Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kopcenie na siwo + olej w dolocie

można sprawdzić odpal samochód i wyciąg miarkę oleju jak sporo dmucha przez nią to filtr może już być częściowo zatkany, u mnie wywaliło olej miarką ja mi sie zatkał.

odradzam czyszczenie tego filtra lepiej od razu wymienić

Aaa i jak po czyszczeniu przepływki jakaś poprawa ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hehe Breather - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AL71&mospid=47634&btnr=11_2092&hg=11&fg=15&hl=12.

Też go czyściłem z braku nowej sztuki pod ręką i do tej pory go nie wymieniłem ale mam zamiar nadkonić parę zaległości.

Co do przepływomierza, ejjj nie jest tak łątwo, nikt nie powiedział, że jakiś zmyślny klucz trzeba mieć. Ani ja ani mój brat w swoich zbiorach bit'ów nie mam takiego cuda :/, zaznaczenie poniżej:

http://images27.fotosik.pl/115/dc40b87cf847a72f.jpg

Opublikowano

Ja mam zwykłe imbusy ale Ty masz chyba torx CENTROWANY bodaj rozmiar 25 tam pasuje- na taki w Octavi sie natknąłem

Wycągnij tylko wkłąd do czyszczenia ale nic nie skrob! :D

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano

Ale jaja gdyby nie ostatnia fotka do tej pory bym myslal ze wyczyscilem przeplywke :duh:

Wyczyscilem ale zawor EGR :oops:

W sobote podejscie nr 2 ha ha

Moj kolega ma VW Bore 1.9 TDI 130 KM,jak myslicie moge przelozyc przeplywke na sprawdzenie??Bedzie pasowac??

Opublikowano

:duh: :D a juz sie martwiłem czy nie bedzie posta ze Ci auto nie jedzie. Napisałes ze cos skrobałeś :D

Tam akurat (EGR) mogłeś skrobać :-) z przepływką delikatniej proszę sie obchodzić :-)

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam zwykłe imbusy ale Ty masz chyba torx CENTROWANY bodaj rozmiar 25 tam pasuje- na taki w Octavi sie natknąłem

Wycągnij tylko wkłąd do czyszczenia ale nic nie skrob! :D

Centrowany owszem ale to nie jest TORX. Torx ma sześć "wypustów" a to coś ma pięć :/.

Ponoć się nazywa Torx 5cio kątny z centrowaniem/dziurką.