Skocz do zawartości

Ski Bag - montaz czy to mozliwe?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W moim E39 nie posiadam Skibaga. Czy jest mozliwy montaz takowego w kanapie? Czy ktos to przerabial, jakie efekty?

Tomek

Marzenia się spełniają...

Opublikowano
a masz klapkę pod podłokietnikiem ? jak nie to byś musiał wyciąć dziura w tej blasze a cza to zrobić dokładnie bo rękaw jak nie używany to musi się zmieścić między dwoma klapkami a wsumie to drogi interes bo za rękaw wołają nawe 400zł
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
a masz klapkę pod podłokietnikiem ?

Mam rekaw i nawet taka zaslepke plastikowa, wyglada tylko na to, ze trzeba wyciac dziure w oparsiu (ale nie w blasze) i pozniej wmontowac rekaw.

Chyba sie skusze i sprobuje znalezc rekaw w dobrym stanie - bez sensu pakowac box na dach jak bede mial miejsce w bagazniku!

Tomek

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a ile par nart miesci sie do takiego ski baga? fomicz, daj znac jaki Ci poszlo montoawnie rekawa, ja bylbym bardzo nim zainteresowany

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

ja tam wolę na dach, za bagażnik bazowy nor auto dałem 200 zł.

do boxu wejdzie dużo rzeczy buty narty deski itd, jak jedziesz w dwie osoby to lepiej bagaznik ale jak 4 to lepiej box, myslę.

tylko 1.8 ale daje rade;)
Opublikowano
a ile par nart miesci sie do takiego ski baga? fomicz, daj znac jaki Ci poszlo montoawnie rekawa, ja bylbym bardzo nim zainteresowany

Jak tylko kupie i zamontuje to dam znac.

Ja na razie potrzebuej na 2 pary nart (syn -6 lat- ma narty z wypozyczalni).

Przy naszej konfiguracji (2 pary nart + 2 pary butow) box jest bez sensu, chociaz posiadam zarowno belki jak i box ;)

Tomek

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
i jak tam udalo ci sie przez to przebrnac? jesli tak to opisz jak poszlo, tez jestem tym zainteresowany. Tylko ze u mnie (e46 touring) jest niestety blacha zamiast plastiku i na oko trzyma dosc solidnie .
Zbir
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
i jak tam udalo ci sie przez to przebrnac?

Dopiero zakupilem SkiBaga, jak bede po montazu to dam znac.

Na razie znalazlem instrukcje montazu w E46, moz ma ktos cos takiego dla E39?

Skibag E46 montaż

Tomek

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wracam do tematu. Wczoraj probowalem montazu i...

okazalo sie, ze zakupiony Skibag (niby od E39) ma szerokosc 27 cm a otwor w oparciu foteli ma jakies 20 cm. Taki jest specjalny otwor w blasze.

Czy jest mozliwe aby do kombi i sedana byly inne skibagi? Czy ktos moze zrobic zdjecie worka na narty w Kombi?

Ponizej oparcie z Kombi, widac otwor w blasze, ktory ma szerokosc 20 cm.

http://lanciapolska.org/tomek/bmw_oparcie1.png

A tu opracie z sedana:

http://lanciapolska.org/tomek/bmw_oparcie2.png

Kolega tomek-tarnow zrobil mi fotki swojego skibaga. Wyglada na to, ze do kombi sa inne wymiary niz do sedana. Czekam jeszcze na fotki od strony bagaznika.

Tomek

• 7 lat później...
Opublikowano

Odkopię temat. Czy udało ci się doprowadzić temat do końca? Oprócz samego worka w kombi jest jeszcze kwestia co po wycięciu dziury w kanapie?

Jak to z tyłu wygląda po zamontowaniu tego pokrowca?

Opublikowano
Nie łatwiej kupić za grosze takie oparcie? Chyba że skóra to więcej. Ja sam miałem na sprzedaż cała kanapę tył za 70 zł i poszła na szmatki. A była dzielona z workiem. Chętnych brak