Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zainstalowalem SSS......fajnie wyglada :D ,tam cos pisze ,ze fejs trzeby konfigurowac ( ip. adresse ),moze ktos wie jak sie to robi?Jeszcze nie podlaczalem do auta-jutro bede probowal.Acha i jeszcze jedno ....jak sie wylancza tego Progmana? Panowie tak teraz sobie czytam o tym SSS i wychodzi na to ,ze on jest glownie do programowania i codowania, a ja myslalem za to jest cos takiego jak Dis tyko nowsze wydanie.Dobrze to zrozumialem? To znaczy ze tym SSS nie mozna zadnej diagnostyki zrobic? Przepraszsam za te dziecinne pytania ,ale Disa jako program diagnostyczny znam od wielu lat, notomiast o tym SSS uslyszalem dopiero tutaj na tym forum, dlatego nie wiele, a wlasciwie nic o nim nie wiem.

Moze mi to ktos wyjasnic do czego jest ten SSS, Progman

Zycze milego weekendu

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zainstalowalem SSS......fajnie wyglada :D ,tam cos pisze ,ze fejs trzeby konfigurowac ( ip. adresse ),moze ktos wie jak sie to robi?Jeszcze nie podlaczalem do auta-jutro bede probowal.Acha i jeszcze jedno ....jak sie wylancza tego Progmana? Panowie tak teraz sobie czytam o tym SSS i wychodzi na to ,ze on jest glownie do programowania i codowania, a ja myslalem za to jest cos takiego jak Dis tyko nowsze wydanie.Dobrze to zrozumialem? To znaczy ze tym SSS nie mozna zadnej diagnostyki zrobic? Przepraszsam za te dziecinne pytania ,ale Disa jako program diagnostyczny znam od wielu lat, notomiast o tym SSS uslyszalem dopiero tutaj na tym forum, dlatego nie wiele, a wlasciwie nic o nim nie wiem.

Moze mi to ktos wyjasnic do czego jest ten SSS, Progman

Zycze milego weekendu

Tak jak napisałeś SSS jest tylko do kodowania i programowania. Kon figuracja tu

http://forums.bimmerforums.com/forum/showthread.php?t=1401774

na dole strony

Opublikowano
Eeeee.... to jestem zawiedziony. 20Giga zeby wlaczyc swiatelko? :D . Takie programowania jakie ja robie...... albo potrafie to moge zrobic Disem, albo NCS .SSS Progman jest napewno super narzedziem , ale trzeba miec jeszcze o tym pojecie. :lol:
  • Moderatorzy
Opublikowano
Eeeee.... to jestem zawiedziony. 20Giga zeby wlaczyc swiatelko? :D . Takie programowania jakie ja robie...... albo potrafie to moge zrobic Disem, albo NCS .SSS Progman jest napewno super narzedziem , ale trzeba miec jeszcze o tym pojecie. :lol:

Ale wiecej jak NCS to on nie zrobi. Jak potrafisz zrobic cos NCS to SSS jest zbedny.

Opublikowano

No wlasnie ...szkoda tylko miejsca na HD.Moze kiedys.....

.Powturze pytanie......jak sie wylancza tego Progmana?

26.10.2010

Tak z ciekawosci pobawilem sie i musze powiedziedz, ze fajna rzecz,jest bardzi przejrzysty i wlasciwie odbywa sie wszystko intuicyjnie -co nie znaczy, ze nie trzeba przy tym myslec :D ,codowanie Car&Key jest tez bardzo jasne i proste ,ale ma jedna wade......jest strasznie wolny.

Teraz powracajac do mojego pytania "jak sie wylancza tego Progmana ?".....odpowiedzi nie dostalem. A wiec tak to sie robi ADMINISTRACJON-> EINSTELLUNGEN -> i teraz po lewej stronie zaznaczamy ta linijke gdzie pisze "gotowosc"- to chyba jest jedyna linijka i w tym momencie aktywuja nam sie pola po prawej stronie , naciskamy -> BETRIEBSZUSTAND-> i teraz na dole po lewej "AUSSCHALTEN". Wszystko inne to tak jakby ktos chcial wylaczyc Windowsa wyciagajac wtyczke z kontaktu :D Jezeli sie myle prosze poprawic.Uzywam niemieckich slow ,poniewaz angielskiego wcale nie znam , a polskiego jezyka SSS nie przewidzial.

Opublikowano
Gotowy sss

http://chomikuj.pl/cancel000/*3d*3d+BMW+-+E+46+*3d*3d/*3d+soft+*3d

Po sciagnieciu 6 partow i wypakowaniu plik zajmuje 16GB.

Wszystko dziala wystarczy otworzyc w vmware plik Windows xp profesional.vmx

Sprawdzone!!!

Czy jest możliwość wrzucenia na jakiś inny serwer? bo szczerze już trzecie podejscie robie, czy to z rana, czy nocy i transfer sie urywa :(

Opublikowano
Zainstaluj sobie JDownloader, i niech sie transfer zrywa ile razy chce. Tego co JDownloader zladowale nie stracisz ,on caly czas szuka nowego polaczenia...tak dlugo az zladuje wszystko. Tez sciagnolem ten obraz SSS, dziala super :D
Opublikowano
znalazłem torrenta i przez niego ściągnąłem 5gb pack z pełnym oryginalnim dis, wszelkimi programikami do obsługi itp. nie mam tylko pomysłu jak to tu zapodac, jeżeli jesteś zainteresowany to może napisz na priv i jakimś mailem... sam torrent to 22kb ale jak masz słabsze łącze i myślisz że to nie pójdzie to te 5gb mogę ci jedynie zaoferowac pocztą na płytkach. Tak na marginesie to koledze marklozo chciałbym poradzic co by za dużo z progmanem bez rozeznania nie testował bo jak nic wizyta u fachowca się może zdażyc w rezultacie :)
Opublikowano
Tak na marginesie to koledze marklozo chciałbym poradzic co by za dużo z progmanem bez rozeznania nie testował bo jak nic wizyta u fachowca się może zdażyc w rezultacie :)

Dzieki za ostrzezenie......Bede uwazal :D

Opublikowano

witam nadal borykam sie z odpaleniem disa na systemie windols 7

problem polega ze nie jest aktywna głowica jest brak komunikacji

api test 0009

a jest poustawiane według filmików adresy aip sa zgodne proszę o doradę co dalej

jest jakaś recepta na to

a ogólnie potrzeba mi tylko do przepływomierza adaptacji bo mam ta wadliwa 314

chyba ze macie na to sposób bez disa moze łatwiej sss odpalę

Opublikowano

dokladnie jest wlaczone "ifhsrv32.exe

DiagHead" tak wygląda dokladnie

inpa dziala ncs tez dziala

menu Disa tez masz ok.? nie bardzo rozumie

Ktora wersje VMware masz? a wersja to 7 i win tez 7

Opublikowano

To tez jest ok?

http://s3.imgimg.de/thumbs/aaaaaa7cbd3472jpg.jpg

Jaka wersje Disa masz ? V44?

na tym filmiku Nerwusa "12.Konfiguracja_dis_zeby_wykryl_glowice" jest dokladnie pokazane jak i co ...tam so tez pokazane te ustawienia w tym "tajnym menu" W ktorym miejscu ugrzezles?

Ja tez od niedawna mam disa- tak, ze tez jestem zielony , ale wiem w ktorych miejscach ja mialem problemy. :D

• Moderatorzy
Opublikowano
To tez jest ok?

na tym filmiku Nerwusa "12.Konfiguracja_dis_zeby_wykryl_glowice" jest dokladnie pokazane jak i co ...tam so tez pokazane te ustawienia w tym "tajnym menu" W ktorym miejscu ugrzezles?

Ja tez od niedawna mam disa- tak, ze tez jestem zielony , ale wiem w ktorych miejscach ja mialem problemy. :D

ip i port jest ok

Opublikowano

Jak wszystko jest ok. to musi dzialac :D

Filmik obejrzales jeszcze raz?

I Api testu nie przechodzi?

A jaka dluga nazwa jest twojego kompa?....ma wiecej jak 8 liter?. Ktos sie gdzies wypowiadal ,ze jak za dluga nazwa to moga byc problemy, chociaz u mnie Dis sobie sam skrocil nazwe.

Opublikowano (edytowane)
To tez jest ok?

ip i port jest ok

Nerwus, teraz to juz nam sie wszystko pomieszalo :D ...to bylo moje pytanie do kolegi @chudy11511

Edytowane przez markozlo
Opublikowano

witam ponownie

w ediabas.ini mam ustawione tak jak na filmiku, nazwe kompa mam 6 literowa, wylaczony firewall rozumiem ze chodzi o zapore systemu win wylaczona calkowicie, antywirusa odinstalowalem zeby nie zapomniec wylaczac, i glowica ciagle jest disconnected, w ukrytym menu przelaczone na FISTER i vm "not run" czyli wylaczony, a w disie dalej nie widzi nic jak wejde w diagnostic head. juz nie mam pojecia co moze byc nie tak czy jest mozliwe za na windows7 poprostu to nie bedzie chodzic badz moze ma znaczenie jakies odpalanie tego pliku i glowicy w jakiejs kolejnosci a moze inpa ma byc wlaczona juz nei wiem jak to ugryzc. pomozcie

Opublikowano

@chudy11511

Mowisz o tym ?

http://s3.imgimg.de/thumbs/rrrrref45c838jpg.jpg

No wiec u mnie to tak wyglada jak na fotce i wszystko dziala.Jezeli jest na FISTER i vm - off to tak to wyglada.Ja mam tez Win7.Skad wiesz ze Dis nie dziala?Podlacz do auta.Jak w tajny menu ustawisz na Softing i vm-on , to wtedy to sie wszystkie rubryki wypelniaja i te dwie zielone belki ktore mowia o polaczeniu swieca.

Opublikowano

Jeśli nie przechodzi chudemu api test-u, to i na liście nie będzie miał niczego

Jak api test przechodzi i głowica w dis-ie jest połączona, to na liście też niczego nie będzie, tak jak masz na scrinie.

Ale jeśli nie jest połączona głowica, api test przechodzi, to na liście będzie tak jak na obrazku

http://lh5.ggpht.com/_mmqEZIOv96g/TAvgpOWVpPI/AAAAAAAAC6U/zYPP3nN5XpY/s640/6%20adhc.png

Opublikowano

z tego co wiem to chodzi tylko na xp, jedyny komp w całym serwisie z siódemką jest do zbieżności, w opisie zestawu który ja ściągnąłem jest notka że tylko dla win 98se i xp, także... no w 100 procentach nie powiem że tylko to jest przyczyną twoich problemów