Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
patrz słupek drzwi po stronie kierowcy albo manual uzytkownika

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano
patrz słupek drzwi po stronie kierowcy albo manual uzytkownika
Witam !

Moj kumpel mowi ze tam nie ma takiego rozmiaru wiec wie ktos moze jakie moze byc ????

Opublikowano
Ten rozmiar zapewne nie jest oryginalny więc na słupku może nie być takiej naklejki. Podjedż na wukanizację i zapytaj o ciśnienie. Będą wiedzieć ile nabić :wink:

Pozdrawiam.

Krzysiek

Było:

E36 318 is coupe 93'

E36 323i sedan 97'

Opublikowano
Ten rozmiar zapewne nie jest oryginalny więc na słupku może nie być takiej naklejki. Podjedż na wukanizację i zapytaj o ciśnienie. Będą wiedzieć ile nabić :wink:

Wielkie dzieki za pomysl

Pozdr !!

Opublikowano
Podjedż na wukanizację i zapytaj o ciśnienie. Będą wiedzieć ile nabić :wink:

No nie byłbym taki pewny.. pojechałem wymienić na zimówiki, swoją E32. (205/60/15) Zarówno na przód i tył dali ...UWAGA.. po 2,2 :D

Opublikowano
wr75010 napisał:

Podjedż na wukanizację i zapytaj o ciśnienie. Będą wiedzieć ile nabić

No nie byłbym taki pewny.. pojechałem wymienić na zimówiki, swoją E32. (205/60/15) Zarówno na przód i tył dali ...UWAGA.. po 2,2

mi w e36 opony 195/65/15 też dali po 2,2 i powiedzieli że jak będą większe mrozy to żeby podjechać to ustawią inne.[/code]

Prowadziłeś kiedyś BMW? To jest adrenalina, to jak narkotyk - wciąga. Jesteś królem świata i nikt ci nie podskoczy :diabel_faja:

Nowe forum BMW tylko dla serii 3

http://www.3er.pl

warto tam być!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wr75010 napisał:

Podjedż na wukanizację i zapytaj o ciśnienie. Będą wiedzieć ile nabić

No nie byłbym taki pewny.. pojechałem wymienić na zimówiki, swoją E32. (205/60/15) Zarówno na przód i tył dali ...UWAGA.. po 2,2

mi w e36 opony 195/65/15 też dali po 2,2 i powiedzieli że jak będą większe mrozy to żeby podjechać to ustawią inne.[/code]

I dobrze wam dali :cool2:

Ciśnienie 2,2 lub b.blisko tych wartości będzie odpowiednie w 90% przypadków. Pokutuje pogląd, że im niższy profil tym większe ciśnienie, co jest bzdurą, a czesm powinno być wręcz odwrotnie. To, że na polskich dziurach łatwo wtedy uszkodzić felgę/oponę, to zupełnie inna bajka.

pzd.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Opony przod 235/45/17 tył 245/45/17 w E34 interesuja mnie opinie wasze nie wulkanizatorow tak wiec?? Konkrety prosze Drodzy Koledzy i Dzieki z gory...co do profilu opony nie no taki..
Grupa Pościgowa LBN
Opublikowano
ja mam w e34 na 15" przod 185/65 cisnienie 2,5 a tyl 195/65 - 2,9

mialem juz rozne, i stwierdzilem, ze najlepiej mi sie jezdzi na takim 'ustawieniu'

mowisz ze az Tyle Kolego?? wiesz naraznie śmigam na zimowkach o takim rozmiarze jak twoje i dzis dobiłem przod 2.4 tył 2.5 inie wiem czy złudzenie ale jakos lepiej a ty mowisz ze 2.5 i tył 2.9 hmm

a co do mojego letniego rozmiaru orjetujesz sie??

Grupa Pościgowa LBN
Opublikowano

Mialem nawet 2,9 przod i tyl przez jakis czas, ale juz za twardo, a w sumie tak powinno byc zawsze ze przod troche mniej... wiec spuscilem do 2,5 i jest ok. Cale lato przejezdzilem majac 2.2 tak jak zalecaja w instrukcji, i uwazam ze to za malo. Tez tam pisza ze jak jedziesz w 5 osob z zaladowanym bagaznikiem to zeby bylo jak dobrze pamietam 2,4 i 2,7 albo 2,5/2,9 juz nie jestem pewien a nie mam pod reka. Po prostu jak Ci wygodnie, jak wyczujesz ze za twardo to wiadomo ze mniej, ale jak bedzie zbyt miekko to tez niedobrze, no i spalanie wtedy wzrasta ;)

A tak wlasnie odczuwam przy 2,2.

Mialem podobne zludzenie do Twojego, wiec cos w tym musi byc, ze lepiej :)

Takie cisnienie jak masz powinno byc tez ok, ale jak chcesz to zobacz 2,9 na tyle, ja mam zludzenie ze lepiej sie wtedy 'zbiera'.

Co do letnich 17" to nie wiem, do lata jeszcze daleko :)

A na wulkanizacji w tabelach raz jest ze 2,2 a na innych ze 2,4 - napewno nie wiecej. Zawsze u siebie dobijam o 1 miejsce po przecinku wiecej, jakby czasem chcialo uciec powietrze za jakis czas ... a sprawdzam tak co miesiac albo przed kazdym dalszym wyjazdem, chyba ze stoi nie uzywane co sie rzadko zdarza to tez wtedy sprawdzam cisnienie :twisted2:

Pozdrawiam