Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szukaj na EMULE tego - BMW MEGA - V39 - DIS GT1 SSS CIP TIS

ed2k://|file|BMW%20MEGA%20-%20V39%20-%20DIS%20GT1%20SSS%20CIP%20TIS.rar|4241524836|4B134AB681C5BCB4BBDE31813E6B1145|/

Czy ma ktoś hasło do tego RAR'a ???

czekałem na to 4 dni... a teraz hasło :cry2:

sprawdź to -

"www.openbmw.org"

BMW KLUB PRZEMYŚL

1 Jeżeli coś może się nie udać — nie uda się na pewno.

2 Nigdy nie kłóć się z głupcem — ludzie mogą nie dostrzec różnicy.

3 Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo — na pewno to zepsujesz.

4 Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie.

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

6 Wniosek to punkt, w którym nie masz już siły dalej myśleć.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

• Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

sprawdź to -

"www.openbmw.org"

Napisze jak Kazio M.

YES YES YES !!!!! :mrgreen:

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano

Ja posiadam tą paczkę także jak dostałbym dostęp do FTP to mogę to wrzucić lub samego SSS'a pod XP. Ja mam jednak problem z instalacją go bo w momencie kiedy zaczyna się jego instalacja wyświetla mi się Hardware error ***

I pod spodem napis Error 6, który nie mam pojęcia do czego się odnosi. Jakby ktoś wiedział co z tym zrobić to prosiłbym o informację :)

Opublikowano
Ja posiadam tą paczkę także jak dostałbym dostęp do FTP to mogę to wrzucić lub samego SSS'a pod XP. Ja mam jednak problem z instalacją go bo w momencie kiedy zaczyna się jego instalacja wyświetla mi się Hardware error ***

I pod spodem napis Error 6, który nie mam pojęcia do czego się odnosi. Jakby ktoś wiedział co z tym zrobić to prosiłbym o informację :)

FTP ostatnio nie "chodzi" !!!

BMW KLUB PRZEMYŚL

5 Niemożliwe jest zbudowanie niezawodnego urządzenia — głupcy są zbyt pomysłowi.

7 Komputer służy do tego aby ułatwić Ci pracę, której bez niego w ogóle byś nie miał.

Opublikowano

No to w takim razie nie wrzucę :(

Jakby ktoś wiedział co z tym błędem to nadal proszę o jakąś informację. Wszystko mam ustawione tak jak jest napisane w tym poradniku z bmwecu i próbowałem z wersją na 80GB i na 40GB i ani jedna ani druga nie chce ruszyć. Widziałem parę tematów na ten temat ale tylko z pytaniem czemu tak jest i zero odpowiedzi więc nie wiem czy jest to tak rzadki błąd, że nie wiadomo od czego on jest czy ludziom nie chce się odpisywać.

Pozdrawiam.

Opublikowano

witam,

easy dis v44 zainstalowany dzięki Robertowi, niestety jakoś nie może połączyć się z autem (w inpie komunikuje mi sie jedynie z kilkoma modułami podobno wina braku lub błędnych skrptów jakoś nie udało mi sie dostać poprawnych)

a w dis mam taki komunikat

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//img24.imageshack.us/img24/2609/dis001.jpg

ediabas skonfigurowany w taki sposób

http://rapidshare.com/files/203884464/EDIABAS.INI

interfejs od nerwusa

z góry dzięki za pomoc

Opublikowano
Spróbuj ustawić RemoteHost = 192.168.68.1, choć nie mam pewności czy to pomoże. Nie konfigurowałem nigdy ediabasa pod ADS.
jak suka nie da to pies nie weźmie
Opublikowano

;-----------------------------------------------------------------------------

; NetworkProtocol

; Description : Network protocol

; Default =

NetworkProtocol = 192.168.68.1

;=============================================================================

;TCP/IP Configuration

[TCP]

;=============================================================================

; RemoteHost

; Description : server address/name

; Default =

RemoteHost =OPPS

Tak wygląda to u mnie pod OBD. To tylko sugestia, nie wiem czy ADS chodzi z uruchomionym Emulatorem głowicy czy nie?

Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano

z tego co pamietam to ten blad wystepuje gdy probujesz instalowac SSS nie podmieniajac wczesniej pliku HWVER.DLL. Plik musi byc z 25 kwietnia 2007

(...) file we are going to replace is called HWVer.dll and resides in the root directory of the base3.1 cd (...)

http://www.bmwecu.org/article002/

Zbir
Opublikowano (edytowane)
Tak wygląda to u mnie pod OBD. To tylko sugestia, nie wiem czy ADS chodzi z uruchomionym Emulatorem głowicy czy nie?

emulator włączony

@roney, @Yaza sprubuje wg waszej propozycji z ustawieniem hosta (ale czy zadziała okaże się dopiero w piatek jak wrócę do domu)

Edytowane przez krilan
Opublikowano
z tego co pamietam to ten blad wystepuje gdy probujesz instalowac SSS nie podmieniajac wczesniej pliku HWVER.DLL. Plik musi byc z 25 kwietnia 2007

(...) file we are going to replace is called HWVer.dll and resides in the root directory of the base3.1 cd (...)

No niestety ale w mojej wersji nie było tego pliku. Więc przez to nie wiedziałem czy go wrzucać czy nie. Ściągnąłem więc go teraz wrzuciłem i dalej ten sam błąd :/

Dodatkowo jeśli można by prosić o plik torrent'a z tej strony rosyjskiej do SSS'a i Progman'a to byłbym wdzięczny bo tam można się tylko rejestrować o określonych godzinach :|

Opublikowano
Panowie potrzebuje pomocy. Przeczytałem już chyba wszystko co było w temacie Dis-a i nie mogę sobie dać rady z jego odpaleniem. Zainstalowałem go udało mi się zapalić dolne kontrolki ale niestety nie świecą się górne. Uruchamiam program Diag Head on ruszaq ale w oknie disa Fre Diagnostic Heads nic nie pojawia się. Przejrzałem ustawienia WM i Disa chyba z kilkanaście razy wszystko jest powiedzmy tak jak w instrukcji a to cholerstwo nie chodzi. Czy ktoś mi pomoże chciałem zdiagnozować moje stare E34 z silnikiem TDS. Mam do tego interfejs typu ADS z allegro. Proszę o pomoc.
Opublikowano (edytowane)

No niestety ale w mojej wersji nie było tego pliku. Więc przez to nie wiedziałem czy go wrzucać czy nie. Ściągnąłem więc go teraz wrzuciłem i dalej ten sam błąd :/

Dodatkowo jeśli można by prosić o plik torrent'a z tej strony rosyjskiej do SSS'a i Progman'a to byłbym wdzięczny bo tam można się tylko rejestrować o określonych godzinach :|

http://www.torrentreactor.net/torrents/2255356/SSS-Base-Vmware-rar

To gotowy obraz dysku. Konfigurujesz Vmware jak w http://www.bmwecu.org/article002/

hdd jak poniżej

http://images44.fotosik.pl/75/f89dec37388c3eaam.jpg

kopiujesz ten obraz, następnie instalujesz z pod systemu na vmware to http://tnij.org/curw według przepisu...

Zmień ponownie wpis w rejestrze w shellu na explorer.exe aby dostać się do windowsa (robiłeś to już przy instalacji sss), który zainstalowałeś na VM, montujesz ten obraz i odpalasz plik bodajże z rozszerzeniem *.cmd

Później dwa razy dowolny klawisz i restar sss.

Wszystko powinno działać. Nie zapomni tylko o wyłączeniu firewalla na swoim kompie.

tadam.....amen.

Edytowane przez Yaza
Wszyscy wiedzieli że tego nie da się zrobić. Aż pojawił się jeden co nie wiedział...i zrobił.
Opublikowano
Panowie potrzebuje pomocy. Przeczytałem już chyba wszystko co było w temacie Dis-a i nie mogę sobie dać rady z jego odpaleniem. Zainstalowałem go udało mi się zapalić dolne kontrolki ale niestety nie świecą się górne. Uruchamiam program Diag Head on ruszaq ale w oknie disa Fre Diagnostic Heads nic nie pojawia się. Przejrzałem ustawienia WM i Disa chyba z kilkanaście razy wszystko jest powiedzmy tak jak w instrukcji a to cholerstwo nie chodzi. Czy ktoś mi pomoże chciałem zdiagnozować moje stare E34 z silnikiem TDS. Mam do tego interfejs typu ADS z allegro. Proszę o pomoc.

Odezwij się na GG - coś pokombinujemy

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano
Spróbuj ustawić RemoteHost = 192.168.68.1, choć nie mam pewności czy to pomoże. Nie konfigurowałem nigdy ediabasa pod ADS.

no chyba jest lepiej po IFH-Service łapie adres wcześniej tego nie było

%5B640%3A48%5Dhttp%3A//img523.imageshack.us/img523/231/ifhservice.jpg

w weekend test

P.S. dlaczego czasami symbol baterii w dis "gasnie" czy ma to jakieś znaczenie?

Opublikowano
Bateria u mnie również gaśnie :? ale wszystko działa.
Opublikowano
Trochę tego jest niestety.Ale znowu problem mój laptop ma tylko 40Gb dysku i nie mogę ustawić 80 wię bardziej interesuje mnie instalacja samego GT1.
Opublikowano
A ja mam jeszcze pytanie. Oryginalna głowica będzie działać z SSS'em zainstalowanym na wirtualnej maszynie?

Piszą że będzie

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano
Trochę tego jest niestety.Ale znowu problem mój laptop ma tylko 40Gb dysku i nie mogę ustawić 80 wię bardziej interesuje mnie instalacja samego GT1.

Pisałem Ci już - GG rozwiązuje problem :twisted2:

Ale widzę że dałeś radę :clap:

BMW KLUB PRZEMYŚL

Opublikowano

przecie napisalem pare postow wyżej ze wystarczy włączyć kompresje folderów wtedy na 40stu giga zmieścisz 3 Progmany i 2 GT1... :cool2:

Zbir
Opublikowano
Wszystko OK tylko ja mam dwie partycje i tak naprawdę to dostępne jest około 25 Gb. Ale nie jest to już problem przeinstalowałem GT1 i udało się działają oba paski (zielono żółto czerwone) i zapaliły się odpowiednie znaczki obok nich. Posiadam również interfejs typu ADS z przełącznikiem normal i DS2only. Niestety po podpięciu do mojego auta E34 525 TDS 94 rok kompletna klapa nie komunikuje się z niczym. Mam pytanie czy podczas testu samochodu program DiagHead musi pracować, na którym ustawieniu powinien być przełącznik fejsu? Komunikat w GT1 brzmi, że komunikacja z sterownikiem została zakłucona i pisze czy kontynuować. Czy macie koledzy jakieś pomysły na uruchomienie tego czy raczej nie ma szans? Mam też INPĘ i ta komunikuje się z paroma modułami np. z klimą ale z silnikiem jest ten sam komunikat o zakłuceniu połączenia. Jeśli ktoś może coś pomóc to czekam na propozycje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wszystko OK tylko ja mam dwie partycje i tak naprawdę to dostępne jest około 25 Gb. Ale nie jest to już problem przeinstalowałem GT1 i udało się działają oba paski (zielono żółto czerwone) i zapaliły się odpowiednie znaczki obok nich. Posiadam również interfejs typu ADS z przełącznikiem normal i DS2only. Niestety po podpięciu do mojego auta E34 525 TDS 94 rok kompletna klapa nie komunikuje się z niczym. Mam pytanie czy podczas testu samochodu program DiagHead musi pracować, na którym ustawieniu powinien być przełącznik fejsu? Komunikat w GT1 brzmi, że komunikacja z sterownikiem została zakłucona i pisze czy kontynuować. Czy macie koledzy jakieś pomysły na uruchomienie tego czy raczej nie ma szans? Mam też INPĘ i ta komunikuje się z paroma modułami np. z klimą ale z silnikiem jest ten sam komunikat o zakłuceniu połączenia. Jeśli ktoś może coś pomóc to czekam na propozycje.

Zgaś diody i wtedy spróbuj.