Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
"Mój" warsztat wykonuje naprawe/regeneracj pół osi napędowych, regeneracja z wymianą dwóch przegubów+ robocizna wyniosła mnie 600 zł , więc tragedi nie ma , przednie wachacze też można regenerować, wbrew pozorom największy jest problem ze skrzynką rozdzielczą , tu niestety mam luz i nikt za bardzo nie jest wstanie sobie z tym poradzić :roll: suma sumarum dzięki wspaniałej trakcji samochód pomimo droższej eksploatacji wart polecenia :wink:
Opublikowano

Moje xi to świetna zabawka. Zbyt krótką ją mam, żeby coś więcej napisać, ale np spalanie mam na poziomie 10,5 litra /100 w mieście. Dla mnie to szok, oczywiście pozytywny.

:shock: przy mojej jeździe wychodzi mi tyle samo co tobie tylko że ja mam disla , przy mocnym katowaniu , przy normalnej jeździe w mieście mam 9l spalanie , nie wiem jak ci benzyniak pali w miescie 10 l przy 3l silniku , mi 1,8i palił 12-14 l , nigdy chyba nie udało mi się zejść poniżej 10 l ,

to naprawde dla mnie szok że tyle ci pali xi w mieście

Jeśli diesel pali tyle przy "katowaniu" to doskonaŁy wynik.

Ja mam same dobre doświadczenia ze zużyciem paliwa przez benzynowe silniki BMW, dlatego nawet przez chwilę pod uwagę nie braŁem diesla.

Opublikowano

Moje xi to świetna zabawka. Zbyt krótką ją mam, żeby coś więcej napisać, ale np spalanie mam na poziomie 10,5 litra /100 w mieście. Dla mnie to szok, oczywiście pozytywny.

:shock: przy mojej jeździe wychodzi mi tyle samo co tobie tylko że ja mam disla , przy mocnym katowaniu , przy normalnej jeździe w mieście mam 9l spalanie , nie wiem jak ci benzyniak pali w miescie 10 l przy 3l silniku , mi 1,8i palił 12-14 l , nigdy chyba nie udało mi się zejść poniżej 10 l ,

to naprawde dla mnie szok że tyle ci pali xi w mieście

Jeśli diesel pali tyle przy "katowaniu" to doskonaŁy wynik.

Ja mam same dobre doświadczenia ze zużyciem paliwa przez benzynowe silniki BMW, dlatego nawet przez chwilę pod uwagę nie braŁem diesla.

widzę, że pali nawet mniej jak mój 2.0d :duh:

Opublikowano
moje 330ix w mieście 100% spala około 13.4 do 14 l/100

:) w to jestem wstanie uwieżyć , 3l benzynowy silnik po prostu tyle pali w mieście , w trasie moze tyle palić ale w mieście to niemożliwe , no chyba że to miasto które ma 2 km

ostatnio byłem na słowacji 1300 km zrobione w tym jakieś 500 km w terenie górskim , średnie spalanie mi wyszło 5,9 l , jak leciełem na katowickiej średnio 140 to pokazywał 5,2 l :) , dla mnie rewelacja

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS

Opublikowano
pokazywał czy spalił tyle bo to różnica , mój pokaże 5,6 ale realnie wypada ok 8 litrów w trasie no 7,5 ale nadrabiam średnią w 4 kilometrowym mieście i wychodzi już 9
  • Członkowie klubu
Opublikowano

jakub już nie raz pisał o spalaniu swojej 330xi, ale zawsze będziecie się dziwić... "kierowca kierowcy nie równy, miasto miastu też..."

ja wierzę w takie spalanie - okupione ostrożnością i nerwami na wodzy :wink: , ale możliwe :wink:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano
jakub już nie raz pisał o spalaniu swojej 330xi, ale zawsze będziecie się dziwić... "kierowca kierowcy nie równy, miasto miastu też..."

ja wierzę w takie spalanie - okupione ostrożnością i nerwami na wodzy :wink: , ale możliwe :wink:

no na pewno wszystko ma znaczenie , kolega wrócił teraz z Bułgarii , był tam 2 miesiące i nie zerował średniej , spalanie wyszło mu ok 11 litrów średnia z 5tyś km a auto to A8 4.2 benzyna

Opublikowano

Staram się oszczędzać paliwo, ale bez przesady. Widząc czerwone światło zaczynam hamować silnikiem, a nie trzymam gaz w podŁodze do końca rozgrzewając później do czerwoności tarcze hamulcowe. Myślę, że tajemnica tego spalania to chociażby to, że do biura mam 12 km (częsciowo obwodnicą) auto jest więc zawsze rozgrzane i nie robi krótkich odcinków.

• Członkowie klubu
Opublikowano
Staram się oszczędzać paliwo, ale bez przesady.

Dokładnie.

Ja tak nie dam rady, bo za dużo mam kilometrów codziennego korka, ale nie robię :shock: :liar: na Twoje spalanie fantastycznego :mrgreen: 3.0i :mrgreen:

Pozdrawiam,
Grzegorz

330Ci
276218_2.png

335d xDrive
1089970_2.png

Opublikowano

Staram się oszczędzać paliwo, ale bez przesady. Widząc czerwone światło zaczynam hamować silnikiem, a nie trzymam gaz w podŁodze do końca rozgrzewając później do czerwoności tarcze hamulcowe. Myślę, że tajemnica tego spalania to chociażby to, że do biura mam 12 km (częsciowo obwodnicą) auto jest więc zawsze rozgrzane i nie robi krótkich odcinków.

no cóż dla mnie to są pobożne życzenia o takim spalaniu , kto tu mówi o gaz w podłoge , hamulec , mówimy o średnim spalaniu a nie rekordach małego spalania , no chyba że się turlamy 80 km/h (wozimy się ) ja raczej mówie o normalnej jeździe , kolega który miał 7-ke też mnie kiedyś przekonywał że mu pali w mieście 12l , naopowiadał mi jak to 4 cylindry się wyłaczają przy ekonomicznej jeździe itd itp , po 3 miesiacach się znowu zapytałem jak tam spalanie ci wychodzi , no i przyznał się że przy spokojnej jeździe pali mu 20 l , wiec ja znam takie bajki , moze kiedyś ci tyle spaliła ale ja raczej mówie o średniej i normalnej jeździe , też trzeba zazanczyć że w mieście bo widze że mylicie to z obwodnicami , podejżewem że gdybym km przed zapaleniem się czerwonego przewidywał i jeździł jak na jajku bez jakikolwiego przyśpieszenia to pewnie bym 4,5 l wykręcił , ale nigdy tego nie pobije bo ja tak nie potrafie jeździć , po za tym po to kupiłem disla by mnie było stać jeżdzić tym samochodem , mój ojciec to expert od ekonomicznej jazdy , dam mu samochód to powiem wam ile mu średnia wyjdzie , combo 1,3 disel na 45 l przejechał 1200 km !!! nie do wiary ale sam widziałem , mi w mieśice combo pali 7 l , ale też ja nie mam czasu przwidywać światła , musze szybko się przemieszczać z punktu A do b

podałem wam swoje realne średnie spalanie , w miesicie 9l , poza 6l , przyznaje że mam noge cięzką ale bez przesady nie jeżdze gaz hamulec,

testowałem ją na początku i powiem wam że nawet przy jeździe gaz hamulec nie spaliła mi nigdy wiecej niż 12 l , tak to u mnie wygląda

zobaczymy ile ojcu wyjdzie :)

była E36 1.8i , 1992r

jest E46 330 xd 204 PS