 roku za 27500 w super stanie z instalacja gazowa prinsa, ksiazka serwisowa i rachunkami i nie wiem czy nie bedzie sprzedawał bo musi wesele szykowac na szybko :roll:

w polsce tez sa ładne auta, jak trafisz cos ładnego w polsce to bierz i nie jedz do DE

Opublikowano

Sprzedaje ten przyszły szwagier,ale dla mnie za drogo.

Powiedzcie mi ,czy to mozliwe ,bo Radek (ten z którym mam jechac) mówi że najpierw bierzemy tablice,a później szukamy auta.Chyba powinno być odwrotnie.Twierdzi że jednego dnia 2 auta kupimy igły ,bo jeszcze ktoś ma jechać.Nie wiem czy tam coś już nie będzie ustawione czekało.Dziwią mnie te tablice ,że najpierw wyrabiamy i ta pewność zakupu jednego dnia.