Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Mam pytanko?tłumik drgań popsuł mi się .W warsztacie zamontowano zamiast tłumika drgań elastyczną złączke.Po ok roku czasu tłumik od kolektora do końcowego jast popekany.Czy ma to zwięzek,ze zamiwat tłumika drgań była elastyczna złączka?

Opublikowano
co to jest tlumik drgan chodzi o te gumki co lezy na nich tlumik,elastyczna zlaczka jest prawie w kazdym tlumiku

to jest tlumik drgan ..../ zlaczka elastyczna/....http://moto.allegro.pl/item267148837_lacznik_zlaczka_stalowa_siatka_tlumik_drgan.html

Opublikowano
popękany? zrob fotke jeśli możesz. Pęknięcia nie są czasem wynikiem rdzewienia? Dużo jest tych pęknięć, czy tylko koło tłumików.
http://img209.imageshack.us/img209/1844/325tdssqq4ea0ht5.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tłumik drgań w nomenklaturze ASO to koło pasowe, ale nie sądzę żeby miał on wpływ na wydech

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

dzieki za odp wszystkim i juz pisze po kolei:

wstawiłem złączkę elastyczną taką samą jak pokazuje post zbigniewsta I prawdopodobnie od takiej zlaczki popekal mi caly tlumik, tak mi powiedzial gosc od spawania tlumikow.oryginalny tlumik drgan to taka pucha okraga i jest pierwsza za kolektorem.Zboro niestety na razie nie mam mozliwosci zrobienia zdjecia.Pekniec jest sporo.sa one tylko na rurze laczacej katalizator z tlumikiem koncowym i troche przy tlumiku koncowym.zlaczka wlasnie jest dobra tylko ta rura popekana.a ma ktos z was moze zamontowana taka zamatowana taka zlaczke zamiast tlumika koncowego i jest ok