Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W sobote zamierzam zabrać sie za czyszczenie przepływki,czy mogę użyć do tego WD 40???Środek czyszczący wiec chyba będzie ok jak sądzicie??
Opublikowano
Dziala dziala ale wkuza mnie ta dziura miedzy 2000 a 2500,zanim dojde do filterkow chcialem wyczyscic przeplywke,mam 150 tys wiec mglo sie troche syfu nagromadzic.
Opublikowano

:mad2: :mad2: :mad2: Jak chcesz WD 40 posmarować to może kup już następną :D

Benzyna ekstrakcyjna, spirytus.... to nie zawias żeby smarować :-)

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Nie ruszac jak dziala,ale moja chyba nie zadobrze dziala jezeli jest dziura w obrotach,jak nie sprawdze to wiedziec nie bede,a czym wyszyscic oprocz spirytucu lub benzyny ekstrakcyjnej,akurat tego nie mam???
Opublikowano

Czyli uwazacie ze nie warto brac sie za czyszczenie ??

Jeszcze nie szukalem nowej ale jak bedzie trzeba :worried:

Opublikowano

Przeczyscic mozesz bo jesli naprawde masz wrazenie ze cos jest nie tak to predzej czy pozniej bedziesz musial ja wymienic.

Ale nie uzywaj do tego wd40 :duh: lub czegos tlustego, a nawet benzyny ekstrakcyjnej :nienie:

najlepiej to kup specjalny spray do bezdotykowego czysczenia ukladow elektronicznych np. cos na bazie alkocholu isopropylowego (moze servisol, o ile jest dostepny w pl). I nie pomyl przypadkiem z jakims srodkiem do stykow elektrycznych - one sa tluste i nie nadaja sie do tej roboty.

Opublikowano
Jeśliprzepływka bedzie brudna to na tym pomarańczowym rezystorze\czujniku\diodzie - nie wiem co to jest- będzie czarny nalot- ot całe zabrudzenie. ja czyściłem pędzelkiem do malowania co sie w tornistrze nosi :-0
Opublikowano
Dziala dziala ale wkuza mnie ta dziura miedzy 2000 a 2500,zanim dojde do filterkow chcialem wyczyscic przeplywke,mam 150 tys wiec mglo sie troche syfu nagromadzic.

Wez aceton i wyczysc ....najlepiej delikatnym pedzelkiem..nic sie nie stanie ja zrobilem profilaktycznie przy okazji i wszysko ok. DW nie jest dobre bo tluste i bedzie sie zbieral kurz......

Opublikowano
Hmmy sam mam 206kkm nalatane ale nic mi się nie dzieje, niemniej jednak ciekawość mnie ciągnie by zobaczyć w jakim stanie jest ten "drut pomiarowy".

Aceton mam a i pędzelek by się znalazł...

To nie wyglada na drut...

Opublikowano
@TUDM - czyściłem w kilku samochodach i w żadnym nie uszkodziłem a niekiedy pomagało! Nie można za mocno trzeć podobno bo te ustrojstwo śamomś :D powłoką jest pokryte. Przeczyścic chyba nie zaszkodzi nawet profilaktycznie. Ryzyko uszkodzenia moim zdaniem jest minimalne- nie uwzgledniając usterek mechanicznych typu ups spadło :P
Opublikowano
@TUDM - czyściłem w kilku samochodach i w żadnym nie uszkodziłem a niekiedy pomagało! Nie można za mocno trzeć podobno bo te ustrojstwo śamomś :D powłoką jest pokryte. Przeczyścic chyba nie zaszkodzi nawet profilaktycznie. Ryzyko uszkodzenia moim zdaniem jest minimalne- nie uwzgledniając usterek mechanicznych typu ups spadło :P

Racja.....

Opublikowano

Wczoraj bylo za zimno ale dzis pogoda cie poprawila,lece do garazu,najpierw dokopie sie do filtra powietrza, a potem przeplywka.

Male szybkie pytanie czy jest problem ze zdieciem plastikowego podszybia

tego z filtrem chyba od klimy zeby zciagnac obudowe silnika???????

Zrobie fotki jak mi poszlo!!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma problemów ze zdjęciem podszybia, chyba nawet kiedyś to nawet opisywałem w swoim wątku.

Napisałem "drut" bo ta metoda nazywa się pomiar przy użyciu "gorącego drutu pomiarowego". Teraz nowsze, wytrzymalsze, przepływki głównie oparte są na zimnym drucie.

No to się pewnie skuszę, może nawet wykorzystam tą dzisiejszą ładną pogodę.

Opublikowano

Wlasnie wrocilem z garazu i jest tak:

filtr powietrza nie jest zly jeszcze pojezdze

przeplywka byla brudna zeskrobalem troche syfu reszta spirytusem

znalazlem taki filtr ktory byl bardzo brudny w jakims smarze,czy mozecie mi powiedziec co to za filtr i za co on odpowiada

http://img114.imageshack.us/img114/9615/dsc09161yq0.jpg

i da sie kupic nowy??jak to sie nazywa fachowo

http://img108.imageshack.us/img108/4958/dsc09159nc5.jpg