Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dzięki rOBSOnX za odpowiedź. Dziś próba instalacji na systemie VISTA :D mam nadzieje że pojdzie tak jak na XP i zakończy sie sukcesem. POZDRAWIAM
BMW E60 530xd :)
  • Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Słuchajcie, poszukuję jakiegoś szybkiego linka do BMW.SSS.Progman.v27.2.0.4.iso. Na osiołku jest ale idzie jak krew z nosa, 4kb/s ....

Ew. jakby ktoś był tak uprzejmy i wrzucił mi to na ftp :wink:

adres ftp: dw.pl:2121 lub (ftp://dw.pl:2121 działa np. z IE)

Serwer działa na porcie 2121 (trzeba tak ustawić w kliencie FTP) i można na niego uploadować do woli.

Opublikowano
Słuchajcie, poszukuję jakiegoś szybkiego linka do BMW.SSS.Progman.v27.2.0.4.iso. Na osiołku jest ale idzie jak krew z nosa, 4kb/s ....

Ew. jakby ktoś był tak uprzejmy i wrzucił mi to na ftp :wink:

adres ftp: dw.pl:2121 lub (ftp://dw.pl:2121 działa np. z IE)

Serwer działa na porcie 2121 (trzeba tak ustawić w kliencie FTP) i można na niego uploadować do woli.

PROGMAN jest "trochę duży" jak na upload - 3.71 Gb

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano

Wiem, ale niektórzy mają takie możliwości. Zostawiają kompa na noc i załadowane :) (mi zostało jeszcze 5 dni ciągnięcia z osiołka ....)

Tak przy okazji to jeśli ktoś ma chęci to możemy zrobić ftp z softem dla tego tematu.

Opublikowano

Tak przy okazji to jeśli ktoś ma chęci to możemy zrobić ftp z softem dla tego tematu.

Pisałem o tym i nie było odpowiedzi

:cry:

BMW KLUB PRZEMYŚL

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wielkie dzięki dla Roberta za pomoc w instalacji disu sam na pewno nie dałbym rady ,szkoda ze tak pomocnych osób jest w naszym kraju tak mało.Jeszcze raz wielkie dzięki Robert.Pozdrawiam.
Opublikowano
Prośba.

Do kompletu brakuje dokumentacji do GT1, może ktoś posiada i się podzieli?

Zobacz na ftp, coś tam wrzuciłem. Może się przyda.

Opublikowano (edytowane)
Ja zapytam tak trochę OT :oops: Czy ktoś wie gdzie szukać TIS'a nowszego od 2/2004? Edytowane przez greq
Opublikowano
Ja zapytam tak trochę OT:oops: Czy ktoś wie gdzie szukać TIS'a nowszego od 2/2004?

emule 03/2006

Jaką masz wersję językową ?

Opublikowano
Ja zapytam tak trochę OT:oops: Czy ktoś wie gdzie szukać TIS'a nowszego od 2/2004?

emule 03/2006

szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak to działa :/ widzę ze sie ściąga ale 4kb/s wiec chyba podziękuje. Nie ma ktoś do tego linków na RS?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

emule 03/2006

Jaką masz wersję językową ?

Mam niemiecką ale jest też angielska,polskiej nie ma.Nie róbmy OT jak co to na priva.Jutro spróbuje wystawić na RS.Z emula idzie pomału ale z czasem przyspiesza trzeba coś udostępniać.

Opublikowano

Manual od disa jest przydatny, reszta tez, naleza sie podziekowania dla kolegów :mrgreen:

Ale ja nie w tej sprawie. Chcialem napisac ze DIS chodzi z przejsciowka PCMCIA-RS232, z allegro za 79zl (nie chce reklamowac) i ze dziala nawet kodowanie i programowanie. Interfejs to KKL, tez z allegro za 199 od CarSofta, ale uwaga - 6.1 nie 6.5 (starszy, prostszy, bez klucza sprzetowego). Podlaczenie u mnie wyglada tak:

z interfejsu mamy:

Czerwony +12

Czarny GND Masa

Niebieski LINIA K

Biały LINIA L

Wtyczka:

Pin 14 i 20 ZWARTE - LINIA K, inaczej Coding nie dzialal, teraz podczas startu pokazuje ze terminal 30 ma 0V, ale wszystko dziala poprawnie. Takie podlaczenie +12V do lini K wydaje sie nie logiczne, ale skoro ma rozpoznawac napiecie.... Jesli ktos ma inne systemy na pinie 17 to domyslam sie ze tez trzeba zrobic "mostek"

GND PIN 19 MASA

Czerwony zasilanie fejsu - PIN 16

BIAŁY Linia L - PIN 7

Dowod:

http://autokacik.pl/files/280738424-Zdj%EAcie(122).jpg

Zaznaczam ze nie w kazdym modelu musi taka konfiguracja dzialac, jest na okragla wtyczke i na okreslony protokol, w e46 99 mojej i kumpla dziala. To tyle. Milo byloby poczytac konfiguracje innych do innych aut. Jeszcze raz podziekowania w strone xROBSONAx za wsparcie, udostepnienie i dobre checi[/img]

Xdrive

Koder

Opublikowano

A u mnie troche inny problem... Z tego co widac Interfejs sie nie laczy! Probowalem na przejscowce z usb na RS232 (z FTDI Chipem) i na PCMCIA to RS232 Profilic albo jakos tak podobnie!

Obie przejciowki dzialaja z Inpa/EDIABAS... Czemu nie laczy z DIS-em ???

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.hochladen.info/images/upload10/fZdIeNcreiI0JOs/full.jpg

Opublikowano

:shock:

ifhsrv32.exe

:lol:

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

Panowie dziala!!!! Dzieki Wam za pomoc..... Chyba Firewall blokowala!

Teraz nie wiem niestety jak da sie wyczytac tutaj bledy. W inpie bylo to wszystko jasniejsze. Otoz ja mam jakis blad w sterowniku

DME/DDE (w Inpie pokoazywalo blad kod-4262 44) i chcial bym zobaczyc czy Dis wykryje rowniez ten blad i czy bedzie jakis opis tekstowy do tego!

Jak najlepiej/najlatwiej odczytac bledy tym Dis-em i jak je wykasowac? Czy mogl by to ktos laikowi troche wytlumaczyc ??? Odpalajac Disa mam nastepujacy obrazek. Czy macie moze jakis opisik do tego programu?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.hochladen.info/images/upload10/erHkabVhHsjK2Wn/full.jpg

Opublikowano
Panowie dziala!!!! Dzieki Wam za pomoc..... Chyba Firewall blokowala!

Teraz nie wiem niestety jak da sie wyczytac tutaj bledy. W inpie bylo to wszystko jasniejsze. Otoz ja mam jakis blad w sterowniku

DME/DDE (w Inpie pokoazywalo blad kod-4262 44) i chcial bym zobaczyc czy Dis wykryje rowniez ten blad i czy bedzie jakis opis tekstowy do tego!

Jak najlepiej/najlatwiej odczytac bledy tym Dis-em i jak je wykasowac? Czy mogl by to ktos laikowi troche wytlumaczyc ??? Odpalajac Disa mam nastepujacy obrazek. Czy macie moze jakis opisik do tego programu?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.hochladen.info/images/upload10/erHkabVhHsjK2Wn/full.jpg

FIREWALL lub ifhsrv32.exe - bo nie było go na tamtym screenie a teraz jest :clap:

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

No tak, odpalilem takze ifhsrv32.exe a wczesniej tego nie robilem! Czyli wszystko gra :) Cieszy mnie to bardzo gdyz Inpa nie dziala razem moim bmw!

Kolego Robson, poklikalem troche podlaczonym dis-em do auta i niestety nigdzie nie znalazlem jakiegos odczytu bledow pojedynczych sterownikow oraz ich opisu i kasowania! Jak to najlatwiej zrobic! Boje sie troche zabawy z tym Dis-em gdyz nie chce nic sobie zepsuc! Czy wiesz jak odczytac najlatwiej te bledy ze sterownika DDE ???

Opublikowano
Jak najlepiej/najlatwiej odczytac bledy tym Dis-em i jak je wykasowac?

Zaznaczone masz moduły które GT1 wykrył w twoim aucie.

Klikasz na short test i będzie sprawdzał kolejno moduły.

Do następnej strony z odczytem błędów przejdziesz przez strzałki lewo prawo w rogach na dole ekranu.

Szybkie kasowanie błędów realizujesz przez quick delete.

Popraw mnie Robson jeżeli się mylę.

Opublikowano
No tak, odpalilem takze ifhsrv32.exe a wczesniej tego nie robilem! Czyli wszystko gra :) Cieszy mnie to bardzo gdyz Inpa nie dziala razem moim bmw!

Kolego Robson, poklikalem troche podlaczonym dis-em do auta i niestety nigdzie nie znalazlem jakiegos odczytu bledow pojedynczych sterownikow oraz ich opisu i kasowania! Jak to najlatwiej zrobic! Boje sie troche zabawy z tym Dis-em gdyz nie chce nic sobie zepsuc! Czy wiesz jak odczytac najlatwiej te bledy ze sterownika DDE ???

W tabelce kliknij 2 x na danym module i zapyta

Nie zepsujesz nic w DIAGNOSTIC

Kasowanie błędów QUICK DELETE

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

wielkie dzieki!

zrobilem tak jak opisaliscie no i wyskoczyl mi bardzo znany juz blad ktory widzialem w inpie! (nie da sie skasowac)

Co najlepsze ze opis do tego jest!

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.hochladen.info/images/upload10/7aulDoFzSNwRpoq/full.jpg

oraz

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//www.hochladen.info/images/upload10/U8YJhGXXlH1Gx9y/full.jpg

teraz jakos przetlumacze i poradze sobie z tym mysle... Ten numer 4262 widzialem juz w Inpie tylko ze tam dodane byly jakies jeszcze dwie cyfry 24 lub 44 i zero opisu tekstowego! A tutaj juz cos jest :)